ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De rode candle van deze week, goed voor een daling van 4%, heeft gezorgd voor een slot onder het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 652,8 - 743,1 rond 687,3. Op grond van deze situatie doen we er goed aan om rekening te houden met een daling naar de bodem rond 652,8 of lager.

  • De engulfing bearish line van gisteren in de daggrafiek is vandaag bevestigd als top. In de grafiek tekende ik eerder het patroon j-j'. Dit is inmiddels dermate groot geworden dat ik niet meer wil spreken over een vlag, maar over een trendkanaal. Hoe lang een vlag mag worden is overigens altijd arbitrair. Aanstaande maandag is de onderkant van het kanaal j-j' uiteraard van belang. Daar kan in theorie immers steun liggen. Die onderkant vinden we maandag in de buurt van 672. Neem dit niveau niet te precies, in een daggrafiek gaat het niet om tienden nauwkeurig. Nabij 672 is bodemvorming in ieder geval mogelijk.

  • Een slot onder het kanaal zou een gang naar 660, 652,8 of lager aannemelijk maken. De onderste lijn van het patroon is de komende week daarom van belang.

  • De AEX is onder de Bollinger Bands gesloten. Een index kan een paar dagen onder de banden blijven, maar ook de eerstvolgende beursdag terugkeren binnen de indicator. We moeten een stijging als optie houden voor maandag, hoewel de terugkeer binnen de banden ook dinsdag of woensdag kan volgen en de zaak dus onzeker is.

  • In de uurgrafiek zagen we tussen vier en vijf een groene candle, dus een herstel. Dat duurde maar kort, want er is een top ontstaan ter hoogte van het 23,6% Fibonacci niveau van de voorgaande daling. Vanaf de korte termijn top die hier werd gevormd kan in principe een daling volgen. Een daling onder het laagste punt 676 van vandaag zou de bevestiging hiervan zijn. Zoals we bij de daggrafiek zagen kunnen we ons dan focussen op het koersverloop ten opzichte van 672.

  • De laatste vandaag ontwikkelde korte termijn top vinden we rond 685,9. Wordt die doorbroken dan zijn de Fibonacci niveaus rond 690,8 (38,2%), 695,3 (50%) en 699,9 (61,8%) de van toepassing zijnde potentiŽle weerstandsgrenzen. 

  • Het gap dat vandaag tussen 692,6 en 694,4 werd gevormd kan dan eventueel gesloten worden met een stijging van de AEX naar 694,4 of hoger. Zowel bij de onder- als de bovenkant van dit gap kan weerstand liggen.

Resumerend: 

De rode candle van deze week in de weekgrafiek betekende een slot onder het 61,8% Fibonacci niveau in die grafiek. We moeten rekening houden met een daling naar de bodem rond 652,8 of lager. Gaat de index inderdaad verder naar beneden, wat het geval is bij een daling onder de bodem rond 676 van vandaag, dan kunnen we letten op het koersverloop ten opzichte van de onderkant 672 van het kanaal j-j' in de daggrafiek. Daar kan in theorie namelijk steun gevonden worden. Zou een slotstand onder het kanaal tot stand komen dan volgt een daling naar 660, 952,8 of lager.
Uit de daggrafiek met Bollinger Bands vloeit voort dat de AEX aanstaande maandag zou kunnen stijgen, in verband met een terugkeer binnen de banden die binnenkort moet volgen. Die terugkeer kan maandag plaatsvinden, maar ook dinsdag of woensdag pas. We moeten de mogelijkheid van een herstel op maandag in ieder geval al wel meenemen. De laatste korte termijn top rond 685,8 in de kwartiergrafiek is in dit kader van belang. Wordt die doorbroken dan betekent dat een herstelbeweging. Weerstand kan er vervolgens zijn rond 690,8, 695,3 of 699,9. In theorie wordt dan met een stijging naar 694,4 of hoger het gap gesloten dat open bleef tussen 692,6 en 694,4. Bij zowel de onder- als de bovenkant van het gap kan weerstand liggen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 6 mei 2022, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Vrijdag 6 mei 2022: Wat is me opgevallen?

6 mei 10.00u: Negatief begin van de beursdag

6 mei 12.00u: Na vorming van wig verder gedaald

6 mei 14.00u: AEX bij de bodem van vanmorgen

6 mei 16.00u: Door bodem van afgelopen maandag

Agenda van maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei 2021

 

De vorige analyse:

5 mei slot: Grotere versie van candle van gisteren

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven