ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een daling van 0,4% was vandaag het lot van de AEX. Het verlies was gedurende de dag echter groter, op het dieptepunt namelijk 1,1%. Het verloop kende dus een behoorlijk herstel. De omgekeerde driehoek w-w' bleef door deze koersontwikkeling intact. Omdat het gaat om een potentieel toppatroon houd ik ook na vandaag nog rekening met een daling.

  • De candle van deze dag is als hammer echter een potentiŽle bodem en dat pleit tegen het voorgaande. Morgen zal blijken of de hammer als bodem bevestigd wordt met een stijging.

  • U ziet een nieuwe lijn in de grafiek, dat is lijn h. De koersontwikkeling is naar boven gericht zolang de index erboven staat. Een daling onder  lijn h zou me daarentegen sterken in de negatieve verwachting die ik op basis van de omgekeerde driehoek w-w' heb. De komende dagen zal ik het verloop ten opzichte van deze lijn dus zeker volgen.

  • Het lichaam van de candle van vandaag staat boven de middellijn van de Bollinger Bands. De opgaande koersontwikkeling is daarom nog steeds intact en dat biedt een mogelijkheid op een vervolg naar boven.

  • In de uurgrafiek ziet u dat er vandaag niet gehandeld is in het gebied tussen 611,9 en 613,4. Dit is het gap dat vandaag uiteindelijk open bleef. Het was aanvankelijk nog wat groter. De kans is aanwezig dat het gesloten wordt, iets dat het geval is indien de AEX naar 613,4 of hoger gaat. In de buurt van 613,4 kan eventueel weerstand worden gevonden.

  • Onder de candles van vandaag staat lijn d. Morgen beoordeel ik aan de hand van het koersverloop of deze lijn wellicht de onderste lijn van een vlag of een stijgende wig wordt. Als een van de twee ontstaat zou dat alsnog kunnen leiden tot een vervolg naar beneden.

  • In de kwartiergrafiek heb ik Fibonacci lijnen gezet tussen 616,5 en 607,3. Het slot lag op het 50% niveau rond 611,9. Dat is een potentieel weerstandsniveau, waardoor hier morgen in theorie eventueel meteen een top tot ontwikkeling kan komen.

  • Stijgt de AEX verder dan is het 61,8% niveau rond 613 het eerstkomende potentiŽle weerstandsniveau.

Resumerend: 

De omgekeerde driehoek w-w' in de daggrafiek van de AEX bleef vandaag intact, want de beursgraadmeter daalde. Ik houd op basis van dit patroon nog steeds rekening met een daling, deze driehoek is immers een potentieel toppatroon. De candle van vandaag pleit als hammer echter voor een stijging, want het is een potentieel bodempatroon. Morgen wordt het zien of de hammer bevestigd wordt als bodem, want dan is een voortzetting naar boven mogelijk. Een daling onder de hammer en lijn h in de daggrafiek zou me daarentegen sterken in de negatieve verwachting die ik op grond van de driehoek w-w' al enige tijd heb. Ik heb dus concrete zaken aan de hand waarvan ik kan beoordelen hoe het ermee staat. 
Het slot van deze dag lag op het 50% Fibonacci niveau van de voorgaande daling in de kwartiergrafiek. Hier kan eventueel meteen een top ontstaan. Gaat de beursindex omhoog dan gaat de markt daarmee verder met het sluiten van het gap. Weerstand kan gevonden worden rond het 61,8% niveau 613 in de kwartiergrafiek of bij de bovenkant van het gap rond 613,4. Tot slot nog de opmerking dat ik volg of lijn d in de uur- en kwartiergrafiek eventueel de onderkant wordt van een vlag of een stijgende wig. De vorming van een van beide patronen zou relevant zijn voor het koersverloop, in die zin dat het ontstaan daarvan alsnog zou kunnen resulteren in een vervolg naar beneden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 21 jan 2020, 18.28u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

21 jan 09.15u: Forse daling AEX in eerste kwartier

21 jan 10.00u: Steun gevonden bij 61,8% niveau

21 jan 11.00u: Er werd al snel een top ontwikkeld

Dinsdag 21 jan 2020: Wat is me opgevallen?

21 jan 12.00u: Geen stijging ontstaan na hammer

21 jan 14.00u: AEX terug bij onderkant van gap

21 jan 15.00u: Uitbraak uit vlag, met nieuw patroon

21 jan 16.00u: Kleine vlag afgemaakt met uitbraak

21 jan 17.00u: Markt bezig met sluiten van het gap

 

De analyse van gisteren:

20 jan slot: Kleine nietszeggende daling van de AEX

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven