ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

Intertrust

Update dinsdag 20 nov 2018: Verloop boven steunlijn nog even aanzien
 
  • Intertrust is daadwerkelijk naar het niveau € 14,50 gegaan dat ik in maart noemde en is daar vervolgens ook doorheen gezakt. Het aandeel was met de vorige maand gevormde bodem niet ver meer verwijderd van de bodem rond € 12,60 uit oktober 2017. Dat ziet u in de weekgrafiek links. Een daling naar die bodem ligt technisch gezien daarom voor de hand. Het komt daar daadwerkelijk van indien lijn a naar beneden doorbroken wordt, op dit moment is het nog even aanzien wat er boven die lijn gebeurt. -Ad Nooten-

 

Update donderdag 22 mrt 2018: Onduidelijk of daling inderdaad zal volgen
 
  • Een maand geleden bereikte Intertrust een weerstandsniveau rond € 17,90. Zou dat doorbroken worden dan volgt een stijging naar € 19,95, zo vertelde ik u. Ik hield echter rekening met een terugkeer naar € 14,50 en doe dat nog. Daar ligt namelijk de onderkant van het nog te sluiten gap van 8 februari jongstleden. Tot dusverre is de beweging richting € 14,50 nog niet ingezet, iets dat overigens ook wel even kan duren. Het aandeel is zijwaarts uit een klein stijgend kanaal gegaan dat deze maand was ontstaan en ligt nog vlak onder de barrière € 17,90. Het is op dit moment niet duidelijk of de vermeende daling naar € 14,50 daadwerkelijk tot stand komt, al houd ik op dit moment wel vast aan die aanname. -Ad Nooten-

 

Update donderdag 22 feb 2018: Gap van 25 juli 2017 is gisteren gesloten
 
  • Op 25 juli van het afgelopen jaar ontstond een gap in de daggrafiek van Intertrust. In de daggrafiek hierboven rechts ziet u rond € 17,85 een stippellijn door het laagste punt van 24 juli 2017. Dat niveau werd gisteren bereikt, waarmee het gap gesloten werd. 
  • In de daggrafiek ziet u tevens een gap dat op 8 februari jongstleden is ontstaan. Ik neem aan dat dit gap in de toekomst gesloten wordt door een terugkeer naar € 14,50 van het aandeel. Daar kan wel lange tijd overheen gaan, dat toont de ontwikkeling ten aanzien van het gap van juli vorig jaar.
  • In de weekgrafiek links ziet u dat het fonds het 76,4% Fibonacci niveau rond € 17,90 heeft bereikt. Zou hier een top gevormd worden dan kan eventueel meteen een terugkeer naar het gap van 8 februari volgen. Wordt het niveau daarentegen doorbroken dan maakt dat de top rond € 19,55 vervolgens tot koersdoel. -Ad Nooten-    PS Klikt u op de grafieken indien u een grotere weergave ervan wilt zien.

 

Update maandag 30 okt 2017: Koersdoel € 12,75 afgelopen vrijdag bereikt
 
  • Mijn koersdoel € 12,75 voor Intertrust is afgelopen vrijdag bereikt, tijd om verder te kijken. Het gaat om het 161,8% Fibonacci niveau in de weekgrafiek links. Zou dit naar beneden doorbroken worden dan wordt het 200% niveau rond € 11,15 het volgende doel.
  • We zagen afgelopen vrijdag echter een groene candle in de daggrafiek rechts en ook vandaag maandag 30 oktober in het begin van de middag een lichte stijging. Wellicht ontstaat dus een bodem. In theorie zou dan zelfs een terugkeer naar het gap van 25 juli zou kunnen volgen als het aandeel het goed zou doen. Het is nu nog te vroeg om daar iets naders over te kunnen zeggen. Allereerst kunnen we gaan kijken of hier een beweging omhoog ontstaat. Is dat niet het geval en komt de koers onder het laagste punt rond € 12,60 van afgelopen vrijdag dan betekent het een vervolg naar € 11,15. -Ad Nooten-

 

Update woensdag 26 jul 2017: Gisteren na winstwaarschuwing fors gedaald
 
  • Een winstwaarschuwing van Intertrust zorgde gisteren voor een daling van 15,7%. In de weekgrafiek links (waar u overigens op kunt klikken voor een grotere versie) ziet u dat de stippellijn rond € 15,30 naar beneden doorbroken werd. Om een koersdoel te bepalen plaatste ik Fibonacci lijnen over de stijging november 2016 - mei 2017. Het 161,8% niveau rond € 12,75 lijkt me een goed doel.
  • Er is echter iets dat de situatie complex maakt, dat is het gap dat gisteren in de daggrafiek is ontstaan. Gaps worden meestal gesloten en dat wil zeggen dat de mogelijkheid van een terugkeer naar de stippellijn rond € 17,60 in theorie mogelijk is. Ik gebruik die lijn trouwens in plaats van de onderkant van de voorlaatste candle omdat het de neklijn is van een hoofd en schouders patroon en dus een potentiële weerstandslijn.
  • Ik hink dus op twee gedachten. Enerzijds is € 12,75 een goed richtpunt, anderzijds moet ik in mijn achterhoofd rekening houden met een eventuele terugkeer in het gap. Goede raad is duur. We kunnen de stippellijn rond € 15,30 gebruiken. Deze lijn is door de daling eronder een potentiële weerstandslijn geworden. Keert het fonds terug boven dit niveau dan neemt de kans op een terugkeer naar het gap toe, een stijging boven € 16 zou daadwerkelijk een terugkeer in het overgeslagen gebied inhouden. Zolang het aandeel onder € 15,30 koerst is een daling naar € 12,75 een reële mogelijkheid. Dat laatste is zeker het geval zolang het aandeel daalt. -Ad Nooten-

 

Eerder van dit aandeel verschenen analyses:

 

200117: Sector onder druk, het aandeel toch gekocht

050916: Uitbraak begin augustus werd valse uitbraak

010816: Aan de bovenkant van een brede band

240316: Twee horizontale lijnen bepalen het beeld

Nieuwsoverzicht Intertrust

 

Naar boven