ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De opening van deze week van afgelopen maandag en het slot van vandaag wijken niet veel van elkaar af. De markt is er per saldo ondanks bewegingen omhoog en omlaag niet in geslaagd om richting te kiezen. Laat dat volgende week dan maar gebeuren. Hiervoor heeft de markt twee opties, een stijging boven 575,5 of een daling onder 557,8. Dit zijn respectievelijk het hoogste en het laagste punt van deze week. 

  • Een doorbraak naar boven is het meest waarschijnlijk. Vorige week is immers de dalende wig i-h afgerond en dat geeft een voortzetting naar boven aan. Wordt 575,5 blijvend gepasseerd dan reken ik op een gang naar de top rond 587 of hoger. 

  • Een daling onder 557,8 zou wat verzwakking tonen, maar zou op zich nog niet zoveel betekenen. In deze grafiek is alleen een eventuele daling onder de bodem rond 533,2 een slechte ontwikkeling.

  • Kracht, dat is wat het koersverloop van vandaag uitstraalde. Het gehele verlies van gisteren werd teruggedraaid, het gap gesloten. De AEX eindigde 1,4% boven het slot van gisteren. Ik mag wel stellen dat het optimisme terug is. Het hoogste punt van deze dag lag rond 570,8. Wordt dat uitgenomen dan komt een terugkeer naar de top rond 575,5 of hoger tot stand. Een doorbraak door dat niveau zou een vervolg naar 587 of hoger aangeven. Een stijging boven 575,5 zou in deze grafiek tevens de afronding van een omgekeerd hoofd en schouders patroon inhouden, waarvan de stippellijn daar de neklijn zou zijn.

  • Zou de index dalen dan is de trend naar boven gericht zolang de AEX boven lijn s noteert. De lijn ligt aanstaande maandag rond 560,8.

  • Aan de stijgende trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is niets veranderd. Het ziet er nog steeds sterk uit.

  • De laatste twee candles in de uurgrafiek betekenden een bevestigde top. Het heeft echter niet veel waarde. Het verloop in Amerika en AziŽ, alsmede eventuele nieuwe koersbeÔnvloedende informatie bepalen komende maandag het beeld. Niet iedereen was bereid naar boven gerichte positiea mee te nemen in het weekend, dat is wat deze top rond 570,8 zegt, dat is het. Wordt het niveau doorbroken dan richt ik me op 575,5 en ga ik kijken of die grens eventueel blijvend doorbroken wordt.

  • Indien de aandelenmarktgraadmeter maandag meteen zou dalen zijn de magenta stippellijnen als Fibonacci niveaus van de opmars van 557,8 naar 570,8 potentiŽle steunniveaus. Het gaat achtereenvolgens om 567,7, 565,8, 564,3 en 562,8. De markt zou dus nog alle ruimte hebben om het koersverloop vanaf een bodem bij een van die grenzen een positieve draai te geven.

Resumerend: 

De eerste en laatste koers van deze week lagen niet ver uit elkaar. De index ging ten opzichte van die standen op en neer, maar eindigde aan het einde van de week bijna onveranderd ten opzichte van de opening van afgelopen maandag. De markt koos geen richting, dat zal volgende week moeten gebeuren. Wordt het hoogste punt van deze week 575,5 doorbroken dan gaat de AEX naar 587 of hoger. In de daggrafiek zou dan een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt worden. Dit is op basis van de vorige week in de weekgrafiek afgeronde dalende wig de meest plausibele ontwikkeling. Om de AEX naar 575,5 of hoger te doen gaan dient in de eerste plaats de top rond 570,8 gepasseerd worden. 
Gaat de graadmeter omlaag dan zijn 567,7, 565,8, 564,3 en 562,8 in de kwartiergrafiek potentiŽle steunniveaus. De stijgende trend blijft zoals we in de daggrafiek zagen aanstaande maandag intact zolang de beursindex boven lijn s, dus boven 560,8 blijft. Een eventuele daling onder dit punt en de weekbodem rond 557,8 zou zwak zijn, maar zou nog niet veel zeggen. Alleen een daling onder 533,2 zou negatief zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 16 okt 2020, 18.35u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 16 okt 2020: Wat is me opgevallen?

16 okt 10.00u: AEX terug bij onderkant van gap

16 okt 12.00u: Index is niet het gap in gegaan

16 okt 14.00u: AEX index is in het gap gebracht

16 okt 16.00u: Gap van gisteren vrijwel gesloten

Agenda van maandag 12 okt t/m vrijdag 16 okt 2020

 

De vorige analyse:

15 okt slot: AEX is vandaag teruggekeerd in vlag

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven