ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag werd het gisteren tussen 757,9 en 763,9 overgeslagen koersgebied praktisch overbrugd. Het gap werd gesloten, zoals men dit in de technische analyse uitdrukt. Nu dit gap gesloten is kan de AEX in theorie verder naar boven. Zekerheid daaromtrent biedt dit gegeven overigens niet, maar het is een reŽel aanwezige mogelijkheid. Volgt daadwerkelijk een stijging dan kunnen we letten op de koersvorming ten opzichte van de stippellijn rond 772,2. Zou dat niveau blijvend doorbroken hebben dan hebben we twee potentiŽle doelen. Dit zijn het 50% Fibonacci niveau van de daling 812,6 - 734,4 rond 773,5 en het 61,8% niveau van diezelfde daling rond 782,7. Nabij beide niveaus is de ontwikkeling van een top in deze grafiek mogelijk.

  • Gaat de AEX morgen naar beneden dan ben ik in het bijzonder geÔnteresseerd in de slotstand ten opzichte van de stippellijn rond 755,6. Zoals u de twee voorgaande vrijdagavonden in mijn slotanalyses heeft kunnen lezen loopt daar de neklijn van een hoofd en schouders patroon. Mocht de beursindex morgen onder dit niveau sluiten dan blijft dit patroon geldig en dus toepasbaar. Dat zou na de terugkeer boven 755,6 van deze week een belangwekkende ontwikkeling zijn, iets waar ik indien een daling zou volgen dus zeker op zal letten.

  • De stijgende trendlijn c is daarnaast een lijn die van belang is. Dit is een potentiŽle steunlijn, die morgen rond 750,3 loopt.

  • De middellijn van de Bollinger Bands werd bereikt, maar niet blijvend doorbroken. De beursindex sloot boven de lijn, waardoor een nieuwe stijging morgen een technisch voorstelbare ontwikkeling is. 

  • In de uurgrafiek kunt u met mij vaststellen dat een bodem ontwikkeld is bij de stippellijn rond 759, een lijn die eerder een paar keer weerstand vormde. In theorie kan vanuit deze situatie een voortzetting naar boven worden verwezenlijkt.

  • De voorlaatste candle geeft als inverted hammer evenwel onzekerheid aan, want het gaat bij die candle om een korte termijn top. 

  • In de kwartiergrafiek blijkt een top te zijn gevormd bij het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande dalingsfase. Op een top bij een 61,8% niveau kan een daling onder de voorgaande bodem volgen. Het is niet ondenkbaar dat een daling onder de bodem rond 758,8 volgt. Mijn focus zou vervolgens allereerst gaan naar het koersverloop ten opzichte van de besproken stippellijn rond 755,6 en wat verderop de bodem rond 750,7 in combinatie met lijn c in de daggrafiek, die we zoals we zagen rond 750,3 vinden.

Resumerend: 

Het gap van gisteren is gesloten. Nu dat gedaan is kan in theorie een vervolg naar boven worden neergezet. Wordt de top rond 772,2 doorbroken dan kan de AEX naar 773,5 en eventueel ook naar 782,7. Dit zijn boven de grens 772,2 twee grenzen waar in principe een top tot ontwikkeling kan komen. De index sloot vandaag boven de middellijn van de Bollinger Bands en vond in de uurgrafiek steun rond het voormalig weerstandsniveau 759. Dit wil zeggen dat een stijging mogelijk is.
De inverted hammer in de uurgrafiek en de top bij het 61,8% niveau in de kwartiergrafiek vertellen echter een ander verhaal. Deze beide factoren wijzen immers op een mogelijk vervolg naar beneden. Wordt de bodem rond 758,8 doorbroken dan let ik in verband met de geldigheid van het hoofd en schouders patroon dat bijna twee weken geleden in de weekgrafiek werd afgerond op het verloop ten opzichte van de grens 755,6. Verderop naar beneden gaat mijn focus naar de combinatie van de bodem rond 750,7 en lijn c in de daggrafiek rond 750,3, waar dan in theorie steun kan worden aangetroffen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 10 feb 2022, 18.20u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 10 feb 2022: Wat is me opgevallen?

10 feb 10.00u: AEX terug bij bovenkant van gap

10 feb 12.00u: Opgevangen bij bovenzijde gap

10 feb 14.00u: Lagere top tussen de middag

10 feb 16.00u: Na sluiten gap meteen omhoog

 

De vorige analyse:

9 feb slot: Door stijging vlak onder de vorige top

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven