ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek van de AEX is al enige tijd de dalende wig i-h in ontwikkeling. Het patroon wordt op de gebruikelijke wijze afgemaakt indien een uitbraak naar boven tot stand komt. Na de daling van 2,7% van vandaag moeten we ons echter bekommeren om het verloop ten opzichte van de onderkant van het patroon. De afstand naar de onderste lijn bedraagt namelijk nog maar een paar punten. Zou de beursindex naar beneden uitbreken dan wordt het patroon ongeldig en dat zou een stevige verslechtering van het beeld geven. Een daling naar de stippellijn rond 529,8 en waarschijnlijk ook het 38,2% Fibonacci niveau van de stijging 389,6 - 587 rond 511,6 zou het logische vervolg worden. Een dalende wig is een patroon dat optimisme uitstraalt. Dat optisme zou bij een uitbraak naar beneden in één keer verdwenen zijn. De onderkant van de wig, lijn i, ligt morgen rond 531,8. Dat is dus een belangrijke grens.

  • Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands lijkt op dat van de laatste week van juli en de eerste week van deze maand. Die keren volgde snel een terugkeer binnen de banden. Ik kijk morgen of dat zich eventueel herhaalt.

  • Een daling onder de bodems van begin deze maand werd in het laatste uur teruggedraaid. Er is dus nog koopbereidheid, onder partijen die het aandurven om te kopen als reactie op een daling onder voorgaande bodems. Normaal gesproken is dat een verkoopsignaal.

  • Worden de toppen rond 538,4 doorbroken dan is dat de start van een herstelbeweging. Die zal ik vervolgens beoordelen met dan te plaatsen Fibonacci lijnen. Op dit moment koerst de AEX onder 538,4 en lijkt het me verstandig om rekening te houden met een eventueel vervolg omlaag. Dat vervolg komt daadwerkelijk tot stand indien de bodem rond 533,2 doorbroken wordt.

Resumerend: 

Het wordt spannend in de daggrafiek van de AEX. De daling van vandaag heeft de index namelijk op een paar punten afstand van de onderkant van de dalende wig i-h gebracht. Die onderkant ligt morgen rond 531,8 en een slot daaronder zou een uitbraak naar beneden inhouden. Het zou de wig ongeldig maken en een verslechtering van het beeld geven. Een daling naar 529,8 en waarschijnlijk ook naar 511,6 zou een logisch vervolg zijn van die stap. De AEX sloot vandaag onder de Bollinger Bands. We zagen eerder deze maand een snelle terugkeer binnen de banden. Een herhaling en dus een herstel mogen we daarom niet uitsluiten. Een herstelbeweging start indien de toppen rond 538,4 in de kwartiergrafiek doorbroken worden. Bij een daling onder 533,2 zou de naar beneden gerichte beweging worden aangehouden. Het zou een stap zijn in de richting van de onderkant 531,8 van de wig in de daggrafiek, waarop een uitbraak naar beneden uit dat patroon mogelijk zou worden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 21 sep 2020, 18.30u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 21 sep 2020: Wat is me opgevallen?

21 sep 10.00u: Een flinke daling in het eerste uur

21 sep 12.00u: Koersdoel patroon zojuist bereikt

21 sep 14.00u: Steun gevonden rond koersdoel

21 sep 16.00u: In AEX nu vier hammers op een rij

 

De vorige analyse:

11 sep slot: Week was een posieve handelsweek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven