ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek hierboven ziet u als candle van vandaag een hammer. Het is een potentieel bodempatroon. Het laagste punt ligt dusdanig dicht bij het 61,8% Fibonacci niveau van de voorgaande stijging dat de ontwikkeling van een bodem zeker mogelijk is. Het hangt van de candle van morgen af of de hammer een bodem wordt. Een groene candle betekent bevestiging als bodem.

  • Mocht de beurindex echter dalen en onder het 61,8% niveau sluiten dat rond 549,4 ligt dan wordt het pijnlijk. In dat geval zou een terugkeer naar de bodem rond 533,2 namelijk de redelijkerwijs te verwachten ontwikkeling worden. De hammer zou geen betekenis meer hebben, dat zal u duidelijk zijn.

  • Hoewel de hammer een mogelijke bodem aangeeft kan ik toch niet uitsluiten dat een daling volgt. De AEX sloot vandaag namelijk onder de middellijn van de Bollinger Bands en dat maakt een vervolg naar beneden mogelijk. Het beeld in deze grafiek blijft negatief zolang de aandelenmarktgraadmeter onder de middellijn blijft en die lijn is nu een potentiŽle weerstandslijn.

  • Nadat de index vanmorgen onder de stippellijn rond 551,7 door de bodem links in de grafiek kwam vond de graadmeter na een herstel tot tweemaal toe steun bij dat niveau. Het is een belangrijke grens. Een ander belangrijk niveau is de top rond 557,2. We kijken in de kwartiergrafiek hieronder nader naar de genoemde grenzen.

  • Belandt de AEX morgen onder 551,7 dan ontstaat boven dat niveau een hoofd en schouders patroon, met een koersdoel van ongeveer 546,3. De graadmeter zou dan door de bodem van vandaag en het 61,8% niveau 549,4 breken dat we kennen uit de daggrafiek en zo verder dalen.

  • Een ander scenario is dat de stippellijn rond 555,2 doorbroken wordt, in welk geval onder deze grens een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt zou worden. Het koersdoel daarvan zou plusminus 558,7 zijn. De top van vandaag rond 557,2 en potentiŽle weerstand rond 557,8 zouden doorbroken kunnen worden, hetgeen de situatie uiteraard zou verbeteren. Het is gezien de bodem net boven het 61,8% niveau en de hammer in de daggrafiek voorstelbaar dat onze markt voor dit scenario kiest.

Resumerend: 

In de daggrafiek van de AEX is net boven het 61,8% Fibonacci niveau een hammer ontwikkeld. De combinatie van deze twee factoren kan een bodem opleveren. Het is pas een bodem indien een groene candle volgt in de daggrafiek, dus een hoger slot. Hier staat tegenover dat de middellijn van de Bollinger Bands vandaag doorbroken is, wat in een verdere daling kan resulteren. We zien beide mogelijke scenario's terug in de kwartiergrafiek. Wordt weerstand rond 555,2 doorbroken dan zien we in deze grafiek een omgekeerd hoofd en schouders patroon met koersdoel 558,7. De top rond 557,2 en weerstand rond 557,8 zouden doorbroken worden, wat we dan vanzelfsprekend wel moeten controleren. Een daling onder 551,7 zou een negatief scenario behelzen. Bij dat verloop ontstaat namelijk een hoofd en schouders patroon met koersdoel 546,3. Dit impliceert dat een daling onder het 61,8% niveau rond 549,4 in de daggrafiek zou volgen, belangrijk om te checken. Een slot onder deze grens zou namelijk een terugkeer naar 533,2 aannemelijk maken, dat zou de zwakst mogelijke ontwikkeling zijn van de geschetste opties. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 22 okt 2020, 18.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 22 okt 2020: Wat is me opgevallen?

22 okt 10.00u: Gedaald tot vrijwel bij 61,8% niveau

22 okt 12.00u: Een hogere bodem in kwartiergrafiek

22 okt 14.00u: Top bij 61,8%, vlag in ontwikkeling

22 okt 16.00u: Vlag is afgerond met een uitbraak

 

De vorige analyse:

21 okt slot: AEX brak vandaag door stijgende lijn

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven