ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt realiseerde vandaag een stijging van 1,6% voor de AEX. Het optimisme van beleggers is erg groot, je zou het zelfs extreem kunnen noemen. De daling uit de maanden februari en maart is voor 76,4% teruggedraaid. Wat beleggers hiermee eigenlijk zeggen is dat het economische beeld gelijk is aan dat van eind februari. De AEX staat daar immers iets boven. Het is voor wat het koersverloop betreft bijna net alsof de coronacrisis er niet is geweest. Je kunt daarover denken wat je denken wilt, maar de koersontwikkeling is er en die is leidend. Zolang de markt werkt aan hogere standen moet onze blik als belegger naar boven zijn gericht. Uiteraard moeten we wel de vinger aan de pols houden, maar dat moet je sowieso altijd doen. 

  • De AEX sloot vandaag iets boven de top die begin deze maand rond 573,5 ontstond. Ik kijk nu naar het koersverloop ten opzichte van het 76,4% Fibonacci niveau van de daling 632,1 - 389,6 rond 574,9. Dat potentiŽle weerstandsniveau hebben we vandaag bereikt. Hier is de ontwikkeling van een top mogelijk. Morgen zal ik dus onderzoeken of bij deze grens eventueel een top ontstaat.

  • Wordt het niveau blijvend doorbroken dan wordt de stippellijn rond 589,4 het volgende richtpunt. In theorie zou de markt bij een permanente stijging boven het 76,4% niveau zelfs de gehele coronadaling kunnen terugdraaien. De AEX zou dan theoretisch kunnen terugkeren naar de top rond 632,1.

  • De Bollinger Bands daggrafiek geeft aan dat een voortzetting naar boven nog steeds mogelijk is. De trend is tenslotte naar boven gericht en de bovenste lijn van de indicator nog niet bereikt. Mocht de AEX dalen dan is de middellijn een potentiŽle steunlijn, die dan eventueel kan zorgen voor behoud van de opgaande trend.

  • In de uurgrafiek ziet u dat dag na dag hogere bodems worden gevormd. De AEX wordt dus elke dag op hogere niveaus gekocht, een betere aanwijzing voor de verwachting die beleggers koesteren is er niet. In onze markt gaat men in meerderheid uit van een vervolg omhoog. Dat komt tot stand indien de top van vandaag rond 576,4 blijvend wordt uitgenomen.

  • In de kwartiergrafiek ziet u veel meer lijnen dan gebruikelijk. Om te bepalen waar steun gevonden kan worden bij een daling onder de bodem rond 571,8 zag ik me gedwongen om twee sets Fibonacci lijnen te plaatsen, magenta en grijs. Verder kan bij de blauwe stippellijnen in theorie steun gevonden worden. Het geeft een dusdanig groot aantal potentiŽle steunniveaus dat ik ze niet wil opsommen. Zou de graadmeter morgen dalen dan beoordeel het verloop in ieder geval aan de hand van de stippellijnen in de grafiek en schrijf daarover in mijn updates.

Resumerend: 

De AEX bereikte vandaag het 76,4% Fibonacci niveau rond 574,9 in de daggrafiek. Het is een potentieel weerstandsniveau en ik zal de komende dagen dan ook onderzoeken of hier wellicht een top tot ontwikkeling komt. Een nieuwe hogere bodem vonden we vanmiddag rond 571,8. Zou de beursgraadmeter daaronder belanden dan zijn er veel mogelijke steunniveaus die een rol kunnen spelen, namelijk een serie niveaus in de kwartiergrafiek. Daar zal ik dan in mijn updates over rapporteren. Wordt de top rond 576,4 blijvend uitgenomen dan is 589,4 mijn eerstvolgende richtpunt. Het kan dan theoretisch zelfs zo zijn dat op een gegeven moment ook de gehele daling van februari en maart wordt teruggedraaid. Het hangt eerst en vooral af van het koersverloop ten opzichte van het vandaag bereikte 76,4% niveau.

En dan nog dit...

Naar aanleiding van vragen van een aantal lezers heb ik een aangepast cursus- en seminarprogramma voor de komende maanden op de site geplaatst. Op het programma staat allereerst het nieuwe seminar "Kiezen voor winst", dat ik op 4 juli aanstaande en vervolgens pas weer op 3 oktober van dit jaar zal geven. Voor zaterdag 8 augustus staat een cursus technische analyse op het programma en op 5 september kunnen belangstellenden voor een vervolgcursus technische analyse bij me terecht. Klik hier voor het overzicht. Heeft u zin in een leuk en leerzaam verzetje in coronatijd? U bent welkom. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 23 jun 2020, 19.12u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

23 jun 09.15u: Dagstart met nieuwe stijgingspoging

23 jun 10.00u: AEX is door top 573,5 gebroken

Dinsdag 23 jun 2020: Wat is me opgevallen?

23 jun 11.00u: Terug onder de doorbroken grens

23 jun 12.00u: AEX nogmaals boven vorige tpp

23 jun 14.00u: Index boven het 76,4% niveau

23 jun 15.00u: AEX dreigt onder niveau te komen

23 jun 16.00u: Beursindex is terug onder 573,5

23 jun 17.00u: Twee hammers door kopieergedrag

 

De analyse van afgelopen vrijdag:

19 jun slot: Erg sterke week Amsterdamse beurs

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven