ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op de Amsterdamse beurs werd vandaag een stijging van 2,8% gerealiseerd. Zelfs de meest sceptische beleggers lijken nu overtuigd van het goede toekomstperspectief van aandelen. In Duitsland is het nog extremer, daar steeg de DAX met 3,8%. In mijn update van vijf uur stelde ik de koersontwikkeling als een voorwaarschuwing van topvorming te zien. Het vertoont grote overeenkomst met het karakter van koersbewegingen voorafgaand aan grote dalingen in het verleden. We hebben echter harde gegevens nodig voordat met zekerheid gezegd kan worden dat de top is bereikt, die hebben we immers nog niet in de grafiek. Laten we dus voorzichtig zijn. De AEX staat bij een potentieel weerstandsniveau, namelijk de stippellijn rond 562,3 door een oude top. Dat is wat we hebben. Vanmiddag draaide ik overigens twee getallen om en maakte er 563,2 van, dat was fout. Ter hoogte van deze oude top, dus bij 562,3, kan in theorie een top worden ontwikkeld. Van echte topvorming zou echter pas sprake zijn indien vervolgens lijn x op een overtuigende wijze doorbroken wordt, zodat een eind komt aan de stijgende trend.

  • Die trend is op dit moment evenwel niet alleen intact, maar ook nog eens heel sterk. Een voortzetting naar het 76,4% Fibonacci niveau rond 574,9 zou daarom een volgende stap kunnen worden.

  • De candle van vandaag staat boven de Bollinger Bands. De index blijft over het algemeen maximaal drie dagen boven deze indicator, maar dat kan ook beperkt blijven tot ťťn dag. Een daling waarmee de graadmeter terugkeert binnen de banden is morgen dus mogelijk.

  • Vandaag bleef tussen 547,9 en 551,5 een gap open. De kans dat het gesloten wordt met een daling van de index naar 547,9 is aanwezig. Dit kan echter alleen gebeuren na een daling onder lijn z. Gaat de index morgen omlaag dan verdient het dus aanbeveling om allereerst te letten op de koersvorming ten opzichte van die lijn. Dat is immers een potentiŽle steunlijn.

  • Een eventuele doorbraak door de top rond 562,5 zou een voortzetting naar boven zijn, de AEX gaat dan verder in de richting van het niveau 574,9 dat ik bij de daggrafiek noemde.

Resumerend: 

Een stijging van 2,8%, dat is een sterke ontwikkeling na de opmars die we de afgelopen maanden al hebben gehad. Ik interpreteer het als een voorwaarschuwing voor eventuele topvorming. Zolang we echter geen hard bewijs hebben voor een top is het gevaarlijk om daar al van uit te gaan. Ik wil ter bevestiging een draai zien voordat ik er niets mee doe. Een daling met daaropvolgend een doorbraak door de stijgende lijn x in de daggrafiek zou die draai zijn. Op dit moment is de trend echter niet alleen naar boven gericht, maar ook nog eens erg sterk. Een voortzetting naar het volgende weerstandsniveau 574,9 is dus mogelijk. We gaan verder in die richting indien het hoogste punt 562,5 van vandaag blijvend doorbroken wordt. Daalt de index dan bekijk ik wat de stappen worden ten opzichte van llijn z in de uur- en kwartiergrafiek. Een daling zou de aankondiging kunnen zijn van een verloop waarmee het gap van vandaag gesloten wordt met een daling van de AEX naar 547,9 of lager. Dan kan echter alleen gebeuren na een daling onder lijn z. Dat is een potentiŽle steunlijn waar we bij een daling dan ook allereerst op moeten letten. -Ad Nooten-

 

Geplaatst woensdag 3 juni 2020, 18.52u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 jun 09.15u: Het kan markt niet hard genoeg gaan

3 jun 10.00u: Mogelijk volgt vorming van een kanaal

3 jun 11.00u: Steun bij de bovenkant van het gap

Woensdag 3 jun 2020: Wat is me opgevallen?

3 jun 12.00u: AEX afgelopen uur verder omhoog

3 jun 14.00u: Nogmaals steun bij bovenzijde gap

3 jun 15.00u: Gap bleef open en AEX stijgt verder

3 jun 16.00u: Beleggers erg zeker van hun zaak

3 jun 17.00u: AEX naar boven uit kanaal gestuurd

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

2 jun slot: Bijzonder verloop, AEX naar boven uit wig

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven