ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De potentiŽle top van gisteren, een engulfing bearish line, werd vanmorgen bij de opening direct ongeldig. Uit de voorbeurshandel tussen acht en negen kwam namelijk een opening boven deze candle voort. Gisteren gebeurde hetzelfde met een kleine inverted hammer die afgelopen maandag werd gevormd, ook die werd door een opening net boven de candle onbruikbaar. Nu komt mijn dilemma. Vandaag is opnieuw een potentieel toppatroon ontwikkeld, namelijk een dark cloud cover. We lopen het risico dat ook dit patroon tijdens de voorbeurshandel onbruikbaar wordt gemaakt. Ik ben daarom onzeker over de houding die ik moet aannemen ten opzichte van dit patroon, dat is mijn dilemma. Driemaal is echter scheepsrecht. Ik heb besloten om opnieuw rekening te houden met topvorming en morgen te kijken of deze candle in tegenstelling tot die van de afgelopen dagen wel bevestigd wordt als top.

  • In  de daggrafiek met Bollinger Bands is de ontwikkeling van een top bij de bovenste lijn een optie, daar zal het niet aan liggen zou de beursgraadmeter morgen toch weer omhoog gaan.

  • Het koersverloop van vanmiddag in de uurgrafiek lijkt op dat van gisterenmiddag. Er is weer een hogere bodem gevormd, wat een teken is dat opnieuw gespeculeerd wordt op een vervolg naar boven. Ik kan niet uitsluiten dat voorbeurskopers de tactiek van vandaag en gisteren nogmaals toepassen en een opening boven het hoogste punt 793,9 van vandaag creŽren. Er kan voorafgaand aan de opening zoals we zagen door middel van de aankoop van FTI's flink gestuurd worden. Afijn, als het zo is dan is het zo. We doen het met het koersverloop zoals zich dat voordoet.

  • Wordt de bodem rond 787,8 doorbroken dan kunnen we gaan kijken of met de bodem rond 784,9 eventueel hetzelfde gebeurt. Zou die bodem doorbroken worden dan zou dat een daling naar het 38,2% Fibonacci niveau rond 779,2 of lager veroorzaken. Bij de bodem rond 784,9 kan echter ook steun worden gevonden, zeker omdat het vrijwel samenvalt met het 23,6% niveau.

  • De vlag in de kwartiergrafiek maakt een daling op basis van de techniek tot de meest waarschijnlijke ontwikkeling. Gaat de AEX toch omhoog en worden de top ervan rond 790,7 en het 50% niveau 790,8 doorbroken dan let ik op het koersverloop ten opzichte van het 61,8% Fibonacci niveau rond 791,6 en de stippellijn rond 792,5. Zouden die doorbroken worden dan gaat de AEX naar 793,9 of hoger.

Resumerend: 

Afgelopen maandag werd een potentiŽle top ontwikkeld, die de volgende ochtend door de opening boven het hoogste punt ervan meteen bij de opening ongeldig werd. Gisteren ontstond opnieuw een potentiŽle top, die werd vanmorgen meteen ongeldig toen de AEX om negen uur direct boven de candle opende. Nu hebben we een derde potentieel toppatroon in de daggrafiek, namelijk een dark cloud cover. Driemaal is scheeprecht, morgen kijk ik of de candle van vandaag in tegenstelling tot de candles van de voorgaande dagen eventueel wel bevestigd en dus daadwerkelijk een top wordt. Het laagste punt van deze dag lag rond 787,8, mocht dat doorbroken worden dan is het verloop ten opzichte van de bodem rond 784,9 vervolgens van belang. Dat is een potentieel steunniveau, zou dat echter doorbroken worden dan gaat de index naar 779,2 of lager. De hogere bodem in de uurgrafiek geeft evenwel aan dat beleggers in onze markt speculeren op een vervolg naar boven. Worden de top van vanmiddag 790,7 en het net daarboven gelegen Fibonacci niveau 790,8 gepasseerd dan kan er in theorie weerstand zijn in de buurt van 791,6 of 792,5. Op een blijvende koersbeweging daarboven zou een stijging naar 793,9 of hoger volgen, als we daar tenminste door een reprise van het verloop van de afgelopen dagen morgen bij de opening al niet meteen boven openen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 1 sep 2021, 19.11u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 1 sep 2021: Wat is me opgevallen?

1 sep 10.00u: Opening boven verloop van gisteren

1 sep 12.00u: Dalende wig en bodem bij 38,2% grens

1 sep 14.00u: AEX opgevangen bij het 38,2% niveau

1 sep 16.00u: Beursindex is alsnog verder gedaald

 

De vorige analyse:

31 aug slot: Maandslot AEX boven stijgend kanaal

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven