ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De dag begon met een daling van de AEX index, de graadmeter stond na vijf minuten op een verlies van een procent. Kopers probeerden vervolgens voortdurend om de beursgraadmeter naar boven te krijgen, maar dat lukte maar in beperkte mate. Uiteindelijk realiseerde men gesteund door een Amerikaanse stijging vanaf kwart voor vijf een snelle opmars, waarmee het verlies werd teruggebracht naar een kwart procent. De vastberadenheid om een voortzetting naar boven tot stand te brengen is groot.

  • Loopt dit uit op een doorbraak door de top rond 534,5 dan gaat de beursgraadmeter naar lijn p, die vinden we morgen rond 535,8. Het is een lijn waar een top kan ontstaan. Wordt de lijn doorbroken dan volgt een stijging naar het 38,2% Fibonacci niveau 537,7 of wellicht hoger.

  • Een eventuele daling onder 527,9 zou vanzelfsprekend een negatieve ontwikkeling zijn, omdat het zou inhouden dat alle pogingen van deze week om een vervolg omhoog af te dwingen tevergeefs zouden zijn geweest.

  • Gaat de AEX morgen verder naar boven dan volg ik in deze daggrafiek met Bollinger Bands het verloop ten opzichte van de middellijn. Die lijn is bij een voortzetting naar boven namelijk een potentiŽle weerstandslijn, in de buurt waarvan eventueel een top tot ontwikkeling kan komen.

  • Zou de index morgen dalen en achtereenvolgens onder lijn g en de bodem rond 527,9 komen dan hebben we een toppatroon in deze grafiek. Hierop let ik zolang de marktindex onder de top rond 534,5 staat, het is niet meer van toepassing zou die top doorbroken worden.

  • De stemming kwam er aan het einde van de dag ineens in. De snelheid van stijgen is een aanwijzing dat veel partijen die op op grond van de lagere top die was ontstaan op een daling speculeerden gedwongen zijn geweest te draaien.

Resumerend: 

Onze aandelenmarkt heeft vandaag opnieuw vastberadenheid getoond, de wil om een voortzetting naar boven te bewerkstelligen is groot. Weet men deze wil om te zetten in een doorbraak door de top rond 534,5 dan gaat de AEX naar lijn p in de daggrafiek. Deze lijn ligt morgen rond 535,8 en dat is dan een punt in de buurt waarvan dan eventueel een top kan ontstaan. Zou de index door de lijn breken dan geeft dat een stijging naar het 38,2% Fibonacci niveau rond 537,7 of wellicht hoger. Zou de beursindex dalen en achtereenvolgens naar beneden door lijn g in de uur- en kwartiergrafiek en de bodem rond 527,9 geraken dan hebben we daarentegen een toppatroon.

En dan nog dit...

Gisteren publiceerde de FED de notulen van de recent gehouden beleidsvergadering. Het leek me vanavond interessant om u te laten zien wat gebeurde na de bekendmaking daarvan en hoe de reactie vandaag is. We kijken daarvoor naar de kwartiergrafiek van de S&P500.

  • Beleggers werden bevangen door de angst dat de FED zou kunnen besluiten de rente dit jaar niet drie keer, maar vier keer te verhogen. Er werd daarom verkocht. Vandaag lijkt de schrik geweken, want de S&P500 is gestegen en een groot deel van de daling van gisterenavond is teruggedraaid. Boeiend is nu dat de index het 61,8% Fibonacci niveau van de daling van gisterenavond heeft bereikt. Dit is een potentieel weerstandsniveau en het wordt dan ook interessant om te volgen of dat hier eventueel op topvorming uitloopt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 22 feb 2018, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

22 feb 09.15u: Negatieve start van de beursdag

22 feb 10.00u: Korte termijn top bij 38,2% niveau

22 feb 11.00u: Nog steeds veerkracht in de markt

Intertrust: Gap van 25 juli 2017 is gisteren gesloten

22 feb 12.00u: Top van vanmorgen is doorbroken

22 feb 14.00u: Poging AEX boven 50% te brengen

Arcelor: Boven trendlijn is de stijgende trend intact

22 feb 15.00u: Kopers tonen grote vasthoudendheid

22 feb 16.00u: Lagere top gezet in kwartiergrafiek

22 feb 17.00u: Stijging en doorbraak door toppen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven