ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Net als de voorgaande dagen is ook vandaag het hoogste punt 817 van de inverted hammer van afgelopen vrijdag niet met een slotstand gepasseerd. Het houdt in dat uit het verloop in theorie nog steeds een top kan voortkomen. Morgen ga ik kijken of we eventueel een daling inzetten met de AEX. 

  • Rekenen op een daling zou echter te voorbarig zijn. De index staat net als de afgelopen dagen in de buurt van de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Die lijn stijgt scherp en de combinatie van factoren geeft een sterke naar boven gerichte trend aan. In die trend is een vervolgstap naar boven zeker mogelijk. Speculeren op een daling is dus niet slim, want deze indicator laat een andere optie open.

  • Hoewel de AEX vandaag iets daalde bleef het patroon van hogere bodems en hogere toppen in stand. Dit is een tweede reden om rekening te houden met een vervolg naar boven.

  • Een derde reden op grond waarvan de AEX omhoog zou kunnen gaan vinden we in de kwartiergrafiek. De beursindex vond vandaag maar liefst drie keer steun ter hoogte van het 61,8% Fibonacci niveau in deze grafiek. Een substantieel deel van de markt spande zich bij herhaling in om een daling onder deze grens te voorkomen. Zou alsnog een blijvende daling onder het niveau volgen dan ligt een gang naar 813, 812,1 of lager voor de hand. Bij de stand van zaken van dit moment is een nieuwe beweging naar boven echter een reŽle mogelijkheid gebleven. Bodemvorming bij een 61,8% niveau kan immers een nieuwe stijgingsfase inluiden. Die mogelijkheid neem ik dus mee naar mijn resumť.

Resumerend: 

Net als de afgelopen dagen sloot de AEX vandaag onder het hoogste punt 817 van de inverted hammer van afgelopen vrijdag. Uit dit verloop kan zich eventueel daarom alsnog een top ontwikkelen. Zeker is dat echter niet, er zijn drie factoren die ons zeggen de mogelijkheid van een vervolg naar boven serieus te nemen in onze overwegingen. Ten eerste staat de beursindex nog in de buurt van de bovenste, scherp stijgende lijn van de Bollinger Bands. Hier is ruimte voor een stijging. Een tweede punt is dat het patroon van hogere bodems in de uurgrafiek intact is en daarmee ook de stijgende trend. Het derde gegeven op grond waarvan een nieuwe stijging kan volgen is de steun die de AEX vandaag herhaaldelijk vond bij het 61,8% niveau in de kwartiergrafiek. Vanaf dat niveau is een volgende beweging omhoog een mogelijkheid. Zou het 61,8% niveau morgen bij een eventuele daling alsnog blijvend doorbroken worden dan verandert dat de zaak. In dat geval volgt namelijk een daling naar 813, 812,1 of lager en kan zich uit het koersverloop van de afgelopen dagen in de daggrafiek daadwerkelijk een top ontwikkelen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 27 okt 2021, 18.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 27 okt 2021: Wat is me opgevallen?

27 okt 10.00u: AEX direct gekocht na daling

27 okt 12.00u: Gedaald en steun bij 61,8% niveau

27 okt 14.00u: Daling snel en krachtig gecorrigeerd

27 okt 16.00u: AEX index ging opnieuw naar boven

 

De vorige analyse:

26 okt slot: Moeizaam bereikte stijging in de AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven