ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het was een bijzondere beursdag op de Amsterdamse beurs. Je ziet namelijk niet vaak een uitbraak naar boven uit een naar boven gerichte wig, al moet ik zeggen dat ik het de afgelopen weken inmiddels al wel een paar keer heb gezien. Bij een wig, zoals hier het patroon x-y, is een uitbraak naar beneden de ontwikkeling die je van oudsher het vaakst ziet. Het gaat dan om de start van een correctie. Een uitbraak naar boven zoals die vandaag werkelijkheid is geworden is dan ook een sterke ontwikkeling. Het is de aanzet voor een voortzetting naar boven, dat is althans de inzet van marktpartijen die zo'n uitbraak bewerkstelligen. De stippellijn rond 562,3 is het eerstvolgend doel, als het hoogste punt van vandaag rond 548 tenminste blijvend doorbroken wordt. 

  • Ik stel die eis omdat de AEX vandaag de bovenkant van het gap van 6 maart jongstleden heeft bereikt. Daar kan in principe nog weerstand liggen en dus een top tot ontwikkeling komen. Zou die top inderdaad volgen en de AEX terugkeren in de wig dan zou de uitbraak een valse uitbraak worden. Dat zou dan reden zijn om alsnog uit te gaan van een correctieve beweging naar beneden, de beweging die vandaag lijkt te zijn afgewend.

  • In de Bollinger Bands daggrafiek hebben we te maken met een licht stijgende trend. Bij de bovenste lijn waar we nu staan kan eventueel weerstand worden gevonden en dus in theorie een daling volgen.  

  • In de uurgrafiek ziet u lijn z en een dubbele top rond 548. Blijft de graadmeter boven die lijn en wordt de dubbele top doorbroken dan houdt dat een voortzetting naar boven in.

  • Een gecombineerde daling onder lijn z en de bodem rond 544,8 zou de afronding van een M-vormige top betekenen, wat ons een koersdoel van 541,7 zou bieden. Een daling naar dat doel zou een terugkeer in de wig x-y in de daggrafiek inhouden, wat de situatie dan in verband met een mogelijke draai boeiend zou maken.

Resumerend: 

Vandaag zagen we een uitbraak naar boven uit de wig x-y in de daggrafiek. Gewoonlijk doet zich bij dit patroon een uitbraak aan de onderzijde voor, dus deze uitbraak aan de bovenzijde is een sterke ontwikkeling. Het is de aanzet voor een voortzetting naar boven. Blijft de AEX boven lijn z in de uurgrafiek en wordt de dubbele top rond 548 uitgenomen dan komt het van een voortzetting in de richting van het niveau 562,3 dat we in de daggrafiek zagen. Een daling onder lijn z, gevolgd door een daling onder de bodem rond 544,8 zou van de dubbele top een M-vormige top met koersdoel 541,7 maken. Dat zou een terugkeer in de wig inhouden, waardoor de uitbraak van vandaag een valse uitbraak zou worden. Dat zou aanleiding vormen om toch weer rekening te gaan houden met de correctieve fase die onze markt bij de stand van zaken van vandaag lijkt te hebben voorkomen. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 2 jun 2020, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

2 jun 09.15u: Uitbraakpoging naar boven uit wig 

2 jun 10.00u: Kopers in markt beheersen verloop

Dinsdag 2 jun 2020: Wat is me opgevallen?

2 jun 11.00u: Verwondering bij het koersverloop

2 jun 12.00u: Inverted hammers speelden geen rol

2 jun 14.00u: Korte termijn top in kwartiergrafiek

2 jun 15.00u: Een potentiŽle bodem ontwikkeld

2 jun 16.00u: Candle nog laagste punt middag

2 jun 17.00u: Dubbele top, maar direct kooplust

 

De analyse van gisteren/afgelopen vrijdag:

29 mei slot: Deze maand werd 61,8% niveau bereikt

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven