ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vorige week deed zich een doorbraak door de toppen rond 719,3 voor, deze week werd het hoogste punt 722,1 van die week doorbroken. De markt opteert voor een vervolg naar boven. Een mogelijk koersdoel is het 161,8% Fibonacci van de laatste correctie, dat niveau ligt rond 745.

  • Dat de markt opteert voor een vervolg naar boven wil niet automatisch zeggen dat dit ook wordt gerealiseerd. Eens ontstaat immers een top en die kan op elk willekeurig punt tot ontwikkeling komen, ook al is het koersdoel niet bereikt. We moeten dus een grens hebben die we kunnen gebruiken om vast te stellen of de markt eventueel een draai maakt. De grens die ik komende week hiervoor wil gebruiken is 716,1, het onderste punt van de candle van deze week. Zou de AEX volgende week vrijdag onder dit punt sluiten dan zou dat een potentiŽle draai zijn.

  • Op dit moment gaat het voorspoedig met het koersverloop van de AEX. Onder de laatste reeks candles ziet u lijn d. Het beeld is sowieso sterk zolang de beursgraadmeter boven deze lijn noteert. Volgende week kijk ik dus zeker naar het verloop ten opzichte van deze lijn. Het niveau 716,1 dat ik bij de weekgrafiek noemde speelt geen rol indien de aandelenindex boven lijn d blijft.

  • Het gegeven dat de AEX gisteren de bovenste lijn van de Bollinger Bands bereikte lokte vandaag geen topvorming uit. Het is evenwel mogelijk dat alsnog een top wordt gevormd. Uit de huidige situatie kan echter ook een fase voortkomen waarin de bovenste lijn en de AEX samen optrekken naar boven. De stand van zaken in deze grafiek is dus sterker geworden.

  • Voor de korte termijn kijk ik naar de koersvorming ten opzichte van lijn e, de lijn onder de candles van de afgelopen drie dagen. Zolang de AEX boven deze lijn koerst ga ik uit van een voortzetting naar boven. Die wordt verwezenlijkt ingeval de toppen rond 729 worden uitgenomen.

  • Bij de weekgrafiek noemde ik de grens 716,1. Alle stippellijnen in de kwartiergrafiek zijn potentiŽle steunlijnen die boven deze grens liggen. Ze liggen rond 727,1, 725, 721,4, 720,9, 718,7 en 718. Dan heb ik het nog niet gehad over Fibonacci die eventueel voor steun zouden kunnen zorgen. Een terugkeer naar 716,1 of lager zal dus niet zomaar plaatsvinden. Zou de AEX onder druk komen dan heeft de markt veel mogelijkheden om te voorkomen dat de graadmeter naar 716,1 of lager gaat.

Resumerend: 

Deze week zagen we een doorbraak door de top van vorige week. De markt opteerde met deze doorbraak voor een vervolg naar boven, een vervolg waarvoor een koersdoel van 745 is te berekenen. Het gaat om het 161,8% Fibonacci niveau van de voorgaande correctie. De AEX gaat verder in de richting van dat doel indien de toppen van vandaag rond 729 doorbroken worden. Dat de markt zich richt op een voortzetting naar boven belooft veel, maar vormt geen garantie voor die ontwikkeling. We hebben dus een niveau nodig waarop we van een eventuele kentering zouden kunnen spreken. Een slot onder 716,1 aanstaande vrijdag zou een potentiŽle draai zijn. We zagen in de diverse grafieken echter dat er nogal wat mogelijke steunlijnen en steunniveaus zijn. Dat loopt van lijn e in de kwartiergrafiek, lijn d in de daggrafiek tot de niveaus 727,1, 725, 721,4, 720,9, 718,7 en 718 die eerder betekenis hadden in het verloop. Daar komen dan nog Fibonacci niveaus bij. De markt heeft indien de AEX komende week zou dalen nog veel opties om te voorkomen dat de beursindex naar 716,1 of lager gaat. Welk koersverloop begin volgende week dan ook in eerste instantie volgt, voorlopig ziet het technische beeld er rooskleurig uit. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 11 jun 2021, 18.55u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 11 jun 2021: Wat is me opgevallen?

11 jun 10.00u: Dubbele top gevormd rond 727,1

11 jun 12.00u: AEX bewoog afgelopen uren zijwaarts

11 jun 14.00u: Doorbraak door toppen gecreŽerd

11 jun 16.00u: Nogmaals doorbraak gerealiseerd

Agenda van maandag 7 jun t/m vrijdag 11 jun 2021

 

De vorige analyse:

10 jun slot: AEX is naar boven uit wig gebroken

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven