ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • In de daggrafiek van de AEX tekende ik vorige week het stijgend kanaal x-x'. Rode candles die gisteren en vandaag zijn gevormd hebben de AEX in de richting van de onderkant van dit kanaal gebracht. Dat wordt volgen of de beursgraadmeter morgen eventueel naar beneden uit het patroon breekt. De onderzijde van het kanaal ligt morgen ter hoogte van het laagste punt van vandaag 558,4. De trend van de AEX is naar boven gericht zolang de index binnen het kanaal noteert. De index kan als die trend intact blijft verder naar boven. Op een uitbraak naar beneden uit het kanaal zal in tegenstelling hiermee normaal gesproken een correctie op de stijgende trend volgen. Het koersverloop ten opzichte van lijn x is dus van belang, het is goed dat verloop morgen centraal te stellen.

  • De AEX koerst in de daggrafiek met Bollinger Bands ruim boven de stijgende middellijn. In deze grafiek is het beeld dus positief, waardoor een vervolg omhoog realiseerbaar is.

  • In de uurgrafiek van de AEX werd vanmiddag een hoofd en schouders patroon afgerond, waarvan het koersdoel rond 553,3 te vinden is. De AEX gaat naar dit doel of lager indien achtereenvolgens de bodems rond 558,4 en 556 doorbroken worden. Dit zijn wel twee niveaus waar een bodem kan ontstaan, grenzen die een daling naar 553,3 of lager dus in de weg kunnen staan.

  • Vanmiddag ontstond in de kwartiergrafiek een omgekeerd hoofd en schouders patroon. Zou vanaf de neklijn rond 561,5 een stijging boven lijn b volgen dan zou het hoofd en schouders patroon in de uurgrafiek ongeldig worden. Dat zou een verbetering zijn van het technische beeld, nu staat de stijgende trend immers wat onder druk.

Resumerend: 

Twee rode candles hebben de AEX in de richting van de onderkant van het kanaal x-x' in de daggrafiek gebracht. De stijgende trend van de beursindex is intact zolang de index binnen dit kanaal blijft. Bij een uitbraak naar beneden wordt een correctie op de opwaartse trend aannemelijk. Er hangt morgen dus veel af van het verloop ten opzichte van lijn x, dat stel ik morgen daarom centraal. De lijn ligt morgen ter hoogte van het laagste punt 558,4 van vandaag. In de uurgrafiek is een hoofd en schouders patroon afgemaakt. Het koersdoel ligt rond 553,3. Naar dat punt of lager gaat de graadmeter indien de bodems rond 558,4 en 556 doorbroken worden. Dat zijn wel twee potentiŽle steunniveaus, die een daling naar 553,3 dus in de weg kunnen staan. Gaat de index omhoog en wordt daarbij lijn b in de uur- en kwartiergrafiek doorbroken dan wordt het hoofd en schouders patroon ongeldig. Dit zou de technische situatie, waarin de stijgende trend nu wat onder druk staat, verbeteren.

En dan nog dit...

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst dit jaar een cursus gegeven. Dat was eerder vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Het was onwennig, maar een geslaagde dag. Het heeft me geleerd dat het ook bij het "tijdelijke normaal" van dit moment goed mogelijk is om voor niet al te grote groepen cursussen en seminars te organiseren. Binnenkort geef ik mijn nieuwe seminar "Kiezen voor winst". Omdat de eerste sessie ervan op zaterdag 20 juni aanstaande vol is heb ik besloten op zaterdag 4 juli de dag nogmaals te organiseren. Ik heb een grote, goed geventileerde zaal gehuurd. Hierin zitten de deelnemers op ruime afstand van elkaar, met goed zicht op een groot beeldscherm. Elf mensen kunnen het seminar bijwonen. Op dus naar deze mooie dag. Informatie vindt u in het cursusprogramma. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 9 juni 2020, 18.31u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

9 jun 09.15u: Na daling gisteren nu hoger gestart

9 jun 10.00u: Poging om hogere bodem te maken

9 jun 11.00u: Hoofd schouders patroon afgerond

Dinsdag 9 jun 2020: Wat is me opgevallen?

9 jun 12.00u: Een opleving van drie kwartier

9 jun 14.00u: Vlag ontwikkeld in kwartiergrafiek

9 jun 15.00u: De AEX vlag is nog niet afgerond

9 jun 16.00u: De beursgraadmeter is uit de vlag

9 jun 17.00u: Omgekeerd hoofd schouders patroon

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

5 jun slot: Overgroot deel coronadaling teruggedraaid

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven