ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag is de AEX door de stippellijn rond 755,8 gebroken. Het is de neklijn van het vorige week maandag in deze daggrafiek ontwikkelde toppatroon, een hoofd en schouders patroon. Dat patroon is hierdoor ongeldig geworden. Dit is overigens nog niet definitief zo. Afgelopen vrijdag werd hetzelfde patroon in de weekgrafiek afgerond. Het is dan ook de slotstand van aanstaande vrijdag die bepalend wordt voor de geldigheid van het patroon in die weekgrafiek. Slaagt men er in de markt in de AEX de komende drie dagen boven 755,6 te houden dan is het toppatroon ook in de weekgrafiek onbruikbaar. Keert de beursindex een van de komende dagen evenwel terug onder het niveau en volgt een weekslot onder 755,6, dan blijft het toppatroon in de weekgrafiek staan. Kopers hebben met de candle van vandaag een belangrijke slag geslagen. Het eindoordeel omtrent de toepasbaarheid van het toppatroon is echter pas vrijdagavond te geven.

  • De index eindigde de dag een klein stukje boven het 38,2% Fibonacci niveau dat u rond 764,3 ziet. In theorie kan een vervolg naar het 50% niveau rond 773,5 tot stand worden gebracht. Vereist hiervoor is dat de marktgraadmeter morgen boven 764,3 blijft.

  • Gaat de index morgen verder omhoog dan is de middellijn van de Bollinger Bands een potentiŽle weerstandslijn. Ik let dus op de ontwikkeling ten opzichte van die lijn. Zolang de graadmeter onder die lijn noteert is de trend in deze grafiek naar beneden gericht.

  • In de uurgrafiek ziet u een doorbraak door lijn n. Dit is een sterke ontwikkeling. Lijn n en de stippellijn rond 734,4 vormden samen namelijk een omgekeerde rechthoekige driehoek, een patroon waarbij een uitbraak naar beneden voor de hand lag. De markt koos echter voor een uitbraak naar boven. De realisatie van die uitbraak is een uitstekende prestatie. De markt moet hier morgen op voortbouwen. 

  • Onder de bodem rond 759 van vanmiddag mag de index niet meer komen. Op een daling onder die bodem zou theoretisch namelijk een daling onder de stippellijn rond 755,6 kunnen volgen, zoals we bij de daggrafiek zagen een cruciaal niveau.

  • Het hoogste punt van de dag lag rond 765,5. Wordt dat punt blijvend gepasseerd dan komt dat neer op een vervolg naar boven. Dit is gezien het feit dat de AEX vlak onder die top sloot de ontwikkeling waar beleggers in meerderheid op speculeren.

Resumerend: 

Kopers sloegen vandaag een belangrijke slag. De neklijn rond 755,6 van het vorige week gevormde hoofd en schouders patroon werd namelijk doorbroken. In de daggrafiek is het toppatroon dus niet geldig meer. Aanstaande vrijdag weten we hoe het op weekbasis staat met de geldigheid van het patroon Staat vrijdagavond een slot boven 755,6 op de borden dan is de slag geslagen en het toppatroon definitief ongeldig. 
Het slot van deze dag lag iets boven het 38,2% Fibonacci niveau 764,3 in de daggrafiek. Wordt het hoogste punt 765,5 van vandaag blijvend doorbroken dan kan de AEX in principe door naar het 50% niveau rond 773,5. Onderweg moet dan wel de middellijn van de Bollinger Bands doorbroken worden. Dit is een potentiŽle weerstandslijn, een lijn waar eventueel een top kan volgen. 
Onder de bodem rond 759 van vandaag mag de index eigenlijk niet meer komen. Op een daling onder dat punt zou namelijk ook een daling onder 755,6 mogelijk worden, het niveau dat aanstaande vrijdag cruciaal is voor de toepasbaarheid op weekbasis van het vandaag in de daggrafiek ongeldig geworden toppatroon. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 1 feb 2022, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 1 feb 2022: Wat is me opgevallen?

1 feb 10.00u: Belangrijke stap in het eerste uur

1 feb 12.00u: AEX terug onder doorbroken lijn

1 feb 14.00u: Naar boven uit de stijgende wig

1 feb 16.00u: Index weer onder 38,2% en lijn n

 

De vorige analyse:

31 jan slot: Toppatroon AEX bleef net aan geldig

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven