ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De afgelopen week was een positieve handelsweek. In de weekgrafiek is nog steeds de dalende wig i-h in ontwikkeling. Het patroon wordt afgerond zodra een uitbraak naar boven volgt, wat dan een voortzetting naar boven inhoudt. De bovenkant van de wig ligt volgende week rond 562,8. De vervolgstap bij een doorbraak zou er een naar en boven de top rond 587 kunnen worden. 

  • Een eventuele uitbraak naar beneden uit de dalende wig zou het patroon onbruikbaar maken, want bij deze formatie hoort een uitbraak naar boven. Een daling onder lijn i zou dus een negatieve ontwikkeling zijn en de correctieve beweging groter maken. Lijn i vinden we volgende week rond 533,4. Het 38,2% niveau rond 511,6 zou na een doorbraak het eerstvolgende doel zijn.

  • De daggrafiek leert ons dat we aan het neerwaarts scenario, mocht dat zich voordoen, het niveau 529,8 moeten toevoegen. Dat is namelijk een potentieel steunniveau.

  • De AEX is in een opgaande beweging en beweegt vooralsnog dus in de richting van de bovenkant van de dalende wig i-h. Dat wordt volgende week allereerst volgen of deze beweging wordt aangehouden. Om een doorbraak door lijn h mogelijk te maken zal deze om te beginnen moeten worden bereikt.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de middellijn nog steeds niet doorbroken, waardoor er voor een vervolg omhoog nog geen zekerheid is te geven. Daarvoor zal deze lijn doorbroken moeten worden.

  • Voor een vervolg naar boven dient in de uurgrafiek een uitbraak aan de bovenkant van de omgekeerde rechthoekige driehoek j-k te worden verwezenlijkt, een doorbraak door lijn k. Vanmiddag werd getracht dit voor elkaar te krijgen, maar de AEX viel terug en de doorbraak werd niet gerealiseerd. 

  • De laatste candle is als gravestone doji een potentiŽle top. De candle lijkt op de inverted hammer en heeft dezelfde betekenis. Komende maandagochtend moet blijken of het een top wordt.

  • Volgt toch een uitbraak naar boven dan zijn het 61,8% Fibonacci niveau rond 555,3, het koersdoel van de driehoek 559,2 of het 76,4% niveau rond 560,2 mogelijke weerstandsgrenzen.

  • Een uitbraak naar beneden zou de omgekeerde driehoek ongeldig en onbruikbaar maken. Het 50% Fibonacci niveau van de laatste stijging rond 544,3 en het 61,8% niveau rond 542 zijn dan potentiŽle steungrenzen. Daaronder zou een terugkeer naar de bodems rond 535,2 of lager volgen.

  • De kwartiergrafiek laat de uitbraakpoging zien die even voor het slot werd uitgevoerd. De poging mislukte, kopers in de markt die het probeerden zijn te voortvarend te werk gegaan.

Resumerend: 

In de week- en  daggrafiek is de dalende wig i-h in ontwikkeling. De AEX steeg deze week binnen dat patroon en beweegt dus in de richting van de bovenkant van dat patroon. Die bovenkant ligt de komende week rond 562,8. Wordt dat niveau doorbroken dan is de dalende wig af en kan de beursindex naar 587 of hoger. Wil dit scenario werkelijkheid worden dan zal de index in de daggrafiek met Bollinger Bands allereerst door de middellijn en in de uurgrafiek naar boven uit de omgekeerde rechthoekige driehoek j-k moeten breken. Weerstand kan vervolgens gevonden worden rond 555,3, 559,2 of 560,2. Daar moet mee worden afgerekend voordat de AEX naar de bovenkant van de wig i-h kan gaan en het dus van een uitbraak naar boven zou kunnen komen.
Breekt de beursindex naar beneden uit de omgekeerde driehoek j-k dan is dat patroon niet meer te gebruiken. De AEX corrigeert dan verder, waarbij de grenzen 544,3 en 542 potentiŽle steunniveaus zijn. Een eventuele daling daaronder zou een terugkeer naar de bodems rond 535,2 of lager aannemelijk maken, waardoor de marktgraadmeter in de buurt van de onderkant van de dalende wig i-h zou komen. Die ligt komende week rond 533,4. Een uitbraak naar beneden uit die wig i-h zou het slechts mogelijke scenario zijn dat zich kan voordoen. De graadmeter zou naar 529,8 of 511,6 gaan.

En dan nog dit...

Volgende week werk ik niet. Ik ga er even tussenuit, daar is het bij mij zoals bij zo velen in de coronatijd nog niet ven gekomen. De boog kan echter niet altijd gespannen zijn. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september 2020 zult u geen analyses aantreffen op de site. De agenda wordt niet bijgehouden, actuele grafieken zullen niet worden geplaatst. Op maandag 21 sep aanstaande geef ik weer acte de prťsence, rond kwart over tien plaats ik die dag mijn eerste update. Ik wens u een goede handelsweek. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 11 sep 2020, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 11 sep 2020: Wat is me opgevallen?

11 sep 10.00u: AEX op en neer binnen de driehoek

11 sep 12.00u: Nog altijd geen uitbraak uit patroon

11 sep 14.00u: Beursgraadmeter op lichte winst

11 sep 16.00u: AEX nog steeds binnen driehoek

Agenda van maandag 7 sep t/m vrijdag 11 sep 2020

 

De vorige analyse:

10 sep slot: Een bijzonder patroon in de uurgrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven