ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek ziet u een potentieel toppatroon, dat met de bovenkant bij een potentieel weerstandsniveau staat. Het gaat om een dark cloud cover. Morgen moet blijken of deze candle bevestigd wordt als top. Vooruitlopend daarop heb ik lijn j' in de grafiek getekend. Deze lijn vormt samen met lijn i die ik gisteren plaatste een vlag in wording. Breekt de AEX naar beneden uit dan is het patroon af en komt het van een voortzetting naar beneden. 

  • Zou de beursgraadmeter daarentegen naar boven uitbreken dan heeft het patroon geen waarde meer. Het eerste potentiŽle doel is dan het 50% Fibonacci niveau rond 544,4.

  • Gaat de AEX volgend op de potentiŽle top inderdaad naar beneden dan wordt het spannend. De middellijn van de Bollinger Bands in deze tweede daggrafiek is namelijk een potentiŽle steunlijn. Daar kan eventueel een bodem ontstaan.

  • De index zou normaal gesproken naar beneden moeten gaan, dat zien we goed in deze uurgrafiek. Tussen 534,6 en 536,6 staat namelijk nog een gap dat niet gesloten is. Een daling onder 536,6 zou inhouden dat de markt dit alsnog sluit met een daling naar 534,6 of lager. Rond lijn i kijk ik naar de eventuele aanwezigheid van steun.

  • Kiest Amsterdam opnieuw voor een stijging dan betekent dat tevens de keuze om het gap later of misschien in het geheel niet te sluiten.

  • Een stijging boven de top rond 539,6, overigens het hoogste punt van een evening star, zou inhouden dat we zouden moeten gaan letten op het verloop ten opzichte van de top rond 540,6 en de bovenkant van de vlag j-j' in de daggrafiek. Daarmee zijn we weer terug bij de grafiek waarmee ik deze analyse startte.

Resumerend: 

In de daggrafiek is een potentiŽle top ontstaan vlak onder het weerstandsniveau 540,8. Volgt morgen een daling dan wordt deze candle bevestigd als top. Vooruitlopend daarop heb ik alvast lijn j' getekend, die kan worden gezien als de bovenkant van de vlag j-j' in wording. Volgt een uitbraak naar beneden, dus een daling onder lijn j, dan is dit patroon af. Dit zou een voortzetting naar beneden aangeven. Een uitbraak naar boven uit de vlag zou de formatie onbruikbaar maken en een stijging naar het 50% niveau in de daggrafiek rond 544,4 geven. Een daling ligt het meest voor de hand, want het gap tussen 534,6 en 536,6 moet eigenlijk nog gesloten worden. Komt de index onder 536,6 dan sluit de markt dat naar ik aanneem met een daling naar 534,6 of wellicht lager. Rond lijn i in de uur- en kwartiergrafiek kijk ik dan of daar eventueel steun gevonden wordt. Kiest de markt voor een stijging dan behelst dat de keuze om het gap later of misschien helemaal niet te sluiten. Wordt de top rond 539,6 van vanmiddag doorbroken dan wordt het letten op het koersverloop ten opzichte van de top rond 540,6 en de bovenkant van de vlag j-j' in de daggrafiek, met als doel te kijken of dat patroon geldig blijft.

En dan nog dit...

Terwijl de AEX daalde en in deze index een vlag tot ontwikkeling kwam sloot de Belgische beursindex vandaag een fractie boven een stijgende wig. Het is een bijzondere ontwikkeling.

  • De BEL20 sloot in tegenstelling tot de AEX met winst en eindigde de dag iets boven de stijgende wig q-q'. Een overduidelijke uitbraak naar boven is het niet, maar de uitbraakpoging naar boven toont dat Belgische beleggers het zonniger inzien dan Nederlandse beleggers. Ze kunnen niet allebei gelijk hebben, een van de markten zal morgen dus moeten keren. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 27 feb 2018, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 feb 09.15u: Weerstandsniveau 540,8 bereikt

27 feb 10.00u: Terug bij gisteren doorbroken grens

27 feb 11.00u:  Weer steun gevonden rond 537,7

PostNL: Daling van 17,1% na bekendmaking cijfers

27 feb 12.00u: Vlag en hoofd schouders patroon

27 feb 14.00u: Nieuwe vlag bij bovenkant van gap

AKZO: Naar boven uit dalende rechthoekige driehoek

27 feb 15.00u: Geen verrassing van Jerome Powell

ASR: Nieuwe stappen naar boven in stijgende trend

27 feb 16.00u: De beursindex beweegt naar boven

27 feb 17.00u: Beleggers hebben zich verkeken

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven