ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarktgraadmeter AEX is vandaag naar beneden door lijn w gebroken. Het is de start van een correctieve beweging. Belangrijk is het komende koersverloop ten opzichte van de stippellijn rond 564. Daar vinden we de top uit 2007 die vorige week doorbroken werd. Ik stelde afgelopen vrijdag dat de beursindex deze maand boven dat doorbroken niveau moet blijven, zodat op 31 januari aanstaande net als in de dag- en weekgrafiek ook in de maandgrafiek een doorbraak tot stand komt. Het is in dit kader dat ik de komende beursdagen kijk of de AEX index boven 564 blijft.

  • De daling van vandaag van 0,8% doet vooralsnog niets af aan de stijgende trend in de Bollinger Bands. Die trend is namelijk intact zolang de AEX boven de middellijn koerst, dat is de gestippelde lijn waar de beursgraadmeter momenteel nog ruim boven staat. Die lijn geldt als potentiŽle steunlijn.   

  • De beursindex sloot vandaag op het laagste punt van de beursdag. Er zit dus een zekere angst in de markt, angst dat de beursgraadmeter morgen verder daalt. Zou dat inderdaad gebeuren dan hebben we te maken met drie potentiŽle steunniveaus. Het gaat achtereenvolgens om het 50% Fibonacci niveau rond 565,3, de besproken top uit 2007 564 en het 61,8% niveau 563,6. Ter hoogte van die drie grenzen kunnen we morgen gaan kijken of onze aandelenmarkt daar eventueel een bodem weet te realiseren.

  • In het geval van een herstelbeweging plaats ik morgen Fibonacci lijnen in de kwartiergrafiek, aan de hand waarvan ik dan kan bepalen waar eventueel weerstand gevonden kan worden. Die lijnen kan ik nu nog niet neerzetten, want er staat geen bodem in deze grafiek. Hiermee wacht ik dus tot duidelijk is of de AEX verder omlaag gaat of in een herstelbeweging komt.

Resumerend: 

Onze aandelenmarktgraadmeter is door een daling onder lijn w in de daggrafiek in een correctieve fase beland. Ik let in deze fase specifiek op het verloop ten opzichte van de vorige week doorbroken top uit 2007 rond 564. De AEX index dient deze maand namelijk boven die grens te blijven om de doorbraak die in de dag - en weekgrafiek al plaatsvond in de maandgrafiek te bevestigen met een doorbraak. Behalve 564 zijn er nog twee grenzen die relevant zijn als potentiŽle steunniveaus, dat zijn de Fibonacci niveaus 565,3 en 563,6 in de uurgrafiek. Hiermee hebben we drie grenzen waar we in het geval van een voortzetting naar beneden kunnen kijken naar eventueel aanwezige tekenen van bodemvorming. Doet zich een herstel voor dan ga ik daar in mijn updates op in door middel van nieuw te plaatsen Fibonacci lijnen, waaruit dan moet blijken waar eventueel weerstand gevonden kan worden. 

En dan nog dit...

Op de beurs in Frankfurt is de situatie door een daling van bijna 1,1% danig veranderd. Ik neem u mee naar de daggrafiek van de DAX.

  • Het gap dat gisteren door een sprong boven de top uit november 2017 rond 13.525 tot stand kwam is vandaag gesloten. De DAX staat ruim onder de genoemde grens, waardoor dit niveau opnieuw als weerstandsniveau zou kunnen gaan functioneren. Ter bepaling van de potentiŽle steunniveaus plaatste ik Fibonacci lijnen. Grenzen waar eventueel een bodem kan volgen zijn achtereenvolgens 13.420, 13.370 en 13.310. De DAX is gesloten op het eerste van deze drie, waardoor we morgen direct kunnen gaan kijken of de index eventueel stijgt. De andere twee grenzen zijn van belang indien Frankfurt kiest voor een vervolg naar beneden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 24 jan 2018, 18.26u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

24 jan 09.15u: Lagere opening Amsterdamse markt

24 jan 10.00u: AEX door de bodem van gisteren

24 jan 11.00u: Poging om tot vorming bodem te komen

KPN: Er is niet veel te maken van de koersontwikkeling

24 jan 12.00u: AEX gestegen, wig gaf het op tijd aan

24 jan 14.00u: Beursgraadmeter opnieuw gedaald

Vopak: Omgekeerd hoofd schouders patroon afgerond

24 jan 15.00u: Index nog boven bodem van vanmorgen

24 jan 16.00u: AEX is verder gedaald tot onder 568

24 jan 17.00u: Beursgraadmeter alsnog verder omlaag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven