ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Beleggers zijn nog steeds genegen de AEX te kopen, dat bleek deze week. De index is teruggekeerd naar de bovenkant van het gebied waarbinnen we al vele weken op en neer bewegen. Elke daling vanaf de doorbraak door lijn p is gepareerd. Wat er ook gebeurt, beleggers blijven na elke tik die de beursindex krijgt optimistisch kopen. Het is daarom mogelijk dat we de zijwaartse fase de komende week naar boven verlaten.

  • Gisteren en vandaag ontstonden toppen rond 541,1. Worden die doorbroken dan gaat de AEX index naar het 50% Fibonacci niveau rond 544,4 of lijn p. Bij zowel het niveau als de lijn kan in theorie de ontwikkeling van een top volgen.

  • De candle van vandaag vormt samen met zijn voorganger een zogenaamde bearish harami en dat is een potentieel toppatroon. Bevestiging is nodig, maar de kans op een daling is dus groot.

  • Het zou ook normaal zijn zou de graadmeter omlaag gaan, want we hebben tussen 529,4 en 533,6 nog een gap te sluiten. De AEX zou hiervoor terug moeten keren naar 529,4 of lager.

  • De bovenste lijn van de Bollinger Bands werd niet bereikt, dat wil zeggen dat de marktindex vanuit deze grafiek gezien nog verder omhoog kan. In dat geval is de bovenste lijn een potentiŽle weerstandslijn.

  • Er staat een dubbele top rond 541,1 in de uurgrafiek. Wordt het laagste punt daartussen 537,6 naar beneden doorbroken dan wordt het een M-vormige top, met een koersdoel van 534,1. Doet die daling zich voor dan neem ik de bovenkant van het gap van gisteren rond 533,6 echter als koersdoel, het kleine stukje tussen 534,1 en 533,6 wordt dan wel overbrugd.

  • Een eventuele daling onder 533,6 houdt in dat het gap gesloten wordt met een daling naar 529,4, dat veronderstel ik althans.

  • Uit de kwartiergrafiek blijkt dat we nog te maken hebben met potentiŽle steun rond 536,6, laten we bij een daling dus controleren of daar eventueel een bodem tot stand komt. Kijkt u naar de verdediging van het niveau 537,8 van vandaag dan ziet u dat kopers bereid zijn heel veel geld te steken in het voorkomen van een terugkeer naar het gap. Er is een lange reeks bodems ontstaan op en net boven het niveau. Datzelfde kan rond 536,6 dus ook gebeuren. Er is dermate veel geld in de steun rond 537,8 gestoken dat we mogen veronderstellen dat kopers een daling niet zonder slag of stoot zullen toestaan. Het gaat bovendien om sterke partijen, anders had men de voortdurende steun van vandaag niet op deze wijze georganiseerd gekregen.
  • Indien de AEX desondanks daalt en in het gap komt kan er eventueel nog steun zijn bij het 50% niveau rond 531,4.

Resumerend: 

Beleggers zijn ondanks de herhaalde dalingen van de laatste weken niet afkerig geraakt van de aandelenmarkt. Er werd gekocht en de AEX keerde terug bij de bovenkant van het gebied waarin we in de weekgrafiek al enige tijd op en neer bewegen. Een uitbraak naar boven is mogelijk. Zouden de toppen rond 541,1 worden uitgenomen dan gaat de index naar ik aanneem naar het 50% niveau rond 544,4 of naar lijn p in de daggrafiek. Bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands kan dan eventueel weerstand aanwezig zijn. In de daggrafiek staat echter een potentieel toppatroon, iets dat wijst op een daling. In de uur- en kwartiergrafiek staat rond 541,1 een dubbele top. Wordt de bodem rond 537,6 doorbroken dan wordt dit een M-vormige top en gaat de graadmeter naar ik aanneem naar de bovenkant van het nog te sluiten gap rond 533,6. Rond 536,6 kijk ik uit voor eventueel aanwezige steun, want de bereidheid om geld in de AEX te steken teneinde een daling te voorkomen is zoals we vandaag zagen groot. Een daling onder 533,6 betekent dat het gap waarschijnlijk gesloten wordt met een daling naar 529,4, wel doen we er dan goed aan te kijken of er rond het 50% niveau 531,4 in de kwartiergrafiek wellicht steun gevonden wordt.

En dan nog dit...

Een patroon in de daggrafiek van de Nikkei doet vermoeden dat de Japanse beursgraadmeter aanstaande maandag zal dalen.

  • Het patroon is een stijgende wig. De formatie is nog niet afgerond, gebruikelijk is dat dit met een uitbraak naar beneden gebeurt. Aanstaande maandagochtend weten we of deze uitbraak zich inderdaad voor heeft voorgedaan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 6 apr 2018, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

6 apr 09.15u: Rustige reactie op uitspraak Trump

6 apr 10.00u: Lagere top gevormd in kwartiergrafiek

Philips: De daggrafiek leest als een spannend boek

6 apr 11.00u: Opnieuw steun bij het niveau 537,8

RELX: Na nieuwe bodem terug bij het 38,2% niveau

6 apr 12.00u: AEX met succes boven 537,8 gehouden

AirFrance-KLM: Aandeel heeft 61,8% niveau bereikt

6 apr 14.00u: Enorm veel steun bij het niveau 537,8 

6 apr 15.00u: Stijging na tegenvallende cijfers VS

6 apr 16.00u: Men speculeert op een doorbraak

6 apr 17.00u: Dubbele top ontwikkeld rond 541,1

 

Agenda van maandag 2 apr t/m vrijdag 6 apr 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven