ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De stijgende lijn s in de daggrafiek van de AEX is doorbroken, dat is het belangrijkste gegeven van vanavond. Het wil zeggen dat de stijgende trend, althans de trend die werd aangegeven door lijn s, is beŽindigd. Daarmee is niet gezegd dat geen stijging meer kan of zal volgen. Slaagt onze markt er in om de vorming van een bodem boven die uit september te bewerkstelligen, dan is daarna een nieuwe opmars mogelijk. Niveaus waar in theorie een hogere bodem kan volgen zijn het 50% Fibonacci niveau van de stijging 533,2 - 575,5 rond 554,4 en het 61,8% niveau van diezelfde stijging rond 549,4. Ter hoogte van de bodem van 7 oktober jongstleden rond 551,7 kan theoretisch eveneens steun worden gevonden. Dit zijn in ieder geval drie grenzen waar de ontwikkeling van een hogere bodem mogelijk is.

  • De daggrafiek met Bollinger Bands wijst echter uit dat bodemvorming nu al mogelijk is. Het slot van de dag lag namelijk op de middellijn van deze indicator en dat is een potentiŽle steunlijn. Op grond hiervan is een stijging morgen een perspectief. De trend volgens deze grafiek is omhoog gericht zolang de beursindex niet naar beneden door deze lijn breekt. We doen er goed aan rekening te houden met een opwaartse koersontwikkeling, zonder dat we daar overigens een garantie voor hebben. De middellijn is namelijk geen sterke lijn.

  • In de uurgrafiek is vanmiddag de stijgende wig a-a' afgerond. Het koersdoel ervan ligt in de buurt van het 50% niveau 554,4 dat we kennen uit de daggrafiek. Wordt de middellijn in de vorige grafiek doorbroken door een daling onder het laagste punt 556,4 van vandaag dan zorgt dat naar ik aanneem voor een daling naar 554,4 of wellicht lager.

  • Een terugkeer in de wig zou deze situatie veranderen, een stijging boven het hoogste punt 561,6 van het patroon zou een draai inhouden. Daarmee zou de markt een herstelbeweging inzetten.

  • De kwartiergrafiek toont de stijgende wig in wat meer detail, maar extra informatie geeft de grafiek deze keer niet.

Resumerend: 

In de daggrafiek heeft zich een doorbraak door de stijgende lijn s voorgedaan. De stijgende trend zoals die lijn die aangaf is gestopt. Het wil echter niet zeggen dat het niet meer van een voortzetting naar boven kan komen. Slaagt de Amsterdamse markt er in om een hogere bodem neer te zetten boven die uit september dan is een nieuwe stijgingsfase denkbaar. Punten in de buurt waarvan eventueel een hogere bodem geplaatst kan worden zijn de grenzen 554,4, 551,7 of 549,4 in de daggrafiek. Het slot van de dag lag op de middellijn van de Bollinger Bands in de tweede daggrafiek op deze pagina. Die middellijn is een potentiŽle steunlijn, hetgeen me brengt tot de gedachte dat een stijging morgen in theorie al mogelijk is.
In de uurgrafiek van de AEX is vanmiddag echter een stijgende wig afgerond die aangeeft dat de index naar 554,4 of lager zou gaan. Die stap wordt daadwerkelijk gezet indien de bodem van vandaag rond 556,4 doorbroken wordt. Een terugkeer in de weg zou de situatie echter veranderen en een stijging boven het hoogste punt 561,6 van dat patroon zou een draai betekenen. De markt zou dan toch een herstelbeweging inzetten. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 21 okt 2020, 18.21u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Woensdag 21 okt 2020: Wat is me opgevallen?

21 okt 10.00u: Hoger gestart, maar snel een draai

21 okt 12.00u: AEX vond steun bij stippellijn 557,8

21 okt 14.00u: Na vorige update een daling gevolgd

21 okt 16.00u: Kopers vechten tegen verkoopdruk

 

De vorige analyse:

20 okt slot: Trend nog steeds naar boven gericht

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven