ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het gedrag van marktpartijen van vorige week vrijdag is als een boemerang teruggekomen bij deze partijen en de markt als geheel. Die dag werd een uitbraak naar boven uit de vlag s-s' verwezenlijkt, wat een ongewone ontwikkeling was en is. Beleggers voelden zich toen echter dusdanig zeker dat zij meenden dit zonder problemen te kunnen doen. Vandaag bleek dat anders te zijn. De AEX keerde terug in de vlag, waarmee de uitbraak een valse uitbraak werd. De vlag zou normaliter afgerond zijn met een uitbraak naar beneden. Nu de uitbraak naar boven een valse beweging is geworden dienen we alsnog rekening te houden met een uitbraak naar beneden, zodat de ontwikkeling toch nog zijn 'gewone' loop krijgt. Lijn s, de onderkant van de vlag ligt morgen rond 558,3. Komt de AEX onder dit niveau, zonder terugkeer erboven, dan zijn het 50% Fibonacci niveau rond 554,4 of het 61,8% niveau rond 549,4 mogelijke doelen.

  • Het slot van vandaag lag echter boven lijn s, de AEX kan in principe dus nog in de vlag blijven als die lijn niet doorbroken wordt. Dit gegeven is interessant in verband met het toppatroon dat is ontstaan,namelijk een island reversal patroon. Dit blijft geldig zolang het gap van vandaag open is. Zou het gap met een terugkeer naar 569,9 of hoger gesloten worden dan maakt dat deze island reversal ongeldig. Wordt het gap niet gesloten en blijft het toppatroon staan dan is dat een slecht teken voor het toekomstig verloop.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is de trend ondanks de daling van twee procent nog naar boven gericht. Voorwaarde voor handhaving van deze trend is dat de AEX boven de middellijn blijft. Daar zal ik het koersverloop morgenavond dus op controleren, het is het slot dat hiervoor telt.

  • In de uurgrafiek ontstond vanmiddag een bodem, in theorie is een herstel daarom mogelijk. Blijft dat uit en komt het van een daling onder de bodem rond 557,8 dan gaat de beursindex naar het 50% niveau afkomstig uit de daggrafiek rond 554,4 of het 61,8% niveau uit die grafiek rond 549,4. Op grond van deze uurgrafiek is 551,7 ook een potentieel steunniveau, dat wil ik er dus aan toevoegen. Bij elk van deze drie kan een daling eventueel gekeerd worden.

  • Ingeval van een stijging willen we weten waar eventueel weerstand gevonden kan worden en dus een top kan ontstaan. Dat kan achtereenvolgens bij het 23,6% niveau rond 561,6, de top rond 562, het 38,2% niveau rond 564, de onderkant van het gap rond 565, het 50% niveau rond 565,9, het 61,8% niveau rond 567,8 of de bovenkant van het gap rond 569,9.

Resumerend: 

De AEX is vandaag in één klap teruggekeerd in de vorige week vrijdag met een uitbraak naar boven ongeldig gemaakte vlag s-s' in de daggrafiek. Het zou alsnog van de koersontwikkeling kunnen komen die gebruikelijk is bij zo'n vlag, namelijk van een voortzetting naar beneden. De marktgraadmeter sloot echter binnen het patroon en kan er in principe dus nog binnen blijven. Een herstelbeweging is daarom mogelijk. Dit is van belang in verband met het toppatroon dat nu te zien is in de daggrafiek, een island reversal patroon. Het zou een slecht teken zijn als dit patroon geldig zou blijven, dus als de index onder het laagste punt van gisteren rond 569,9 blijft. Gaat de index morgen inderdaad omhoog dan zijn er zeven mogelijke weerstandsniveaus waar eventueel een top kan ontstaan. Het betreft de grenzen 561,6, 562, 564, 565, 565,9, 567,8 en 569,9.
De onderkant van de vlag s-s' in de daggrafiek ligt morgen rond 558,3. Worden dit punt en de bodem rond 557,8 doorbroken dan gaat de index naar ik veronderstel naar het 50% niveau in de daggrafiek rond 554,4 of wellicht lager. Andere mogelijke doelen zijn dan de niveaus 551,7 of 549,4.

En dan nog dit:

Maanden geleden boekte ik voor zaterdag 7 november aanstaande een zaal, met de bedoeling om die dag het seminar "Kiezen voor winst" te organiseren. Even leek de dag niet door te gaan. Uit overleg met het hotel, dat op zijn beurt contact heeft gehad met de veiligheidsregio waarbinnen het valt, blijkt echter dat het seminar binnen de nieuwe regels valt en dus is toegestaan. Het gaat door!
Het seminar heeft de nogal pretentieuze titel "Kiezen voor winst", laat ik die titel toelichten. Factoren buiten de beurs en het beursverloop zijn vaak debet aan het gegeven dat beleggers verliezen boeken. Laat ik die factoren de beursbeleving noemen. Uit deze beleving komt bij beleggers regelmatig handelen voort dat in tegenspraak is met wat hij of zij wil bereiken, namelijk het verdienen van geld. Het mooie is echter dat je deze beleving, de mindset en de plannen waarmee je handelt, ten goede kunt draaien. Met de juiste mentale instelling, goede markt- en productkennis en een sterke strategie die rechtlijnig wordt doorgevoerd vergroot je de kans op het consistent maken van winst. De keuze daarvoor maak je zelf, daarom koos ik voor de titel "Kiezen voor winst".
Hoe u zich inschrijft leest in het cursusprogramma. Ik hoop dat u komt en kan alleen maar zeggen dat ik mijn uiterste best ga doen om er een veilige, leerzame en vooral ook aangename dag van te maken. Een fijne dag kunnen we nu wel gebruiken nietwaar.
 -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 15 okt 2020, 19.19u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Donderdag 15 okt 2020: Wat is me opgevallen?

15 okt 10.00u: Een stevige daling op ons bord

15 okt 12.00u: Steun rond voorgaande toppen

15 okt 14.00u: Bij klein herstel is vlag gevormd

15 okt 16.00u: Steun gevonden bij vorige toppen

 

De vorige analyse:

14 okt slot: Vandaag is een tweede doji ontwikkeld

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven