ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Door een kleine daling is de AEX aangekomen bij lijn x, de onderste lijn van het stijgend trendkanaal x-x'. De beursgraadmeter zou morgen kunnen stijgen, want de onderkant van het kanaal is een potentiŽle steunlijn. Die mogelijkheid van een hervatting van de stijging is dus aanwezig. Een uitbraak uit het kanaal daarentegen zou een einde maken aan de stijgende trend in deze grafiek. Naar alle waarschijnlijkheid zou dan een correctieve fase aanbreken. Morgen wordt daarom een belangrijke beursdag.

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands duurt het nog wel even voor de stijgende trend gestopt zou zijn. Die trend is intact zolang de AEX boven de middellijn koerst en daar staat de index nog een eind boven. Hiervan kan dus nog positieve invloed uit gaan, wat hier vooralsnog reden geeft om een nieuwe stijging als een goede mogelijkheid te blijven zien.

  • In de uurgrafiek speelt de stippellijn rond 558,4 door de bodem van gisteren een belangrijke rol. Boven die lijn is met enige fantasie een hoofd en schouders patroon te ontwaren, maar ik ben niet enthousiast over dit patroon. De vorm met een schouder (4 jun), een hoofd (5-9 jun) en nog een schouder (9-10 jun) is echter aanwezig. Bij een daling onder 558,4 zou ik echter ook graag een doorbraak door de bodem rond 556 zien voordat ik echt voor een daling zou gaan. Daar kan steun liggen, net als bij de Fibonacci niveaus rond 554,3 (38,2%), 548,4 (50%) en 542,4 (61,8%) en de bovenkant van een oud gap rond 551,6. Het heeft mijn voorkeur om het patroon niet te gebruiken, maar van grens tot grens te kijken of we steun vinden of verder dalen naar het volgende niveau. Dat zal ik dan ook doen als de AEX verder omlaag zou gaan.

  • In de kwartiergrafiek ziet u een patroon van lagere toppen. De AEX werd de afgelopen dagen op steeds lagere niveaus verkocht en dat geeft een zwak beeld. Voor de realisatie van een eventueel herstel dient in ieder geval een eind te worden gemaakt aan dit patroon. Dit wil zeggen dat hiervoor op zijn minst de top rond 561,4 dient te worden uitgenomen. Daarna zou ik volgen wat de ontwikkeling wordt ten opzichte van de andere toppen rond 567,3, 569,6, 572,1 en 573,5. De stappen ten opzichte van die toppen zijn dan namelijk relevant voor het vervolgverloop.

Resumerend: 

Een kleine daling bracht de AEX vandaag bij de onderkant van het stijgend kanaal x-x' in de daggrafiek. Omdat deze onderkant steun kan vormen en de index in de daggrafiek met Bollinger Bands ruim boven de middellijn koerst is morgen een positieve ontwikkeling mogelijk. Blijft de index in het kanaal dan houdt dat het behoud in van de stijgende trend. Een uitbraak zou daarentegen een correctieve beweging aannemelijk maken. In de kwartiergrafiek staat een patroon van lagere toppen. Dat patoon zal op zijn minst beŽindigd moeten worden wil er kans komen op een vervolg naar boven. Dit houdt in dat hiervoor de top rond 561,4 moet worden gepasseerd, waarna het verloop ten opzichte van de toppen rond 567,3, 569,6, 572,1 en 573,5 bepalend wordt voor het vervolg. Daalt de beursindex morgen evenwel verder, dan zorgt dat voor een daling naar het potentiŽle steunniveau 556 of lager. Andere grenzen waar steun gevonden zou kunnen worden zijn 554,3, 551,6, 548,4 en 542,4. Bij elk van de genoemde niveaus kan een bodem tot ontwikkeling komen en zal ik dus steeds bekijken of al dan niet de  stap naar de volgende grens uit de rij wordt gezet. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 10 juni 2020, 18.43u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 jun 09.15u: Toppatroon door stijging ongeldig

10 jun 10.00u: Twee grenzen die van belang zijn

Woensdag 10 jun 2020: Wat is me opgevallen?

10 jun 11.00u: De beursgraadmeter is gedaald

10 jun 12.00u: AEX bijna bij bodem van gisteren

10 jun 14.00u: Er is veerkracht in onze markt

10 jun 15.00u: Koersverloop verrassend sterk

10 jun 16.00u: Vlag is afgerond met een uitbraak

10 jun 17.00u: AEX staat bij bodem van gisteren

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

9 jun slot: AEX in de richting van onderkant kanaal

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven