ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De Amsterdamse aandelenmarkt bracht in de vandaag afgelopen beursweek een uitbraak naar boven uit de stijgende wig i-h tot stand. Het is een sterke ontwikkeling. Met deze uitbraak stuurt onze markt aan op een voortzetting naar boven, het laat de huidige intentie van de markt zien. Het koersdoel van het patroon ligt in de buurt van 710. Dat is niet het niveau waar ik me direct op richt. Ik bepaal waar potentiŽle weerstandsniveaus liggen, wat ik om te beginnen doe aan de hand van de daggrafiek. Zo deel ik de weg naar boven op in stappen waarvan we kunnen gaan controleren of ze gezet worden. Als de stijging aanhoudt hebben we dan steeds haalbare vervolgdoelen waar we ons op kunnen richten. Het is overigens niet zo dat ik 710 niet haalbaar acht, letterlijk alles is mogelijk op de beurs (ook een daling naar 150 trouwens ). Weerstandsniveaus blijven echter weerstandsniveaus, er zijn veel grenzen waar de markt op de weg naar boven een draai kan maken. Ik blijf daarom dicht bij huis en concentreer me op te controleren stappen, dat maakt het afbreukrisico kleiner. De eerste stappen bekijken we in de daggrafiek.

  • In de daggrafiek tekende ik gisteren de vlag s-s'. De AEX brak vandaag naar boven uit deze vlag en dat is een sterke ontwikkeling. Beleggers op onze beurs zijn gezien deze stap de overtuiging toegedaan dat het niet mis kan gaan op de aandelenmarkt. Daar houd ik met en voor u zicht op. Ik doe dat door steeds de volgende grenzen te benoemen waar de index voor behoud van de opwaartse trend naar toe zou moeten gaan en na te gaan of die bereikt of doorbroken worden.

  • De eerste grens waar we mee te maken hebben is die rond 568,2. Dit is een niveau waar eerder een top werd gevormd en waar eventueel dus weer een top kan volgen. Zou het doorbroken worden dan zijn het 76,4% Fibonacci niveau rond 574,3 en de stippellijn door de top rond 575,7 de volgende niveaus waar mijn aandacht naar uit gaat.

  • De afstand van het hoogste punt van vandaag 567,8 tot het weerstandsniveau 568,2 is dusdanig klein dat ik het denkbaar acht dat de candle van vandaag een top wordt. De volgende grafiek laat zien dat een daling inderdaad mogelijk is.

  • Het slot van de dag ligt boven de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Een index kan drie dagen boven de banden blijven, maar dat kan ook beperkt blijven tot ťťn of twee dagen. Op een gegeven moment zal de graadmeter moeten terugkeren binnen de banden. Dit zou aanstaande maandag al kunnen gebeuren, reden om een daling als optie mee te nemen in mijn overdenkingen.

  • De laatste candle in de uurgrafiek is als inverted hammer een potentiŽle top. Dat zegt maandag echter niet veel meer. Koersontwikkelingen op andere markten en het nieuws zijn dan veel belangrijker. Ik trek dus geen conclusie uit deze candle.

  • In de kwartiergrafiek heb ik lijn t getekend, die is nuttig voor het korte termijn koersverloop. Dat is positief zolang de AEX zich boven deze lijn bevindt. Zou de lijn doorbroken worden dan ga ik op zoek naar potentiŽle steunniveaus. Het zou prematuur zijn zou ik dat nu al doen.

Resumerend: 

Ambitie kan onze markt bij de afronding van het voortzettingspatroon met een koersdoel van 710 in de weekgrafiek bepaald niet worden ontzegd. Beleggers hebben de lat erg hoog gelegd. Het maakt het toekomstig koersverloop interessanter dan ooit. Alles is mogelijk op aandelenmarkten. Een stijging naar 710 of een daling naar 150, het kan gebeuren. De stap van deze week is de aanzet voor een stijging naar 710. We gaan stap voor stap kijken of het daar inderdaad van komt. De eerste relevante grens hiervoor is 568,2. In de buurt van die grens, dus ook waar we nu staan, kan eventueel een top worden ontwikkeld. Wordt 568,2 blijvend doorbroken dan zijn 574,3 of 575,7 aan de hand van de daggrafiek mijn eerstvolgende richtpunten. 
Het slot boven de Bollinger Bands brengt evenwel de mogelijkheid met zich mee dat de beursindex aanstaande mandag daalt. De graadmeter zal normaal gesproken namelijk een van de eerste drie dagen van volgende week met een daling terugkeren binnen de banden. Gaat de beursindex inderdaad omlaag dan kijk ik allereerst naar de koersontwikkeling ten opzichte van lijn t in de kwartiergrafiek. Het korte termijn verloop is immers positief zolang lijn t intact is als steunlijn. Bij een eventuele daling onder de lijn leest u maandag in mijn updates waar in theorie steun gevonden kan worden. Dat nu al bepalen zou gezien de stijgende trend die deze lijn weergeeft voorbarig zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 9 okt 2020, 18.36u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Vrijdag 9 okt 2020: Wat is me opgevallen?

9 okt 10.00u: Bij stijging inverted hammer gevormd

9 okt 12.00u: De eerste candle werd niet bevestigd

9 okt 14.00u: Onze beursindex is verder opgelopen

9 okt 16.00u: AEX boven vlag daggrafiek gekomen

Agenda van maandag 5 okt t/m vrijdag 9 okt 2020

 

De vorige analyse:

8 okt slot: Gestegen naar 50% niveau in daggrafiek

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven