ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Met een nieuwe rode candle is de AEX vandaag teruggekeerd bij de stippellijn rond 652,8 door de bodem van 8 maart jongstleden. Het is een betekenisvol niveau. Zou het blijvend doorbroken worden dan wordt een daling naar 609,6 namelijk een kansrijke ontwikkeling. Rond 661,6 ziet u het 38,2% Fibonacci niveau van de stijging 389,6 - 829,7. Dat niveau is bij de huidige stand doorbroken. Keert de index nog deze maand terug boven de grens dan kan dat voor bodemvorming zorgen. Een daling onder 652,8 zou de kans daarop echter fors verlagen en een daling naar het 50% niveau van de stijging 389,6 - 829,7 mogelijk maken, het 50% niveau daarvan rond 609,6. Dat zou neerkomen op een dalingspotentie van 6,6%. Laten we het verloop ten opzichte van de bodem rond 652,8 dus goed in de gaten houden.

  • Het beeld in de Bollinger Bands geeft aan dat we nog steeds rekening te houden hebben met een terugkeer binnen de banden. Die terugkeer zou normaliter morgen of overmorgen moeten plaatsvinden. De index sluit over het algemeen namelijk maximaal drie dagen achtereen onder de banden. Omdat we met de AEX op een potentieel steunniveau staan acht ik de kans dat de AEX morgen stijgt en terugkeert binnen de banden behoorlijk groot.

  • De markt heeft echter niet het verrouwen dat een bodem ontwikkeld kan worden. De AEX sloot namelijk op het laagste punt van de dag. Dat maakt het morgen spannend.

  • Een reden om ondanks het gebrek aan vertrouwen onder beleggers rekening te houden met een herstel is het nog te sluiten gap tussen 671,9 en 681. Het zou technisch gesproken normaal zijn als dat gap gesloten wordt, wat neerkomt op een stijging naar 681 of hoger. Het scenario waarin de beursgraadmeter naar dat niveau gaat neem ik dus als mogelijkheid mee naar morgen, ook al ziet de markt daar gezien het slechte slot kennelijk geen mogelijkheden meer voor. 

Resumerend: 

Vandaag is de index aangekomen bij de bodem van 8 maart jongstleden rond 652,8. Het is een belangrijke grens, omdat een blijvende daling eronder van het 50% Fibonacci niveau van de stijging 389,6 - 829,7 rond 609,6 in aanleg een doel zou maken. De grens 652,8 is echter een potentieel steunniveau. Daar de index morgen of overmorgen terug zou moeten keren binnen de Bollinger Bands acht ik een stijging zeker mogelijk. Daar komt nog bij dat het gap van gisteren normaal gesproken nog gesloten zou moeten worden, wat om een stijging naar 681 of hoger vraagt. Een kans op een herstel is er in mijn optiek dus zeker. De markt dacht daar aan het einde van deze handelsdag anders over. De AEX sloot namelijk op het laagste punt van de dag. Het zal er dus om spannen of morgen werkelijk een herstel wordt gerealiseerd. Beleggers hebben daarin getuige dit verloop geen vertrouwen in, waarvan akte. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 14 jun 2022, 18.24u.

 

Eerder vandaag verschenen:

De reclame op deze site, een noodzakelijk kwaad

Dinsdag 14 jun 2022: Wat is me opgevallen?

14 juni 10.00u: Openingswinst is snel verdwenen

14 juni 12.00u: AEX door de bodem van gisteren

14 juni 14.00u: Dalende lijn index is doorbroken

14 juni 16.00u: Herstelbeweging in beursindex

 

De vorige analyse:

13 jun slot: Verlies van drie procent voor de AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven