ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de weekgrafiek van deze week zijn de drie laatste candles van belang. Ze vormen samen namelijk een evening star en dat is een potentieel toppatroon. Het patroon moet nog bevestigd worden voor zeker is dat het om een top gaat. Vooruitlopend daarop doen we er echter goed aan voor alle zekerheid al rekening te houden met een vervolg omlaag.

  • Belangrijk bij dat vervolg, indien het daarvan komt, zijn de stippellijn rond 534,6 en de bodem rond 533,9 van de eerste week van september. Lijn w zou het volgende doel worden bij een doorbraak door deze beide grenzen. Er kan echter ook een nieuwe bodem ontstaan bij de niveaus, op de mogelijkheid van een bodem in het gebied 534,6 - 533,9 zal onze aandacht bij een eventuele voortzetting naar beneden dus gericht moeten zijn.

  • Het is nochtans niet geheel zeker dat een voortzetting naar beneden volgt. In de daggrafiek ziet u het 76,4% Fibonacci niveau van de stijging 533,9 - 554,3 rond 538,7. Er is een kleine kans op bodemvorming in de buurt van dat niveau. Dat kan overigens ook net erboven of iets eronder zijn, heel nauwkeurig moet je zo'n grens niet nemen. Het wil zeggen dat de candle van vandaag in principe een bodem kan worden. Wordt 538,7 echter blijvend doorbroken dan volgt een daling naar de stippellijn rond 534,6, de bodem rond 533,9 of wellicht lijn w in de weekgrafiek.

  • De onderste lijn van de Bollinger Bands kan indien de AEX verder daalt een potentiŽle steunlijn zijn, de middellijn bij een eventueel herstel een weerstandslijn. Hoewel er geen garantie voor is te geven is in gevallen als deze de kans op een gang naar de onderste lijn groot.

  • De voorlaatste candle in de uurgrafiek was een potentiŽle bodem, maar de laatste candle was rood en vormde dus geen bevestiging. Zeker van deze bodem kunnen we dus nog niet zijn.

  • Wil de markt een herstelbeweging opstarten dan zal zij moeten zorgdragen voor een doorbraak door lijn x. Vervolgens dient de top rond 543 te worden gepasseerd. Dat zijn de eerste zaken waar ik naar kijk indien de markt mocht kiezen voor een stijging.

Resumerend: 

In de weekgrafiek is een evening star gevormd, een potentieel toppatroon. Het zal volgende week bevestigd moet worden met een rode candle, pas dan is zeker dat het een top betreft. Dit laatste neemt niet weg dat we er verstandig aan doen voor volgende week rekening te houden met een vervolg naar beneden. Wordt het 76,4% niveau rond 538,7 in de daggrafiek doorbroken dan zijn de grenzen 534,6 en 533,9 de eerst in aanmerking komende mogelijke doelen. Zou de AEX onder 533,9 belanden dan neem ik lijn w in de weekgrafiek als doel. Er is echter een kleine kans op bodemvorming in de buurt van het bijna bereikte 76,4% niveau en dus een kans op een stijging. Voor een herstelbeweging dient in dat geval te worden gezorgd voor een achtereenvolgende doorbraak door lijn x en de top rond 543 in de kwartiergrafiek.

En dan nog dit...

Topvorming in de daggrafiek van de Nasdaq, dat is waar ik vanavond in deze rubriek uw aandacht voor wil vragen.

  • In de daggrafiek van de Nasdaq is begin deze week net boven 8.100 een dubbele top gevormd. De daling onder de stippellijn vlak onder 7.900 heeft hier een M-vormig toppatroon van gemaakt. Het eerste potentiŽle steunniveau is nu de stippellijn rond 7.730. Ik stel voor te kijken of de Nasdaq bij dat niveau eventueel steun vindt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 5 okt 2018, 18.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

5 okt 09.15u: Eerste candle van de dag is groen

5 okt 10.00u: AEX bij 61,8% niveau in daggrafiek

5 okt 11.00u: Index is door niveau 541,7 gezakt

5 okt 12.00u: Dalende lijn kwartiergrafiek doorbroken

5 okt 14.00u: Index gekocht in een 61,8% correctie

5 okt 15.00u: AEX terug bij bodem van vanmorgen

ADYEN: Na introductie bijna verdubbeld, nu lagere top

5 okt 16.00u: Bodem van vanmorgen is doorbroken

5 okt 17.00u: Korte termijn bodem net boven doel

 

Agenda van maandag 1 okt t/m vrijdag 5 okt 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven