ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vanmorgen werd de potentiŽle top van gisteren, een engulfing bearish line, direct om negen uur ongeldig. De AEX opende namelijk ruim boven de candle. De index opende ook boven de vlag j-j' en dat patroon leek dus afgerond te worden met een uitbraak naar boven. De graadmeter ondervond echter weerstand ter hoogte van het 50% Fibonacci niveau rond 712,1. Ik maakte in mijn eerste update vanmorgen direct melding van de potentiŽle weerstand rond dit niveau en de mogelijkheid dat hier een top ging ontstaan. De AEX is vervolgens niet alleen gedaald, maar ook onder de candle van gisteren gesloten. De candle van vandaag is wederom een engulfing bearish line, een grotere versie van die van gisteren. Het moet gek lopen wil deze candle geen top worden. De markt zal immers een stijging boven de top rond 714,7 moeten realiseren om topvorming met deze candle af te wenden. Dat is natuurlijk mogelijk, maar het is bepaald geen gemakkelijke taak. Een daling ligt meer voor de hand.

  • Waar ik vanmorgen ook over schreef is mogelijke weerstand en  topvorming ter hoogte van de middellijn van de Bollinger Bands. Bij deze middellijn is daadwerkelijk een top ontwikkeld. De dalende trend die deze indicator weergeeft bleef door deze ontwikkeling gehandhaafd.

  • Tot vier uur vanmiddag overheerste op de Amsterdamse markt het optimisme. Daar kwam vervolgens stevig het klad in. De bodems van de vorige dagen werden zelfs doorbroken. PotentiŽle steun is nog te vinden ter hoogte van het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 681,1 - 714,7 rond 693,9. Bij de bodems rond 691,5 van afgelopen maandagmiddag is ook nog een kleine kans aanwezig op steun. Eenmaal onder dit niveau zou een daling naar 687,3, 681,1 of lager volgen.

  • Een klein deel van de markt speculeerde helemaal aan het einde van de handelsdag op herstel, dat blijkt uit de kleine hammer die werd neergezet. Het kan eventueel een bodem worden, namelijk als de beursindex morgen direct zou oplopen. PotentiŽle weerstand is ten te vinden rond 699,2 (23,6%), 699,4, 702,2 (38,2%), 704,6 (50%) of 706,9 (61,8%). Een daling onder 694,4 zou de Fibonacci niveaus waarop ik dit gebaseerd heb onbruikbaar maken.

Resumerend: 

Vandaag ontstond opnieuw een engulfing bearish line, een grotere versie van die van gisteren. Het gaat wederom om een potentiŽle top. Het gegeven dat het hoogste punt van het verloop in de buurt van het 50% Fibonacci niveau in de eerste daggrafiek en de middellijn van de Bollinger Bands in de tweede daggrafiek ligt bevestigt de waarschijnlijkheid van topvorming. Steun kan er bij een daling nog zijn rond 693,9 of 691,5. Daaronder zou een daling naar 687,3, 681,1 of lager aannemelijk worden. Gezien de kleine hammer in de kwartiergrafiek speelt een klein deel van de markt met het idee van een herstel. Zou zich dat inderdaad voordoen dan kan weerstand worden gevonden rond 699,2/ 699,4, 702,2, 704,6 of 706,9. De top van vandaag rond 714,7 zou doorbroken moeten worden wil de candle van vandaag geen top worden. Dit is geen onmogelijke taak, niets is onmogelijk. Het is echter geen eenvoudige taak die nogal wat koopbereidheid vergt, koopbereidheid waarvan je jezelf kunt afvragen of die er na vandaag nog is. Het verloop zal ons leren wat beleggers na de kanteling van vandaag nog aandurven. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 5 mei 2022, 18.20u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Donderdag 5 mei 2022: Wat is me opgevallen?

5 mei 10.00u: AEX index is 2,1% hoger geopend

5 mei 12.00u: Een vlag ontwikkeld en afgerond

5 mei 14.00u: Dubbele top in de kwartiergrafiek

5 mei 16.00u: De dubbele top werd M-vormige top

 

De vorige analyse:

4 mei slot: In potentie een top in AEX daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven