ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Wat de uitslag van de Amerikaanse verkiezing ook wordt, onze aandelenmarkt gaat er gezien het verloop van gisteren en vandaag van uit dat een voortzetting omhoog volgt. De markt heeft haar kaarten op tafel gelegd. Het gaat overigens niet alleen om onze markt. Het is een internationale aanname, overal deden zich namelijk stijgingen voor als die bij ons. Beleggers hebben zich en masse gecommitteerd aan een vervolg naar boven. De AEX steeg in slechts twee dagen met 3,9% en brak daarbij vandaag zowel door het 38,2% als door het 50% Fibonacci niveau in de daggrafiek. Stijgt de beursindex morgen verder dan is het 61,8% niveau rond 557,3 als eerstvolgend potentieel weerstandsniveau het doel, een grens waar een top kan volgen. Zou dat niveau doorbroken worden dan wordt het 76,4% niveau rond 564,3 het daaropvolgende focuspunt.

  • Eerst zal ik morgen echter volgen of de middellijn van de Bollinger Bands die vandaag werd bereikt eventueel weerstand vormt. Het is geen sterke lijn, maar er is hier een kleine kans op de ontwikkeling van een top. Daar kijk ik morgen dus naar.

  • De grenzen 557,3 en 564,4 ziet u ook in de uur- en kwartiergrafiek. We kunnen aan de hand van deze grafieken morgen volgen hoe het staat met het verloop ten opzichte van deze niveaus. Bij allebei kan eventueel een top ontstaan. Een stijging naar 557,3 of eventueel hoger is aan de orde als de top van vandaag rond 555,6 doorbroken wordt.

  • In de kwartiergrafiek ziet u hoe positief beleggers zijn over het vermeende koersverloop na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Bijna aan het einde van de handelsdag werd een uitbraak naar boven uit het stijgend korte termijn kanaal j-j' verwezenlijkt, dat is sterk. De verwachtingen zijn hooggespannen.

  • Zou de AEX ondanks deze verwachtingen toch dalen en onder lijn j belanden dan komt een correctie op de stijging van de afgelopen dagen tot stand. Het gap van vandaag zou dan gesloten kunnen worden, wat bij een daling naar 545,3 of lager het geval zou zijn.

Resumerend: 

De markt heeft met de stijging van 3,9% in twee dagen duidelijk gemaakt hoe zij staat tegenover het koersverloop dat gaat volgen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vandaag. Beleggers rekenen op een vervolg naar boven. Wordt de top rond 555,6 doorbroken dan gaat de AEX naar het 61,8% Fibonacci niveau in de daggrafiek rond 557,3, waar eventueel een top kan ontstaan. Zou dat niveau uitgenomen worden dan richt ik me vervolgens op het 76,4% niveau rond 564,3. Zo hebben we alvast twee mogelijke doelen naar boven, belangrijk als de verwachting van de markt zou uitkomen. Uit het gegeven dat de middellijn van de Bollinger Bands niet werd doorbroken vloeit evenwel voort dat een daling ondanks het positivisme onder beleggers een mogelijkheid is. Komt een daling onder lijn j in de kwartiergrafiek tot stand dan krijgen we een correctie op de stijging van de afgelopen dagen. Ik acht het dan goed mogelijk dat het gap dat vandaag werd ontwikkeld wordt gesloten, hetgeen het geval zou zijn bij een daling naar de onderkant ervan rond 545,3 of lager. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 3 nov 2020, 18.24u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Dinsdag 3 nov 2020: Wat is me opgevallen?

3 nov 10.00u: Sentiment ook vandaag uitstekend

3 nov 12.00u: AEX bij het 50% niveau gearriveerd

3 nov 14.00u: Winst tussen de middag behouden

3 nov 16.00u: Beursgraadmeter op 1,7% winst

 

De vorige analyse:

2 nov slot: Sentiment en verwachtingen positief

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven