ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De Amsterdamse markt realiseerde vandaag na flink wat beweging een half procent winst voor de AEX. Kopers in de markt wisten tot tweemaal toe een naar boven gerichte vlag in de kwartiergrafiek ongeldig te maken. Het is een patroon waarop normaliter een daling volgt. Dat was dit keer anders, een deel van de markt heeft zich dus gecommitteerd aan een herstel. Morgen zal het koersverloop ons vertellen of dit herstel inderdaad tot stand wordt gebracht.

  • Vandaag werd het derde slot op rij onder de Bollinger Bands tot stand gebracht. Gewoonlijk zie je maximaal drie slotstanden onder de banden achter elkaar, daarop volgt dan een terugkeer binnen de lijnen. De AEX zou morgen dus oplopen. Of dat ook deze keer met de heftige koersuitslagen van de laatste tijd opgaat moet ik echter afwachten. Met zekerheid durf ik het niet te zeggen. Laten we voor alle zekerheid echter wel rekening houden met een eventueel verder herstel, met een terugkeer binnen de indicator.

  • In de uurgrafiek ziet u de vlag p-p'. Het vermeende herstel in de vorige grafiek kan alleen tot stand komen als de AEX naar boven uit deze vlag breekt en ook dit patroon net als de vlaggen vanmiddag dus ongeldig wordt. Zolang de uitbraak naar boven er niet staat is vanuit deze uurgrafiek gezien een vervolg naar beneden de meest waarschijnlijke optie. De vlag wordt afgerond indien de beursindex aan de onderzijde uit het patroon breekt, wat dan theoretisch de start van een vervolg omlaag zou kunnen zijn. U merkt dat ik me voorzichtig uitdruk, dat heeft te maken met de twee vlaggen die vandaag ongeldig werden na uitbraken aan de onderkant. U heeft daarover in mijn updates kunnen lezen. Komt het van een uitbraak naar beneden dan controleer ik zorgvuldig of daarop inderdaad een voortzetting naar beneden volgt.

  • Het hoogste punt van de dag lag bij het magenta 61,8% Fibonacci niveau in de kwartiergrafiek. Deze top kan het beginpunt zijn van een voortzetting naar beneden. Of dat zo is moet morgen blijken uit de koersvorming.

  • Breekt de AEX naar boven uit dan hebben we uiteraard doelen nodig waar de beursindex naar toe kan gaan. Ik noem hiervoor het grijze 38,2% niveau rond 550,6, de top van vandaag rond 554,3, het grijze 50% niveau rond 556,9 en het 61,8% niveau rond 563,2. Het zijn vier grenzen waar zich in theorie vervolgens topvorming kan voordoen.

Resumerend: 

De Amsterdamse markt wist aan het eind van een beweeglijke dag een winst van een half procent neer te zetten. Het betekende echter wel het derde slot op rij onder de Bollinger Bands. Drie slotstanden achter elkaar is wat je normaal gesproken maximaal ziet. De aandelenmarktgraadmeter zou morgen dus stijgen om terug te keren binnen de banden. Of dat ook bij de huidige volatiele handel opgaat kan ik nochtans niet zeggen, daar ben ik niet zeker van. In de uur- en kwartiergrafiek zien we de vlag p-p', een patroon waarbij de kans op een voortzetting naar beneden groot is. De vlag wordt afgerond bij een uitbraak aan de onderzijde, waarop ik zal nagaan of dat dan het gebruikelijke vervolg omlaag geeft. Een uitbraak naar boiven zou de vlag ongeldig maken, net als vanmiddag al met twee vlaggen gebeurde. Er zijn dan vier potentiële weerstandsniveaus waar de marktgraadmeter naar toe zou kunnen gaan. Het gaat om de grenzen 550,6, 554,3, 556,9 en 563,2, niveaus waar bij zo'n herstelbeweging theoretisch topvorming mogelijk is. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 2 mrt 2020, 18.28u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 mrt 09.15u: Herstelbeweging Amsterdamse beurs

2 mrt 10.00u: Niveau nog niet definitief doorbroken

2 mrt 11.00u: Het gap van vanmorgen is gesloten

Maandag 2 mrt 2020: Wat is me opgevallen?

2 mrt 12.00u: Verder gedaald in het afgelopen uur

2 mrt 14.00u: AEX was even onder bodems vrijdag

2 mrt 15.00u: Stijging na afronding van een vlag

2 mrt 16.00u: Top bij 50% en een nieuwe vlag

2 mrt 17.00u: Tweede vlag is ongeldig geworden

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

28 feb slot: AEX is in één week 12,6% gedaald

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven