ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Na een stijging volgde vandaag een slot in de buurt van het slot van gisteren. De candle die hierdoor werd gevormd is een counterattack line. Het betreft een potentiŽle top. Het hoogste punt ervan ligt rond 772,2. Wordt dit doorbroken dan heeft de counterattack line geen betekenis meer. De AEX gaat dan naar het 50% Fibonacci niveau rond 773,5 of het 61,8% niveau rond 782,7. De candle kan overigens ook gezien worden als een inverted hammer en is ook in dit opzicht in potentie een top. We gaan morgen zien of de noodzakelijke bevestiging volgt.

  • Gedurende de dag kwam de AEX boven de middellijn van de Bollinger Bands. De stand boven de lijn kon echter niet worden gehandhaafd, de index sloot eronder. Het wil zeggen dat de lijn een potentiŽle weerstandslijn is gebleven, een lijn waar in theorie een top kan worden geplaatst. De candle van vandaag kan dus daadwerkelijk een top worden.

  • In de uurgrafiek deed zich een uitbraak uit de stijgende wig o-o' voor. Bij de afronding van een stijgende wig gaat het over het algemeen om de start van een daling. Ik heb daarom uitgezocht waar eventueel steun kan worden gevonden. Steun kan aanwezig zijn rond 763,3 (23,6%), 759, 757,8 (38,2%), 755,6, 753,4 (50%) of 748,9 (61,8%), Van de niveaus uit dit rijtje vind ik met name de stippellijn rond 755,6 interessant. Dat is namelijk de neklijn van het hoofd en schouders patroon in de weekgrafiek, dat bij de huidige stand aanstaande vrijdag ongeldig zou worden. Een terugkeer onder 755,6 zou inhouden dat we dit toppatroon zouden kunnen blijven gebruiken.

  • De AEX is op het laagste punt van de dag gesloten. Het is geen blijk van vertrouwen in een positief vervolg.

Resumerend: 

Omdat nadat de AEX aanvankelijk steeg en daarna een slot in de buurt van dat van gisteren werd neergezet is in de daggrafiek sprake van de ontwikkeling van een counterattack line. Het is een potentiŽle top. De candle ligt bij de middellijn van de Bollinger Bands, een lijn die niet met een slotstand werd doorbroken en dus weerstand kan vormen. Topvorming is mogelijk. In de uurgrafiek is een stijgende wig afgemaakt, ook dit gegeven is een aanwijzing voor een daling. Het slot lag op het laagste punt van de dag, ook beleggers houden dus rekening met lagere koersen. Daalt de index daadwerkelijk dan zijn de potentiŽle steunniveaus de grenzen 763,3, 759, 757,8, 755,6, 753,4 of 748,9. De grens 755,6 is in het bijzonder van belang. Daar ligt immers de neklijn van het hoofd en schouders patroon in de weekgrafiek, dat bij de huidige stand boven deze neklijn komende vrijdag ongeldig zou worden. Keert de AEX terug onder 755,6 dan zouden we dit patroon kunnen blijven gebruiken. 
Het hoogste punt van de dag zagen we rond 772,2. Wordt dit doorbroken dan heeft de counterattack line geen waarde meer voor het verloop. De beursgraadmeter gaat dan naar 773,5 of 782,7. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 2 feb 2022, 18.27u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 2 feb 2022: Wat is me opgevallen?

2 feb 10.00u: Gap naar boven in de beursindex

2 feb 12.00u: Stijgende wiggen in AEX en DAX

2 feb 14.00u: AEX nog in het midden van de wig

2 feb 16.00u: Index naar beneden uit patroon

 

De vorige analyse:

1 feb slot: Belangrijke stap boven neklijn gezet

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven