ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De maand oktober is een winstmaand geworden voor de AEX. De beursindex ging van de onderkant van het stijgend kanaal y-y' naar bijna de bovenkant ervan. De bovenste lijn van dit kanaal heb ik ten opzichte van de vorige keer trouwens iets naar boven verschoven, om hem beter aan te laten sluiten bij het koersverloop van de index. De stijging kwam tot stand na een negatief begin van de beursmaand en dat is een goede prestatie van de markt. De lange stijgende trend bleef intact. Het kanaal laat ook ruimte voor hogere standen in de komende maand, wat overigens niet moet worden gezien als een garantie dat die hogere standen daadwerkelijk volgen. De kans daarop is echter zeker aanwezig.

  • De bovenzijde van het kanaal y-y' ligt de komende week zoals de weekgrafiek ons laat zien rond 834. Dat wordt mijn richtpunt indien een vervolg omhoog zou worden verwezenlijkt. Volgt daarentegen een daling dan controleer ik of de marktgraadmeter binnen het kanaal blijft.

  • In de daggrafiek hebben we lijn w als steunlijn. De candle van vandaag betekende tevens een bodem in de buurt van de toppen uit september. Deze factoren samen maken dat we vooralsnog op een voortzetting naar boven moeten rekenen. De beweging omhoog is intact zolang de beursgraadmeter boven lijn w blijft. 

  • Het laagste punt van vandaag lag rond 801,3. Mocht de AEX achtereenvolgens door lijn w en deze bodem zakken dan wordt het 38,2% Fibonacci niveau rond 797,3 het eerste doel.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is net als gisteren volop ruimte naar boven aanwezig. De lijnen van deze indicator zullen een stijging daarom niet in de weg staan, zou die zich ontwikkelen. Daalt de index dan is de middellijn van de banden een potentiŽle steunlijn. De stijgende trend die dit gereedschap aangeeft is intact zolang de beursgraadmeter boven de middellijn koerst.

  • Vanmorgen werd een gap gevormd en dat is vanmiddag gesloten. De AEX bereikte namelijk het laagste punt van gisteren. In de buurt van de bovenkant van een gap kan in theorie weerstand aanwezig zijn en dientengevolge een top worden ontwikkeld. Het is daarom mogelijk dat de beursgraadmeter aanstaande maandag direct een daling inzet. Negatief zou de ontwikkeling in deze grafiek pas worden bij een daling onder de stippellijn rond 801,3.

  • De stippellijn rond 812,1 is een potentiŽle weerstandslijn, ook bij dat niveau kan eventueel een top worden geplaatst. Zou de grens doorbroken worden dan maakt dat een vervolg naar 817 of de top rond 818,3 waarschijnlijk. Een doorbraak door die top zou zoals we zagen een koersontwikkeling in de richting van 834 inhouden.

  • Vanaf 15.30 uur speculeerden beleggers in onze markt gezien het koopgedrag volop op een voortzetting naar boven. Het vertrouwen was weer terug. Het maakt dat ik uitkijk naar maandag, want dan wordt duidelijk of de kopers van vanmiddag het schip in gaan door of beloond worden voor hun koopbereidheid van vanmiddag.

Resumerend: 

Na een negatieve start van de beursmaand maakte de AEX deze maand een succesvolle comeback. De AEX index steeg namelijk van de onderkant van het kanaal y-y' in de maand- en weekgrafiek tot bijna bij de bovenkant ervan. De lange stijgende trend bleef intact en kan aangehouden worden. Zolang de beursgraadmeter boven lijn w in de daggrafiek blijft is het verstandig om te rekenen op een voortzetting naar boven. Beleggers speculeerden hier vanmiddag al in meerderheid op, dat blijkt uit de stijging in het tweede deel van de middag. Weerstand kan gevonden worden op de plaats waar de index vandaag sloot en bij 812. In theorie kan de graadmeter maandag dus meteen een daling inzetten of dat doen vanaf 812. Wordt dit niveau daarentegen blijvend gepasseerd dan is een stijging naar 817, 818,3 of hoger aannemelijk. Een doorbraak door 818,3 zou een vervolg richting 834 betekenen, dat zagen we in de weekgrafiek. Daalt de index dan hangt het vervolg in eerste instantie af van het verloop ten opzichte van lijn w in de daggrafiek en in tweede instantie, in het geval lijn w doorbroken zou worden, van de ontwikkeling ten opzichte van de bodem rond 801,3. Een daling daaronder zou zoals de daggrafiek ons leerde een gang naar het 38,2% niveau rond 797,3 of lager inhouden. Ik controleer bij die ontwikkeling of de AEX boven de middellijn van de Bollinger Bands in de daggrafiek en binnen het kanaal y-y' in de weekgrafiek blijft. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 29 okt 2021, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 29 okt 2021: Wat is me opgevallen?

29 okt 10.00u: Koersdoel van toppatroon bereikt

29 okt 12.00u: AEX bleef afgelopen uren liggen

29 okt 14.00u: Hammer gevormd tussen de middag

29 okt 16.00u: Richting gap na opening in de VS

Agenda van maandag 25 okt t/m vrijdag 29 okt 2021

 

De vorige analyse:

28 okt slot: Daling met 0,4%, top in de daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven