ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op de inverted hammer van gisteren is een rode candle gevolgd, waardoor we kunnen spreken over een top. Het is echter nog niet zover dat we op grond hiervan iets kunnen zeggen over het toekomstig koersverloop. Zolang de stippellijn rond 548,8 niet naar beneden doorbroken is met een slotstand van de AEX blijft een vervolg naar boven namelijk mogelijk. Laten we dus letten op de ontwikkelingen ten opzichte van deze grens. Wellicht proberen kopers de AEX bovendien nog boven lijn p te houden, zoals dat ook vorige week gebeurde. Steun in de buurt van deze lijn zou eveneens de aanzet kunnen zijn van een voortzetting naar boven. Wordt 548,8 daarentegen naar beneden doorbroken dan hebben we een toppatroon in de grafiek.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands naderen we de middellijn. Dit is een potentiŽle steunlijn. De stijgende trend in deze indicator is intact zolang we de beursdagen boven deze lijn afsluiten. 

  • De laatste candle in de uurgrafiek zorgde bij de daling van vandaag voor een bodem rond 550,4. Een deel van de markt gaat er gezien deze groene candle van uit dat morgen een herstel gerealiseerd kan worden.

  • Zou de bodem rond 550,4 doorbroken worden dan zitten deze partijen scheef. De AEX gaat dan namelijk naar ik veronderstel naar de stippellijn rond 548,8, die ik bovenaan de pagina bij de daggrafiek ook al besprak.

  • Het zijn grote spelers die van een herstel uit gaan. De stijging vond namelijk met name plaats in de slotveiling. Halen zij hun gelijk en gaat de AEX inderdaad omhoog dan kan er in eerste instantie weerstand zijn bij de Fibonacci niveaus 552,2, 552,8 of 553,3 en bij de stippellijn rond 553,9. In het geval van een daling onder 550,4 haal ik de Fibonacci lijnen uit de grafiek, die hebben dan geen waarde meer.

Resumerend: 

De inverted hammer van gisteren in de daggrafiek is vandaag met een rode candle bevestigd als top. Het is echter nog te vroeg voor een conclusie, zowel bij lijn p als bij 548,8 kan immers nog steun worden gevonden en opnieuw een stijging volgen. Een daling onder 548,8 zou daarentegen de vorming van een toppatroon inhouden in de daggrafiek en dus een negatieve ontwikkeling zijn. Grote spelers in de markt voorzien in het licht van de stijging in de slotveiling een herstelbeweging. Gaat de beursindex inderdaad omhoog dan kan er weerstand gevonden worden in de buurt van 552,2, 552,8, 553,3 of 553,9. Op een daling onder de bodem rond 550,4 volgt evenwel een terugkeer naar 548,8, waarbij we wel naar eventueel aanwezige steun van de middellijn in de Bollinger Bands daggrafiek moeten kijken.

En dan nog dit...

In de grafiek hieronder ziet u dat de S&P500 index onder het 61,8% niveau van de voorgaande stijging is beland. Het is een negatieve ontwikkeling, ware het niet dat er nog een gebied is waarbinnen eventueel steun gevonden kan worden.

  • In het laatste deel van maart en het eerste deel van april zijn meerdere bodems ontstaan met de onderkant in het gebied 2554 - 2596. Dit gebied is dientengevolge een steunzone, een stuk koersgebied waarbinnen eventueel opnieuw een bodem tot stand kan komen. Hoewel de daling onder het 61,8% Fibonacci niveau een terugkeer naar 2554 of lager aangeeft kan dus niet gesteld worden dat het inderdaad zover komt, dat zal nog moeten blijken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 3 mei 2018, 18.37u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 mei 09.15u: Het gap bij opening is direct gesloten

3 mei 10.00u: Gap gesloten, AEX daarna gedaald

TKH Group: Stijging van 12% na tussentijds bericht

3 mei 11.00u: Geen verandering in het beeld gekomen

3 mei 12.00u: Na aanvankelijke stijging weer omlaag

AMG: Stijging van 14% na publicatie kwartaalcijfers

3 mei 14.00u: Verder gedaald en bij potentiŽle steun

Wolters Kluwer: Fonds gister door top Ä 45 gebroken

3 mei 15.00u: Kleine stijgende wig in het verloop

3 mei 16.00u: AEX aangekomen bij 61,8% niveau

3 mei 17.00u: Beursindex onder de 76,4% grens

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven