ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Beleggers zijn niet bevreesd voor de gevolgen van de Amerikaanse presidentsverkiezing, dat blijkt uit het koersverloop van vandaag. Amsterdam heeft namelijk een stijging van 1,9% verwezenlijkt voor de AEX index. Beleggers zien het positief in. De groene candle van vandaag markeert een duidelijke bodem en daarom heb ik Fibonacci lijnen over de daling 575,5 - 527,9 in de grafiek geplaatst. Die zeggen ons namelijk waar eventueel weerstand kan worden gevonden en dus een top kan ontstaan. Topvorming is mogelijk in de buurt van 546,1 (38,2%), 551,7 (50%) of 557,3 (61,8%). Het verloop ten opzichte van die grenzen wordt cruciaal in het komende verloop van deze en eventueel volgende week. 

  • We zien in de daggrafiek met Bollinger Bands een overtuigende terugkeer binnen de banden. Aan deze terugkeer kan in theorie een vervolg naar de middellijn gegeven worden. Hard kan ik dat echter niet maken, de indicator vormt hier geen garantie voor. Zou de middellijn bereikt worden dan is de lijn in ieder geval een potentiŽle weerstandslijn. De trend is naar beneden gericht zolang de AEX onder deze lijn koerst.

  • In de uurgrafiek werd vanmorgen een omgekeerd hoofd en schouders patroon met koersdoel 548,4 afgemaakt. Patroon en doel zijn geldig zolang de aandelenindex boven de neklijn van de bodemformatie staat, dat is de stippellijn rond 538,2. Dit is relevant indien zich morgen een daling zou ontwikkelen. Gaat de index omhoog dan kan weerstand eventueel gevonden worden rond het koersdoel 548,4 en, zoals we in de daggrafiek al zagen, rond 546,1, 551,7 of 557,3.

  • De markt is nog niet tevreden met de stijging van vandaag van de AEX, zij verwacht meer. In de laatste fase van de handel werd namelijk een kleine dalende wig gevormd en dat is een voortzettingspatroon dat uitwijst dat beleggers denken aan een voortzetting naar boven. Of die er komt is uiteraard afhankelijk van het koersverloop elders vanavond en vannacht, en ook van berichtgeving die van invloed is.

Resumerend: 

Onze markt realiseerde een lange groene candle en een winst van 1,9% in de AEX. In de uurgrafiek werd een bodempatroon gevormd dat zegt dat de index door zou gaan naar 548,4. De dag werd bovendien afgesloten met een kleine dalende wig in de kwartiergrafiek, die laat zien dat beleggers een voortzetting omhoog verwachten. Beleggers staan er dus heel positief in. Gaat de beursindex inderdaad verder omhoog dan is weerstand mogelijk aanwezig rond 546,1, 548,4, 551,7 of 557,3. Het gaat om vier grenzen waar eventueel een top tot ontwikkeling kan komen. Daalt de beursgraadmeter dan kunnen we gaan kijken of het omgekeerd hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek geldig blijft, wat zo is zolang de AEX boven de neklijn rond 538,2 van het patroon koerst. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 2 nov 2020, 18.14u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

Maandag 2 nov 2020: Wat is me opgevallen?

2 nov 10.00u: AEX richting weerstandsniveau

2 nov 12.00u: Bodempatroon in uurgrafiek AEX

2 nov 14.00u: Mogelijk top bij voorgaande bodem

2 nov 16.00u: Twee groene candles toegevoegd

 

De vorige analyse:

30 okt slot: Een rode candle in de maand oktober

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven