ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

BE Semiconductor

Update donderdag 17 jan 2019: Potentieel bodempatroon in de weekgrafiek
 
 • Het aandeel is na de vorige keer dat ik erover schreef (erg lang geleden) gesplitst in de verhouding 1:2, daarom zijn de waardes anders als destijds. In de weekgrafiek links ziet u dat een stijgende rechthoekige driehoek in ontwikkeling is, het patroon h - i. Het is een potentieel bodempatroon, dat afgerond wordt indien lijn i naar boven wordt doorbroken. Het zou een koersdoel van ongeveer € 26,65 geven. Ik zou dan overigens wel letten op de eventuele vorming van een vlag, die zou ontstaan bij de vorming van een lijn parallel aan lijn h door de top van november 2018. 
 • Zolang lijn i niet doorbroken wordt is het uiteraard afwachten of de driehoek daadwerkelijk wordt afgemaakt met een doorbraak aan de bovenzijde. Een eventuele daling onder lijn h en de bodem rond € 16,60 in de daggrafiek zou in dit verband een negatieve ontwikkeling zijn. De kans op de ontwikkeling van een bodempatroon zou dan een stuk kleiner worden. De koersontwikkeling ten opzichte van de bodem rond € 14,40 zou daarvoor vervolgens cruciaal zijn. -Ad Nooten-

 

Update vrijdag 27 apr 2018: Daling van 17% gevolgd op publicatie cijfers
 
 • Een daling van 17%, dat was de reactie van de aandelenmarkt op de kwartaalcijfers die het bedrijf gisteren bekend maakte. In de daggrafiek rechts ziet u dat daarbij tussen € 74,75 en € 69,85 een groot gap werd gevormd. Gaps worden meestal gesloten, daar kan bij aandelen overigens wel enige tijd overheen gaan. Ik houd rekening met een toekomstige terugkeer naar € 74,75, want daarmee zou het gap gesloten worden.
 • In de weekgrafiek links heb ik twee sets Fibonacci lijnen getekend, magenta en grijs. De magenta lijnen heb ik getekend vanaf de bodem uit juli 2017, omdat dat punt het eerste punt van lijn g was. De grijze lijnen heb ik getekend naar aanleiding van een Elliott wave telling. Potentiële steunniveaus waar een bodem kan ontstaan zijn in eerste instantie het magenta 61,8% niveau rond € 62,25 of het grijze 38,2% niveau rond € 61,10.
 • Zou het aandeel verder dalen dan wordt lijn d het volgende doel, dat is een potentiële steunlijn, die ondanks de grote daling van gisteren nog steeds een lange termijn stijgende trend aangeeft. Andere steunlijnen, mocht lijn d geen steun vormen, zijn de grijze stippellijnen rond € 52,40 (50% niveau) en € 43,70 (61,8% niveau).
 • Het aandelenfonds staat tegen het einde van de ochtend op 2,4% winst, er kan dus eventueel een bodem aan het ontstaan zijn bij het besproken 61,8% niveau rond € 62,25. -Ad Nooten-

 

Update maandag 5 mrt 2018: Stijgende trend met momenteel een dubbele top
 
 • Het koersverloop van het fonds heeft me lijn g doen tekenen in de weekgrafiek links. De lijn vervangt lijn e waarover ik de vorige keer schreef, die heb ik omdat het fonds er ruim boven bleef vervangen door lijn g. De trend naar boven blijft intact zolang het aandeel boven deze lijn noteert. 
 • In de daggrafiek rechts heeft zich rond € 82,50 een dubbele top ontwikkeld, De vraag is echter of deze dubbele top blijft staan in de grafiek, het aandeel staat tegen het einde van deze ochtend namelijk op 1,4% winst. Worden € 82,50 en de top van afgelopen donderdag € 83,05 met een slotstand doorbroken dan houdt dat een voortzetting naar boven in. Dit is gezien de stijgende trend vooralsnog het meest waarschijnlijke toekomstige verloop. Een trend blijft tenslotte de trend tot het tegendeel is gebleken.
 • Mocht de dubbele top in tegenstelling hiermee blijven staan dan wordt het letten op de ontwikkeling ten opzichte van lijn g en de laatste bodem op € 70,50, een achtereenvolgende daling onder lijn en bodem zou een negatieve ontwikkeling zijn. -Ad Nooten-

 

Update maandag 11 dec 2017: Veek sterker gestegen dan ik verwachtte
 
 • In mijn vorige update ben ik veel te conservatief geweest in mijn schatting waar het aandeel naar toe kon gaan. De stijging liep door tot maar liefst het 423,6% Fibonacci niveau in de grafiek, ver boven alle niveaus die ik noemde. De prestaties van het fonds hebben me verbaasd. 
 • Na de vorming van een top bij het 423,6% niveau is een daling ingetreden. Lijn e, die in augustus besprak, is een belangrijke steunlijn. De lange trend van het aandelenfonds is naar boven gericht zolang de koers ervan boven deze trendlijn blijft. Dat is eigenlijk het enige dat telt in deze grafiek. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 20 sep 2017: Beweging omhoog langzamerhand erg scherp
 
 • Ter hoogte van de hammer waar ik vorige keer over schreef is eind augustus een tweede bodem gevormd, waarna het aandeel verder is gestegen. De top van begin augustus werd doorbroken en na enige aarzeling vorige week is de koers van het fonds gisteren verder opgelopen. U ziet dit alles in de rechtse grafiek, waar u op kunt klikken als u een grotere versie ervan wilt zien.
 • Het is niet eenvoudig een koersdoel te bepalen. Mogelijke doelen zijn het 161,8% Fibonacci niveau rond € 60,15 of het 200% niveau rond € 61,90 in de daggrafiek rechts.
 • We zouden ook met Fibonacci lijnen in de kwartaalgrafiek kunnen werken, de grafiek links. Het 261,8% niveau rond € 64,30 is dan een potentieel doel.
 • We hebben dus drie punten waar we ons op kunnen focussen, € 60,15, € 61,90 en € 64,30. Als ik naar de kwartaalgrafiek kijk bekruipt me echter het gevoel dat het elastiek hier wel heel erg ver wordt uitgerekt. Op een versnelling naar boven als deze zal op een gegeven moment een stevige correctie volgen. Ik houd rekening met een koersverloop zoals we dat in de eerste drie kwartalen van 2015 zagen, een lange groene candle gevolgd door twee stevige rode candles. Een dergelijke ontwikkeling heeft zich echter nog niet aangekondigd. Vooralsnog kunnen we ons dus op genoemde punten richten, waarbij ik u gezien de extreem scherpe beweging omhoog niet kan verzekeren dat ze ook daadwerkelijk worden bereikt. -Ad Nooten-

 

Update dinsdag 15 aug 2017: Steun gevonden op 38,2% niveau
 
 • Nadat het aandeel vorige week donderdag naar beneden uit de wig f-g is gebroken vond het aandeel afgelopen vrijdag met een hammer steun op het 38,2% Fibonacci niveau van de laatste stijging. De hammer werd gisteren bevestigd als bodem, waardoor een vervolg omhoog met een doorbraak door de top rond € 57,25 theoretisch mogelijk is geworden.
 • Het is goed om na te gaan of de stap boven die top inderdaad wordt gezet. Op de vorming van een lagere top zou namelijk een nieuwe beweging omlaag kunnen volgen. Potentiële steunlijnen bij een daling onder het laagste punt van de hammer rond € 52,90 zouden de stippellijnen rond € 51,50 (50%) en € 50,10 (61,8%) zijn, alsmede lijn e.
 • Hoewel de markt met een bodem bij het 38,2% niveau een aanzet heeft gegeven voor een vervolg omhoog houd ik vanwege de versnelling waar ik vorige keer over schreef de mogelijkheid van een daling voor alle zekerheid nog open. -Ad Nooten-

 

Update vrijdag 4 aug 2017: Na een nieuwe versnelling nu een wig
 
 • Het koersverloop van BE Semiconductor is het klassieke patroon van een aandelenbubbel. In de maandgrafiek (links) ziet u een versnelling van lijn c naar lijn d en vervolgens een acceleratie naar lijn e. De daggrafiek (rechts) leert ons dat zich onlangs nog een versnelling heeft voorgedaan, namelijk de overgang van lijn e naar de nog steiler lopende lijn f. Het wordt nu echt tijd om rekening te houden met topvorming.
 • Lijn g in de daggrafiek vormt samen met lijn f een wig, wellicht is dat het sein dat een correctie op komst is. Bij een naar boven gerichte wig volgt meestal namelijk een uitbraak naar beneden. Breekt het fonds daadwerkelijk door lijn f dan is de wig afgerond en volgt een correctie. Dat zegt dan overigens nog niets over de grootte daarvan. Wordt lijn g daarentegen uitgenomen dan heeft de wig geen waarde meer en stijgt het aandeel verder. -Ad Nooten-

 

Eerder van dit aandeel verschenen analyses:
 

310517: Als met een schiettuig naar boven geschoten

031117: Vorige week een potentiële top ontstaan

230816: Patroon is afgerond, stoploss is bepaald

150716: Het wachten is op de beslissende stap

250315: Exponentiële stijging, top is nabij

 

Nieuwsoverzicht BE Semiconductor

Naar boven