ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het koersverloop van deze week bracht ons een rode candle in de weekgrafiek. De stijgende trend bleef echter intact, want de AEX bleef binnen het kanaal y-y'. Volgende week kijk ik of dat zo blijft, dat spreekt voor zich. Ik richt me dan echter met name op de stand van zaken in de maandgrafiek die ik gisteren besprak. In die grafiek ligt de onderkant van het kanaal deze maand in de buurt van 755, dat is een belangrijk niveau.

  • Uit de ene rode candle van deze week wil ik geen negatieve conclusie trekken, ik wil volgende week eerst kijken wat erop volgt. Dalingen worden al het hele jaar snel gevolgd door nieuwe bewegingen naar boven, eerst maar eens zien wat de komende week ons brengt.

  • Het 38,2% Fibonacci niveau rond 770,8 in de daggrafiek werd vandaag doorbroken, de niveaus 760,4, 755,3 en 749,9 overlatend als potentiŽle toekomstige steunniveaus. Deze grenzen worden belangrijk als het laagste punt van vandaag rond 761,8 doorbroken zou worden.

  • Het is de vraag of het laagste punt rond 761,8 inderdaad doorbroken wordt. Vrijwel de hele candle van vandaag staat onder de Bollinger Bands. We moeten ernstig rekening houden met de mogelijkheid dat de AEX aanstaande maandag terugkeert binnen de banden, dus met een mogelijk herstel. In theorie zou de index overigens nog een derde dag onder de banden kunnen sluiten. Zekerheid omtrent een terugkeer kan ik u dus niet bieden.

  • Vanmiddag werd in de uur- en kwartiergrafiek een stijgende wig afgemaakt, het patroon q-q'. Bij de kwartiergrafiek noemde ik het patroon vanmiddag een vlag. In deze uurgrafiek zien we echter goed dat de lijnen van het patroon convergeren, de benaming stijgende wig is dus beter. De betekenis van beide patronen is overigens hetzelfde, veel maakt de naam dus niet uit. Het gaat om een voortzettingspatroon, dat vooralsnog een voortzetting naar beneden aangeeft. Het koersdoel van het patroon ligt iets boven 752, wat aangeeft dat de onderkant van het kanaal in de maandgrafiek rond 755 onder druk zou kunnen komen te staan.

  • Op grond van de daggrafiek met Bollinger Bands hebben we echter zoals we zagen een gerede kans op een herstel. Dat komt daadwerkelijk tot stand indien de index zou terugkeren in de wig q-q' en daar vervolgens naar boven uit zou breken.

Resumerend: 

In de weekgrafiek is deze week een rode candle gevormd. De stijgende trend bleef echter intact, een negatieve uitwerking op het koersverloop hoeft deze candle dus nog niet per se te krijgen. Van belang is het stijgend kanaal y-y'. Zolang de AEX boven de onderkant van dit kanaal koerst, in de maandgrafiek rond 755, is het kanaal intact en de trend naar boven gericht. De stijgende wig die vandaag in de uur- en kwartiergrafiek werd ontwikkeld suggereert een gang naar de onderkant van het kanaal. Vandaag werd in de daggrafiek het 38,2% niveau doorbroken. Hierdoor blijven als mogelijke steunniveaus de grenzen 760,4, 755,3 en 749,9 over. Deze zijn van belang indien het laagste punt van vandaag rond 761,8 doorbroken zou worden. In de daggrafiek met Bollinger Bands staat de candle van vandaag echter vrijwel geheel onder de banden. Dit maakt aanstaande maandag een herstel mogelijk, de index zal eerdaags immers moeten terugkeren binnen de banden. Het komt van een herstelbeweging indien de index terugkeert in de stijgende wig q-q' en daar vervolgens naar boven uitbreekt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 1 okt 2021, 18.59u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 1 okt 2021: Wat is me opgevallen?

1 okt 10.00u: Direct omhoog na 1,3% lagere start

1 okt 12.00u: Geen verandering in de ontwikkeling

1 okt 14.00u: Kopers gingen rond enen in de aanval

1 okt 16.00u: Een afgeronde vlag in de AEX grafiek

Agenda van maandag 27 sep t/m vrijdag 1 okt 2021

 

De vorige analyse:

30 sep slot: Een vierde positief kwartaal voor AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven