ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het slot van vandaag lag een fractie boven de top 533,8 van afgelopen maandag. De potentiŽle top die op die dag ontstond heeft dus geen waarde meer, wat een goede prestatie van het kopende deel van de markt mag worden genoemd. Het hoogste punt van de dag vinden we rond 534,5. Wordt dat gepasseerd dan gaat de AEX verder naar lijn p, die morgen in de buurt van 535,6 loopt. Dit is een potentiŽle weerstandslijn. Zou deze lijn doorbroken worden dan is het 38,2% Fibonacci niveau rond 537,7 het volgende doel.

  • Loopt de AEX verder naar boven dan volg ik of rond de middellijn van de Bollinger Bands eventueel weerstand wordt ondervonden en een top ontstaat. Dat is namelijk mogelijk bij die lijn.

  • Het is voor de realisatie van een voortzetting naar boven het beste als de AEX index boven de doorbroken grens 533,8 blijft, anders zou dit niveau in theorie opnieuw een weerstandsniveau kunnen worden. Onder de bodem 529,5 van vandaag mag de beursindex zeker niet meer komen, omdat dan het proces van hogere bodems gestopt zou worden.

  • Mocht de index terugvallen dan plaats ik Fibonacci lijnen in deze grafiek en bespreek aan de hand daarvan waar eventueel steun gevonden kan worden. Ik bespreek die dan in mijn updates. De bodem rond 532 en de stippellijn rond 531,3 zijn potentiŽle steunniveaus die ik nu al kan noemen.

Resumerend: 

De top van afgelopen maandag is doorbroken, waarmee het potentiŽle toppatroon van die dag geen betekenis meer heeft. Het hoogste punt van de dag vinden we rond 534,5. Wordt dat uitgenomen dan gaat de AEX verder naar lijn p in de daggrafiek, die morgen rond 535,6 ligt. Dit is een lijn waar eventueel een top kan ontstaan. Zou de lijn doorbroken worden dan is het 38,2% niveau in de daggrafiek rond 537,7 het volgende doel. Doet zich een daling voor dan plaats ik in de kwartiergrafiek Fibonacci lijnen aan de hand waarvan ik dan in mijn updates bespreek waar eventueel steun gevonden kan worden. Twee potentiŽle steunniveaus kan ik al wel noemen, dat zijn 532 en 531,3. Onder 529,5 mag de index niet meer komen, want dan zou het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek verloren gaan en dat zou een verzwakking zijn.

En dan nog dit...

Gisterenavond schreef ik over de inverted hammer bij het 61,8% Fibonacci niveau in de daggrafiek van de S&P500. Hoewel die inverted hammer gisterenavond met een rode candle is bevestigd als top stel ik vast dat de index vandaag desondanks is opgelopen. We kijken vanavond daarom nogmaals naar de daggrafiek van deze index.

  • De candle die vandaag tot nog toe is ontstaan laat ons zien dat men in de Amerikaanse markt toch nog probeert een vervolg omhoog te bewerkstelligen in de S&P500 index. Volgt een slot boven het 61,8% Fibonacci niveau 2742 en de top rond 2755 van afgelopen vrijdag dan komt dat vervolg daadwerkelijk tot stand. Verandert de candle van vandaag echter in een rode candle dan mogen we alsnog van een voortzetting omlaag uit gaan. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 21 feb 2018, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

21 feb 09.15u: Correctie op stijging van gisteren

21 feb 10.00u: Verkoopdruk op de aandelenmarkt

Ahold Delhaize: Sinds januari in een correctieve fase

21 feb 11.00u: Stijging vanaf 61,8% hield geen stand

21 feb 12.00u: Bodem tussen twee Fibonacci grenzen

21 feb 14.00u: Weer Duits patroon ongeldig gemaakt

21 feb 15.00u: Omgekeerd hoofd schouders patroon

Fugro: Bodem gevormd bij 61,8% Fibonacci niveau

21 feb 16.00u: AEX niet ver meer van top 533,8

21 feb 17.00u: Door top van afgelopen maandag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven