ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze beurs heeft een ijzersterke week achter de rug. Met de lange groene candle van deze week is de rode candle van vorige week vrijwel teruggedraaid. De AEX steeg ten opzichte van vorige week vrijdag met 4,2%. Het is indrukwekkend. Beleggers hebben de daling van vorige week aangegrepen als signaal om te gaan kopen. Een week geleden leek het er op dat de top was gezet bij het 76,4% Fibonacci niveau, nu toont de markt de intentie om de AEX alsnog door dat niveau te brengen. Het sentiment is supersnel gedraaid. Is hier sprake van een enorme overschatting van beleggers of gaan we komende week inderdaad verder omhoog? Het koersverloop zal het ons leren. Wordt de top rond 573,5 blijvend uitgenomen dan zet de aandelenmarktgraadmeter haar opmars voort.

  • Gisteren zagen we in de daggrafiek een inverted hammer, vandaag is daar nog een inverted hammer aan toegevoegd. Het is moeilijk te zien, want de candle is maar klein. Het gaat desalniettemin om een potentiŽle top. Het strookt niet met het sterke beeld in de weekgrafiek.

  • Net is gisteren kan ik op grond van het koersverloop in de daggrafiek met Bollinger Bands stellen dat een voortzetting naar boven zonder meer mogelijk is. De bovenste band is namelijk nog niet bereikt, er is dus ruimte voor nieuwe koerswinst. Een waarborg daarvoor kan ik bij dit instrument echter helaas niet geven. Ik moet volstaan met de opmerking dat stappen naar boven hier mogelijk zijn. De middellijn is bij een daling een potentiŽle steunlijn.

  • De koersontwikkeling van gisteren en vandaag kan met enige fantasie gezien worden als een dubbele top. Dit zou negatieve gevolgen krijgen bij een daling onder de bodem rond 560,7. Dat zou er namelijk een M-vormige top van maken, met een daling naar de bodem rond 555 of lager als waarschijnlijk gevolg.

  • Een voortzetting boven de toppen rond 570,5 zou naar ik aanneem een terugkeer naar de top rond 573,5 veroorzaken. Zou die top vervolgens uitgenomen worden dan zet de beursgraadmeter het herstel op de daling van begin dit jaar voort.

  • Bij de uurgrafiek noemde ik de bodem rond 560,7. Boven dat niveau hebben we vier potentiŽle steunniveaus. Het gaat om de Fibonacci niveaus rond 566,7, 565,6 en 564,4. Verder kan eventueel steun gevonden worden rond 566,3. Zolang de AEX boven het 61,8% niveau rond 564,4 staat kan een vervolg omhoog worden gerealiseerd, dus ook vanaf het punt waar we deze beursweek zijn geŽindigd.

Resumerend: 

Onze beurs heeft een erg sterke week achter de rug, waarbij de daling van vorige week teniet werd gedaan. Zag het er vorige week nog naar uit dat een top was ontstaan bij het 76,4% niveau in de grafiek, deze week heeft de markt aangegeven toch echt aan een verder herstel te denken. Het koersverloop de komende weken zal ons leren of de AEX inderdaad verder omhoog gaat, of dat hier sprake was van overschatting van de mogelijkheden door beleggers. Ga ik door naar de daggrafiek dan stel ik vast dat hier twee inverted hammers zijn ontstaan, hetgeen een potentiŽle top inhoudt. In de uurgrafiek is de ontwikkeling met wat fantasie te interpreteren als een dubbele top. Een eventuele daling onder de bodem rond 560,7 zou zorgen voor een M-vormige top en een daling naar 555 of lager. We hebben in de kwartiergrafiek vier potentiŽle steunniveaus, dat zijn 566,7, 566,3, 565,5 en 564,4. Zolang de AEX boven het laatste niveau koerst kan een hogere bodem ontstaan en dus een nieuwe opmars naar boven worden neergezet. Een doorbraak door 570,5 zou een terugkeer naar 573,5 waarschijnlijk maken, een niveau dat dan in theorie ook doorbroken zou kunnen worden. De beurs zou bij een doorbraak door 573,5 de herstelbeweging voortzetten. 

En dan nog dit...

Omdat ik morgen mijn seminar "Kiezen voor winst" geef heb ik besloten aanstaande maandag niet te werken. Twee dagen vrij is bij de uren die ik maak geen overbodige luxe. Dinsdagochtend ben ik er bij de gebruikelijke eerste update weer. Graag tot dan en goed weekend. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 19 juni 2020, 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

19 jun 09.15u: AEX teruggekeerd in de driehoek

"Kiezen voor winst" op zaterdag 4 juli aanstaande

19 jun 10.00u: Iets boven stand eerste kwartier

Vrijdag 19 jun 2020: Wat is me opgevallen?

19 jun 11.00u: Steun bij onderkant eerste candle

19 jun 12.00u: Beweging door expiratie Eurostoxx

19 jun 14.00u: Een vlag in ontwikkeling in AEX

19 jun 17.00u: Ik moest helaas even verzaken

Agenda van maandag 15 jun t/m vrijdag 19 jun 2020

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

18 jun slot: Inverted hammer, dus mogelijk een top

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven