ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle van de vandaag afgelopen februarimaand is interessant. De AEX index kwam met deze candle namelijk ruim onder het stijgend kanaal p-p'. Het slot van de maand lag echter precies op lijn p, waardoor we in deze maandgrafiek op dit moment niet over een uitbraak mogen spreken. De komende maand moet ons leren of het alsnog een uitbraak en de start van een correctie wordt, dit hangt af van het koersverloop ten opzichte van lijn p.

  • Uit de daggrafiek blijkt dat de terugkeer bij lijn p gezien moet worden als een test van deze lijn. Een terugkeer bij de onderkant van een kanaal eindigt nooit precies bij de onderkant van dat patroon. Er kan een top net onder of net boven zo'n lijn tot stand komen. Het laatste lijkt in dit geval te gebeuren. In de grafiek staat namelijk de vlag j-j' en dat patroon vormt een aanwijzing voor een voortzetting naar beneden. De vlag wordt afgerond indien de AEX naar beneden uit de formatie breekt. Dat gebeurde vandaag niet, want het slot lag op de onderzijde ervan. Morgen weten we of de vlag afgerond wordt met een uitbraak naar beneden of intact blijft. Voor het laatste is dan wel een opening boven 537,8 nodig, want daar ligt lijn j morgen ongeveer.

  • Daalt de beursindex morgen dan kan de graadmeter eventueel steun vinden ter hoogte van de middellijn van de Bollinger Bands, daar zal ik dus zeker op letten.

  • Vandaag is iets meer dan de helft van het gap van afgelopen maandag gesloten, hoezeer kopers de afgelopen dagen ook hun best deden om dat te voorkomen. Dat ze zo hun best deden zal uiteraard te maken hebben met lijn p in de daggrafiek waar zij de AEX graag boven wilden houden. Dit zal morgen wellicht opnieuw spelen. 

  • Komt de index onder het laagste punt 535,2 van vandaag dan wordt het gap gesloten met een daling naar 534,6 of lager.

  • We zagen in de daggrafiek dat de opening morgen boven 537,8 moet liggen willen kopende partijen de beursindex in die grafiek boven lijn j houden. In deze kwartiergrafiek zien we dat verder de top rond 539,1 uitgenomen moet worden als kopers grip willen krijgen op het verloop.

Resumerend: 

Onze beursgraadmeter kwam deze maand ruimschoots onder het stijgend kanaal p-p' in de maandgrafiek, maar sloot bij de onderkant ervan. We kunnen  dientengevolge nog niet spreken over een uitbraak. Volgende maand zal moeten blijken of het alsnog een uitbraak wordt. Het ziet er vooralsnog naar uit dat de AEX gaat dalen, want er is een vlag in ontwikkeling in de daggrafiek. Een uitbraak aan de onderkant betekent een voortzetting naar beneden. Zien kopers morgen daarentegen kans een opening boven 537,8 te bewerkstelligen met daaropvolgend een doorbraak door de top rond 539,1 dan trekken zij de ontwikkeling toch weer naar zich toe.

En dan nog dit...

In de daggrafiek van de S&P500 is een top bij een Fibonacci niveau en een afgerond voortzettingspatroon te zien. Het gaat normaal gesproken om de start van een daling.

  • De candle van gisteren betekende zowel een top in de buurt van het 76,4% Fibonacci niveau als de afronding van de stijgende wig z-z' met een uitbraak aan de onderzijde. Dit wil normaliter zeggen dat het om een hervatting van de daling gaat. Vandaag is echter nog geen daling ingezet, het wordt dus een spannende avond waarin moet blijken of de correctie die voorvloeit uit het huidige technische beeld ook daadwerkelijk vorm krijgt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 28 feb 2018, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 feb 09.15u: Steun gevonden op onderkant vlag

28 feb 10.00u: Tegendruk bij de stijgingspoging

28 feb 11.00u: Stijgende wig in de kwartiergrafiek 

Eurocomm.Prop: Een cruciaal steunniveau rond Ä 32,75

28 feb 12.00u: Wig afgerond, vervolg omlaag dreigt

28 feb 14.00u: Weer bodem bij steunniveau 536,6

AirFrance-KLM: Beleggers in dit aandeel wispelturig

AirFrance-KLM: Beleggers in dit aandeel wispelturig

28 feb 15.00u: Twee inverted hammers in de AEX

28 feb 16.00u: AEX index bij de top van vanmorgen

28 feb 17.00u: Kopers kunnen opnieuw aan de slag

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven