ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Vandaag kwam in de daggrafiek van de AEX een uitbraak naar beneden uit het stijgend kanaal x-x' tot stand. Dat gebeurde met een heftige daling van 3,4%. We bevinden ons met onze beursindex nu in een correctieve fase. Ik beoordeel het koersverloop in deze fase in eerste instantie aan de hand van Fibonacci lijnen over de stijging 492,4 - 573,5. Het 38,2% niveau is doorbroken, het 50% niveau rond 532,9 en het 61,8% niveau rond 523,4 zijn de eerste potentiŽle steunniveaus die we naar onderen tegenkomen.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands staat de AEX echter op een potentiŽle steunlijn. Bij deze lijn kan in theorie een bodem tot ontwikkeling komen. We moeten rekening houden met een eventuele stijging. De stijgende trend in deze indicator is intact zolang de beursgraadmeter boven deze middellijn toert. Wordt de lijn doorbroken dan beŽindigt dit detrend, waarop de marktgraadmeter naar de onderste lijn van de banden zou kunnen dalen. In dit opzicht wordt de laatste dag van deze week morgen dus een belangrijke dag.

  • Onze markt verwacht niet veel van morgen, de AEX sloot namelijk op het laagste punt van de dag. Daalt de index verder dan wordt het niveau 532,9 dat we al in de daggrafiek zagen het eerste richtpunt.

  • Tussen 555,5 en 558,2 bleef vandaag een gap open. Gaat de index omhoog dan bekijk ik of eventueel een poging wordt gedaan om dit gap deels of geheel te sluiten. Het is in de daggrafiek overigens een breakaway gap, wat wil zeggen dat het niet per se gesloten wordt. Het zou toch helemaal gesloten worden indien de AEX zou terugkeren naar het laagste punt van gisteren rond 558,2 of hoger.

Resumerend: 

In de daggrafiek van de AEX is een uitbraak naar beneden uit het kanaal x-x' tot stand gekomen, wat wil zeggen dat de index in een correctiefase is gekomen. Het slot van de dag lag op de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle steunlijn en dat houdt in dat een bodem tot ontwikkeling kan komen. Gaat de beursindex morgen naar boven dan bekijk ik of het gap dat tussen 555,5 en 558,2 open bleef eventueel voor een deel of geheel gesloten wordt. Het is helemaal gesloten indien de graadmeter naar 558,2 of hoger gaat. Het gap is overigens een breakaway gap en dat wil zeggen dat het niet noodzakelijkerwijs wordt gesloten. De markt heeft niet veel vertrouwen in een goede uitkomst, want de index sloot op het laagste punt van de dag. Daalt de aandelenmarktgraadmeter morgen in lijn met deze marktverwachting verder dan vinden we in de potentiŽle steunniveaus 532,9 en 523,4 in de daggrafiek twee mogelijke richtpunten. Dit wil zeggen dat ik aanneem dat de AEX in dat geval naar 532,9 of lager gaat. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 11 juni 2020, 18.39u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 jun 09.15u: AEX vanmorgen 1,7% lager geopend

11 jun 10.00u: Steun gevonden in het eerste uur

Donderdag 11 jun 2020: Wat is me opgevallen?

11 jun 11.00u: Tweede hammer in kwartiergrafiek

11 jun 12.00u: Er is een kleine stap in gap gezet

11 jun 14.00u: Meteen top ontstaan na update

11 jun 15.00u: AEX door bodems van vanmorgen

11 jun 16.00u: Eerste steunniveau nog niet bereikt

11 jun 17.00u: Index aangekomen bij doel 542,4

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

10 jun slot: Beursindex bij onderkant trendkanaal

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven