ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het verlies dat met de rode candle van gisteren werd geboekt is vandaag voor een groot deel goedgemaakt. Amsterdam heeft laten zien ondanks de daling van gisteren niet bevreesd te zijn voor een vervolg naar beneden. Zou het laagste punt van gister 530,3 doorbroken worden dan verandert dat alsnog, op dit moment echter denkt onze markt aan een voortzetting naar boven. Hiervoor dient de top rond 537,8 te worden uitgenomen, waarna de graadmeter naar de top van vorige week 539,8, de top van eind februari 540,7 of naar lijn p kan gaan.

  • Bij een voortzetting naar boven kan de bovenste lijn van de Bollinger Bands weerstand vormen. Bij die lijn let ik dus op eventuele topvorming, mocht het zover komen dat we die lijn bereiken.

  • De uurgrafiek toont ons dat een daling onder 530,3 de vorming van een hoofd en schouders patroon zou inhouden. Gaat de AEX naar beneden dan ben ik dan ook specifiek ge´nteresseerd in het verloop ten opzichte van die grens. 

  • Zou de top rond 537,8 doorbroken worden dan kan het patroon niet meer ontstaan. De graadmeter gaat dan naar de top rond 539,8 van 12 maart jongstleden of hoger.

  • Vanmiddag besprak ik het 76,4% Fibonacci niveau rond 536,1 in deze kwartiergrafiek  Hier blijkt uiteindelijk een korte termijn top te zijn ontstaan. Er is een kans op een daling vanaf dit niveau. Wordt 536,1 doorbroken dan komt het van een stijging naar 537,8 of hoger.

Resumerend: 

Het verlies van gisteren is voor een groot deel goedgemaakt, waarmee A'dam heeft laten zien nog steeds in een voortzetting naar boven te geloven. Wordt de top rond 536,1 doorbroken dan is dat een vervolgstap hierin, de graadmeter gaat dan naar 537,8 of hoger. Zou die grens doorbroken worden dan hebben we drie mogelijke doelen, te weten de onlangs gevormde top rond 539,8, de top van eind februari 540,7 of lijn p in de daggrafiek. Het hoogste punt van deze dag lag bij het 76,4% niveau in de kwartiergrafiek, wat wil zeggen dat er een kans is op een daling. Zou de beursgraadmeter inderdaad dalen dan ben ik in het bijzonder ge´nteresseerd in het verloop ten opzichte van het steunniveau 530,3. Een eventuele daling daaronder zou in combinatie met de vorming van een lagere top onder 537,8 in de uurgrafiek namelijk de afronding van een hoofd en schouders patroon inhouden.

En dan nog dit...

Franse beleggers hebben in de daggrafiek van de CAC40 voor een patroon gezorgd dat goed laat zien wat hun intenties zijn.

  • Het gaat om de vlag die in ontwikkeling is. Het patroon geeft aan dat naar een voortzetting naar boven wordt gestreefd. Wordt het afgemaakt met een uitbraak naar boven dan vindt die voortzetting daadwerkelijk plaats. Zolang het niet is afgerond met een uitbraak naar boven is het nog even wachten of die uitbraak inderdaad tot stand komt. Zou de CAC40 naar beneden uitbreken dan wordt het patroon ongeldig, dat zou een verandering van mening van de Franse beleggers aangeven. Nu denken zij gezien het huidige verloop in ieder geval aan hogere standen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 20 mrt 2018, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 mrt 09.15u: Start met een stijging van 0,2%

20 mrt 10.00u: Top AEX bij 50% Fibonacci niveau

20 mrt 11.00u: Vlag ongeldig, kopers niet verslagen

Takeaway.com: Spannende fase in koersontwikkeling

20 mrt 12.00u: ZEW-index geen beletsel om te kopen

20 mrt 14.00u: Hoger en top op een vreemde plaats

AMG: Opletten op eventuele vorming toppatroon

20 mrt 15.00u: Dubbele top in kwartiergrafiek AEX

ABN AMRO: Risico op vorming van een toppatroon

20 mrt 16.00u: AEX is door dubbele top gebroken

20 mrt 17.00u: Top van gisterenmiddag doorbroken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven