ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De candle die vandaag is neergezet door de markt staat ruimschoots boven 755,6, Daar vinden we de neklijn van het hoofd en schouders patroon in de weekgrafiek, het toppatroon dat afgelopen vrijdag in die grafiek geldig bleef. Bij de stand van dit moment zou dat toppatroon alsnog onbruikbaar worden. Ik controleer de komende dagen of de AEX boven 755,6 blijft. Realiseert de markt aanstaande vrijdag een slot boven dit niveau dan kunnen we een streep zetten door het toppatroon. Dit zou de technische staat waarin de beursindex in de weekgrafiek verkeert verbeteren.

  • De afstand ten opzichte van de top rond 772,2 van 2 februari is niet groot meer. Deze top kan eventueel dus doorbroken worden. Zou de AEX de grens blijvend passeren dan wordt het 50% Fibonacci niveau van de daling 812,6 - 734,4 rond 773,5 het nieuwe doel. Een ander punt waar de graadmeter dan naar toe zou kunnen gaan is het 61,8% niveau rond 782,7, waarvoor vanzelfsprekend het 50% niveau doorbroken zou moeten worden.

  • Tussen de candles van gisteren en vandaag vinden we een stuk koersgebied waarbinnen niet is gehandeld, een gap genoemd. Dit gap kan in theorie een van de komende dagen gesloten worden. Ik ga daar bij de uurgrafiek nader op in.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands werd een doorbraak door de middellijn van de banden verwezenlijkt. De ontwikkeling lijkt op die van 14 oktober jongstleden. Destijds volgde een naar boven gericht koersverloop. Dat is nu dus ook mogelijk. De doorbroken middellijn is ingeval de AEX zou dalen een potentiŽle steunlijn. 

  • Tussen het hoogste punt van gisteren 757,9 en het laagste punt 763,9 van vandaag ziet u een gebied dat op de weg naar boven overgeslagen werd. Dit is een gap. De markt kan dit een van de komende dagen geheel of gedeeltelijk sluiten. Het is gesloten indien een daling naar de onderkant ervan 757,9 of lager volgt. Dit is een potentiŽle ontwikkeling die we niet mogen negeren. Komt de AEX onder 763,9 dan wordt daadwerkelijk een begin gemaakt met het overbruggen van het gebied.

  • De markt hield de winst die na het eerste uur was bereikt in de AEX het resterende deel van de dag vast. Per saldo is de verwachting van de markt dus dat morgen een vervolg naar boven kan worden gerealiseerd. Winstnemingen werden namelijk keurig opgevangen. Als het aan de markt ligt zou het gap dus open blijven en een stijging naar 772,2, 773,5 of hoger volgen. 

Resumerend: 

Bij de slotstand van vandaag zouden we een streep kunnen zetten door het hoofd en schouders patroon in de weekgrafiek. Dit toppatroon besprak ik afgelopen vrijdag overigens in mijn slotanalyse. Mocht u er meer over willen lezen dan verwijs ik u naar die pagina. Niet het slot van vandaag telt echter, maar de slotstand van aanstaande vrijdag. Ligt die boven 755,6 dan doet het toppatroon er niet meer toe. Ik check morgen en overmorgen dus of de beursindex zich boven dit niveau handhaaft. De afstand tot de top rond 772,2 is niet groot meer. Die top zou dus in theorie bereikt en doorbroken kunnen worden. De AEX zou dan naar het 50% Fibonacci niveau rond 773,5 kunnen gaan of, indien dat niveau doorbroken zou worden, naar het 61,8% niveau rond 782,7. De doorbraak door de middellijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek maakt van deze ontwikkeling een mogelijkheid. Hier kan in theorie namelijk een voortzetting naar boven op worden gerealiseerd.
Vandaag ontstond tussen 757,9 en 763,9 echter een gap. Gaps worden meestal gesloten, daar moeten we ook deze keer dus rekening mee houden. Onder 763,9 zou de index het gap in gaan, bij 757,9 of lager zou het helemaal gesloten zijn. De middellijn van de Bollinger Bands kan overigens voorkomen dat het gap gesloten wordt, want dat is ingeval de beursindex daalt een potentiŽle steunlijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 9 feb 2022, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 9 feb 2022: Wat is me opgevallen?

9 feb 10.00u: Een verbazingwekkend sterk begin

9 feb 12.00u: Top, maar nog geen terugkeer

9 feb 14.00u: Onveranderd tussen de middag

9 feb 16.00u: Inverted hammer in de uurgrafiek

 

De vorige analyse:

8 feb slot: Nogmaals een slotstand bij de neklijn

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven