ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag is de AEX in de maandgrafiek definitief naar boven uit het stijgend trendkanaal y-y' gebroken. Het is zoals ik u eerder vertelde een patroon met een stijgingspercentage van bijna dertig procent per jaar. Beleggers denken voor de AEX op jaarbasis dus aan een stijging boven die dertig procent. Het maakt me extra benieuwd naar het verloop in de komende maanden, zo ik dat al niet was. We hebben nu tien groene candles achter elkaar in deze grafiek, dat is heel uitzonderlijk. De realisatie van een elfde groene candle is heel veel gevraagd en in termene van waarschijnlijkheid niet aannemelijk.

  • De candle in de daggrafiek van vandaag is net als die van gisteren weer een potentiŽle top, dit keer een engulfing bearish line. Morgen bekijk ik of de candle bevestigd wordt als top. Van een doorbraak door de onderste lijn van de wig kwam het op slotbasis niet, dat houdt het verloop nog spannend.

  • De potentiŽle top uit de vorige grafiek staat zoals we in deze tweede daggrafiek zien bij de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Hier kan dus daadwerkelijk een top uit ontstaan.

  • Vanmiddag is in de uurgrafiek echter een bodempatroon neergezet, namelijk een morning star. Beleggers op de Amsterdamse beurs denken gezien de ontwikkeling van dit patroon voor morgen aan een nieuwe stijging, niet aan een daling.

  • Het laagste punt van de dag vinden we rond 784,9. Een daling onder dit niveau zou de morning star onbruikbaar maken. Steun zou dan gevonden kunnen worden bij het 50% Fibonacci niveau rond 784,4 of het 61,8% niveau rond 782,4. Mochten beide grenzen geen bodem opleveren, maar doorbroken worden, dan keert de AEX naar ik aanneem terug naar 776,2. 

  • Krijgen partijen die aan het einde van de middag speculeerden op een stijging gelijk en gaat de index daadwerkelijk omhoog dan zijn de Fibonacci niveaus van de laatste daling rond 787,8, 788,7 en 789,6 potentiŽle weerstandsniveaus. Zouden die blijvend uitgenomen worden dan ga ik uit van een gang naar de top rond 792,5 of hoger.

Resumerend: 

Vandaag brak de AEX naar boven uit een lange termijn trendkanaal dat staat voor een stijging van dertig procent per jaar. De verwachting van beleggers ligt dus boven die dertig procent op jaarbasis. Ik ben meer dan ooit benieuwd naar het koersverloop van de komende maanden, waarin we gaan zien of deze buitensporige verwachting van beleggend Nederland werkelijkheid wordt. Uitsluiten doe ik vanzelfsprekend niets, dat zou onverstandig zijn. We hebben echter al tien groene candles achter elkaar in de maandgrafiek, het is erg optimistisch om voor de komende maand van een elfde groene candle uit te gaan. In de daggrafiek is vandaag in ieder geval nogmaals een potentiŽle top ontstaan. Morgen ga ik naar aanleiding daarvan kijken of we de maand september negatief beginnen, namelijk met een bevestiging van deze candle als top. Het laagste punt van de dag vinden we rond 784,9. Bij een daling daaronder gaat de index daadwerkelijk omlaag en kan steun gevonden worden rond 784,4 of 782,4. Daaronder zou de AEX naar 776,2 gaan. De laatste candles in de uurgrafiek vormen echter een bodempatroon, de markt speculeert dus op een stijging. Volgt die inderdaad dan kan er weerstand zijn en dus topvorming komen rond 787,8, 788,7 en 789,6. Zouden die grenzen gepasseerd worden dan volgt een stijging naar 792,5 of hoger. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 31 aug 2021, 19.26u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 31 aug 2021: Wat is me opgevallen?

31 aug 10.00u: Meteen doorbraak bij de opening

31 aug 12.00u: AEX is na vorige update gedaald

31 aug 14.00u: Gedaald en steun bij 50% niveau

31 aug 16.00u: AEX door 50% niveau en trendlijn

 

De vorige analyse:

30 aug slot: Een kleine inverted hammer ontwikkeld

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven