ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het dringt langzamerhand tot beleggers door dat de kans groot is dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China geen overeenkomst opleveren. Dat wordt wat. De hele stijging vanaf december is immers gebaseerd op de veronderstelling dat het van overeenstemming ging komen, een veronderstelling die voortdurend met tweets werd gevoed door president Trump. Theoretisch zou de hele stijging teruggedraaid kunnen worden in het geval er geen afspraken worden gemaakt, want dan is de hele opmars nergens op gestoeld. U begrijpt dat ik elke stap tussen de VS en China volg, benieuwd of het overleg inderdaad klapt.

  • De AEX daalde vandaag met 1,7%, beleggers maken zich zorgen. De drie Fibonacci niveaus over de stijging 538,7 - 571,9 zijn doorbroken en het is alleen de stippellijn door de onderkant van het gap van 1 april jongstleden die ons nog afhoudt van een terugkeer naar de bodem rond 538,7. Wordt het laagste punt 548,4 van vandaag doorbroken dan is dat namelijk het niveau waar we waarschijnlijk naar toe gaan. Bij de huidige stand is bodemvorming bij de nu bereikte grens echter nog mogelijk.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de AEX vandaag buiten de banden beland. We moeten rekening houden met een terugkeer binnen de banden, want die terugkeer kan in principe de eerste dag na een slot onder de indicator al plaatsvinden. Vervelend is dat het ook wel een dag of drie kan duren. We kunnen er dientengevolge niet op bouwen dat de AEX morgen inderdaad stijgt, al is het wel mogelijk dat dit gebeurt.

  • De laatste candle in de uurgrafiek is een hammer en dat is een teken dat in ieder geval een deel van de markt gelooft dat zich morgen een herstel voor kan doen. Het gaat namelijk om een potentiŽle bodem. Het eerste uur morgenochtend moet blijken of de hammer bevestigd wordt, daar hangt het van af of het een bodem wordt.

  • Gaat de index omhoog dan kan lijn k eventueel voor weerstand zorgen. De algehele ontwikkeling is negatief zolang de aandelenindex onder deze lijn noteert.

  • Het deel van de markt dat een herstel voorziet is het deel dat in de slotveiling actief was, dat blijkt uit deze kwartiergrafiek. De laatste candle waarmee wat herstel werd bereikt is namelijk die van de veiling. Het gaat dus om grote partijen, ik ben benieuwd of zij hun gelijk halen.

Resumerend: 

Zorgen omtrent het verloop van de handelsbesprekingen tussen de VS en China hebben geresulteerd in een daling van 1,7%. De AEX heeft nu de drie Fibonacci niveaus in de daggrafiek doorbroken. Alleen de stippellijn door de onderkant van een oud gap kan nog voor steun zorgen en ons afhouden van een daling naar de bodem rond 538,7. Dat is namelijk waar we naar ik veronderstel naar toe gaan in het geval de bodem van vandaag rond 548,4 doorbroken wordt. In het licht van de hammer in de uurgrafiek en het slot onder de Bollinger Bands is de mogelijkheid evenwel aanwezig dat de AEX morgen stijgt. Lijn k in de uur- en kwartiergrafiek kan dan voor weerstand zorgen, de ontwikkeling blijft per saldo negatief zolang we onder die lijn koersen met onze marktgraadmeter. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 8 mei 2019, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 mei 09.15u: Terug bij de bodems van gisteren

Donderdag 9 mei 2019: Wat is me opgevallen?

9 mei 10.00u: Vloertje onder AEX rond 554,6

9 mei 11.00u: Veel geld om daling te voorkomen

Takeaway: Het aandeel presteert uitstekend

9 mei 12.00u: Na stijging weer bij 50% niveau

9 mei 14.00u: Kleine tijdelijke opleving geweest

BESI: Koersdoel driehoek bereikt, daarna gedaald

9 mei 15.00u: Bodem van vanmorgen is doorbroken

9 mei 16.00u: AEX aangekomen bij 61,8% niveau

9 mei 17.00u: Index nu bij genoemde grens 549,1

 

Naar boven