ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Door een daling van 0,4% van de AEX is in de daggrafiek van de index een top tot ontwikkeling gekomen. Die top vinden we rond 818,3. Of het voor de naar boven gerichte lange termijn trend wat betekent zal de toekomst ons leren. Er is voordat die trend wordt aangetast echter nogal wat ruimte voor een correctie. Bij een ontwikkeling van een bodem boven de bodem rond 751,1 blijft de trend behouden. U kunt zich voorstellen dat er over zo'n afstand nogal wat potentiŽle steunniveaus te vinden zijn. De markt heeft dus nog alle mogelijkheden om de algehele ontwikkeling positief te houden, de ontwikkeling van een bodem boven 751,1 volstaat.

  • In deze grafiek is de stippellijn rond 804,5 een eerste belangrijk potentieel steunniveau. Oude weerstand kan nieuwe steun worden, dus daar kan in theorie een bodem ontstaan. 

  • De candle van vandaag is een doji die op zich al een bodem kan worden. Het hoeft dus niet eens zo te zijn dat de AEX naar 804,5 gaat, dat moet nog blijken.

  • In de grafiek met Bollinger Bands ziet u dat er veel ruimte is naar boven, zou de markt weer een stijging realiseren. Bij een daling is de middellijn een potentiŽle steunlijn. De trend zoals we die met deze indicator beoordelen is intact zolang de beursgraadmeter boven deze lijn noteert. De afstand tot die middellijn is nog groot, er is dus geen negatieve conclusie te verbinden aan de daling van vandaag.

  • Over het verloop in de uurgrafiek ben ik echter wat minder positief. U ziet een hoofd en schouders patroon patroon in deze grafiek, met de stippellijn rond 812,1 als neklijn. Aan het patroon kunnen we een koersdoel van ongeveer 805,9 ontlenen. Bij het laagste punt 810,5 van vandaag kan steun aanwezig zijn, alsmede bij de stippellijnen rond 809,6 en 808,4.

  • In de uurgrafiek zagen we een toppatroon met als neklijn de stippellijn rond 812,1. In de slotveiling is de marktindex iets boven die lijn gesloten. Het patroon is desondanks geldig, want het slot ligt maar een heel klein stukje boven de lijn. Bij een neklijn kan zich een tijdelijke terugkeer erboven voordoen. Gaat de index morgen verder omhoog dan zou het toppatroon pas ongeldig worden. 

  • In de slotveiling zijn alleen grote beurspartijen actief. Die grote spelers gaan er gezien de stijging in deze veiling van uit dat morgen een stijging kan worden verwezenlijkt. Dat is het noteren waard.

Resumerend: 

De daling van vandaag heeft in de daggrafiek gezorgd voor de ontwikkeling van een top, die ligt rond 818,3. Ik laat me niet verleiden tot het trekken van een negatieve conclusie uit deze topvorming. Wordt ergens boven 751,1 namelik een bodem gevonden dan blijft de algehele trend naar boven gericht. In de daggrafiek met Bollinger Bands volstaat het als de AEX boven de middellijn blijft, een lijn waar de beursgraadmeter een eind  boven staat. Het belangrijkste potentiŽle steunniveau in de daggrafiek is de stippellijn door een voorgaande top rond 804,5. De candle van vandaag is echter een doji, dus het is al onzeker of er zich Łberhaupt een daling in die richting voor gaat doen. Alles hangt af van het koersverloop ten opzichte van de stippellijn rond 812,1 in de uur- en kwartiergrafiek. Die stippellijn is de neklijn van een hoofd en schouders patroon, een toppatroon op grond waarvan ik u een koersdoel van 805,9 kan geven. Een daling onder het laagste punt 810,4 van vandaag zou inhouden dat we in de richting van dat doel bewegen. Steun kan dan nog eventueel wel gevonden worden rond 809,6 of 808,4. Gaat de aandelengraadmeter morgen daarentegen verder omhoog dan wordt het hoofd en schouders patroon onbruikbaar, dat zou het beeld vanzelfsprekend verbeteren. Dit is waar grote marktpartijen gezien de stijging in de slotveiling op speculeren. Morgen gaan we kijken of de beursindex in lijn met deze speculatie omhoog gaat of toch verder daalt zoals het hoofd en schouders patroon aangeeft. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 28 okt 2021, 18.34u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 28 okt 2021: Wat is me opgevallen?

28 okt 10.00u: Aanvankelijk opgeveerd na daling

28 okt 12.00u: Markt toont opnieuw veerkracht

28 okt 14.00u: Weinig gebeurd tussen de middag

28 okt 16.00u: AEX teruggekeerd bij grens 812,1

 

De vorige analyse:

27 okt slot: Driemaal steun bij het 61,8% niveau

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven