ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt realiseerde vandaag een verlies van 0,9% in haar hoofdindex. Gisteren was onze beurs gesloten, eergisteren werd op de beurs voorafgaand aan deze vrije dag tot het laatste moment van de dag nog flink gekocht. De AEX sloot toen op het hoogste punt van de dag, een teken dat beleggers er vol van overtuigd waren dat een vervolg naar boven zou volgen. Dit bleek een verkeerde inschatting, de AEX is gedaald. Hoewel het zwak is zegt het verder nog niets. De beursindex staat namelijk nog boven de recent rond 564,7 gevormde bodem. Het pakt pas negatief uit mochten we onder die bodem sluiten. Ik let morgen daarom op het verloop ten opzichte van dat niveau. Uiteraard kijk ik ook of we niet toch weer omhoog gaan, want onze markt toont dit jaar tot dusverre immers erg veel veerkracht.

  • Een tweede reden om niet uit te sluiten dat de AEX toch weer stijgt is het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands. De AEX staat hier namelijk nog boven de middellijn. Dit gegeven wijst op een stijgende trend. De lijn is bovendien een potentiŽle steunlijn,  daarom zou best een stijging kunnen volgen.

  • PotentiŽle steunniveaus zijn de stippellijnen rond 566,1 en 565. Zouden die blijvend doorbroken worden en vervolgens ook nog een daling met een slot onder de bodem rond 564,7 van 26 april jongstleden worden gerealiseerd dan is dat een negatieve ontwikkeling die wijst op topvorming en de start van een correctie.

  • Een achtereenvolgende stijging boven de stippellijnen rond 567,2 en 569,5 zou in tegenstelling met het scenario dat ik bij de uurgrafiek beschreef een positieve ontwikkeling zijn. De markt zou nogmaals een poging doen de marktgraadmeter naar de top rond 571,9 van 18 april jongstleden te brengen.

Resumerend: 

Onze aandelenmarkt heeft zich eergisteren vergaloppeerd met de kooplust die tot het einde van die dag ten toon werd gespreid. De AEX daalde vandaag namelijk met 0,9%. Het zegt echter nog niets. De beursindex staat immers nog boven de bodem rond 564,7 in de daggrafiek. De ontwikkeling wordt pas negatief zou de index blijvend door de potentiŽle steunniveaus 566,1 en 565, alsmede door de genoemde bodem  564,7 breken en daar ook onder sluiten. Dat zou namelijk de start van een correctie zijn. Worden de potentiŽle weerstanden rond 567,2 en 565 daarentegen doorbroken dan doet onze markt een nieuwe poging om de marktindex naar de top rond 571,9 te krijgen, wat een volgende positieve ontwikkeling zou zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 2 mei 2019, 18.12u.

 

Gisteren verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 1 mei 2019: Wat is me opgevallen?

NN: Hogere bodem binnen groot zijwaarts verloop

PostNL: Er tekent zich een potentieel toppatroon af

TomTom: Sinds november 2018 in zijwaarts verloop

Arcadis: Vanaf een dubbele bodem stevig hersteld

SBM Offshore: Doorbraak, maar toppatroon in wording

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 mei 09.15u: Stijging van dinsdag is teruggedraaid

2 mei 10.00u: AEX gekocht na daling onder bodem

Donderdag 2 mei 2019: Wat is me opgevallen?

2 mei 11.00u: Beursgraadmeter nog steeds gekocht

2 mei 12.00u: Top ontwikkeld bij het 61,8% niveau

2 mei 14.00u: Hogere bodem in de kwartiergrafiek

2 mei 15.00u: Drie interessante candles in uurgrafiek

KPN: Een top ontwikkeld bij 76,4% Fibonacci niveau

2 mei 16.00u: Steun AEX bij de bodem van gisteren

2 mei 17.00u: Geen stijging opgezet vanaf steun

 

Naar boven