ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt verwezenlijkte vandaag een stijging van een half procent voor de AEX. De stemming in Amsterdam is nog steeds goed, net als op alle andere beurzen overigens. De nieuwe winstdag houdt in dat de afstand van de beursindex tot het 76,4% Fibonacci niveau rond 659,8 is verkleind. Zou dat niveau met een slotstand doorbroken worden dan zou dat een vervolg naar de top rond 667,9 of hoger waarschijnlijk maken. Zolang de grens 659,8 daarentegen niet met een slot is doorbroken kan hier een top tot ontwikkeling komen en een daling volgen. U begrijpt dat ik het verloop ten opzichte van dit Fibonacci niveau met het oog op de toekomstige ontwikkeling geÔnteresseerd volg.

  • Waar ik in de tweede plaats naar kijk is de koersvorming ten opzichte van de middellijn in de Bollinger Bands. De trend in deze grafiek is naar boven gericht indien de AEX boven deze lijn blijft. Het verloop beantwoordt hier tot dusverre aan.

  • Vandaag brak de AEX naar boven uit de driehoek l-l'. Het gevolg stelde me echter teleur. Wat we zagen was namelijk niet de sterke ontwikkeling en het vervolg naar boven dat je mag verwachten na de afronding van een driehoek. De beursindex viel tot tweemaal terug, namelijk in de eerste en de laatste candle. De markt heeft zichzelf niet weten te belonen voor deze uitbraak. Ik acht het daarom verstandig om morgen goed te controleren of we wel verder naar boven gaan met onze aandelenmarktgraadmeter.

  • Slaagt de markt er morgen evenwel in de AEX boven de top rond 658,3 van vandaag, de top rond 659,2 en het niveau 659,8 te brengen dat we al in de daggrafiek zagen dan is dat alsnog het vertoon van kracht dat past na de afronding van een driehoek. Zolang we die drempels niet hebben genomen kijk ik met argusogen naar de koersontwikkeling.

  • PotentiŽle steunniveaus indien de AEX morgen zou dalen zijn de Fibonacci niveaus 656, 655,2 en 654,5, alsook de stippellijn rond 654,4 door twee voorafgaande bodems. Mochten die niveaus doorbroken worden dan neemt de spanning toe. Lijn l zou vervolgens namelijk eventueel doorbroken kunnen worden, wat als het zou gebeuren een negatieve stap zou zijn.

Resumerend: 

Door de stijging met een half procent staat de AEX weer dichtbij het 76,4% Fibonacci niveau rond 659,8 in de daggrafiek. Ik let scherp op de ontwikkeling ten opzichte van deze grens. Wordt het niveau met een slotstand doorbroken dan wordt een vervolg naar de top rond 667,9 of hoger immers waarschijnlijk, terwijl topvorming bij dit correctieniveau nog mogelijk is zolang het niet met een slot uitgenomen is. De trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is in ieder geval nog naar boven gericht, wat een voortzetting naar boven mogelijk heeft gehouden. Vandaag brak de AEX naar boven uit de driehoek l-l' in de uurgrafiek, maar het vervolg stelde teleur. De AEX viel namelijk tweemaal terug, waardoor het vervolg dat je hoort te krijgen na een uitbraak uit een driehoek uitbleef. Hoewel het beeld positief bleef geeft dat te denken. Slaagt de markt er morgen echter in de beursindex achtereenvolgens boven 658,3, 659,2 en 659,8 te brengen dan pakt het verloop alsnog positief uit. De graadmeter gaat dan naar 667,9 of hoger. Zolang 659,8 echter niet met een slotstand is gepasseerd acht ik zoals ik al zei de ontwikkeling van een top bij dat niveau en een daaropvolgende daling mogelijk. Zou de index morgen omlaag gaan dan zijn potentiŽle steunniveaus te vinden rond 656, 655,2, 654,5 en 654,4. Daaronder zou ik scherp letten op de koersstappen ten opzichte van lijn l. Die lijn zou dan in mijn optiek namelijk doorbroken kunnen worden, wat na de stijging van vandaag vanzelfsprekend een negatieve ontwikkeling zou zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 8 feb 2021, 18.38u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 8 feb 2021: Wat is me opgevallen?

8 feb 10.00u: Uitbraak werd een valse uitbraak

8 feb 12.00u: AEX opgelopen vanaf bodem 654,4

8 feb 14.00u: De beursindex is verder opgelopen

8 feb 16.00u: Nieuwe aanval op top van vrijdag

 

De vorige analyse:

5 feb slot: Verrassende candle in de weekgrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven