ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Onze aandelenmarkt heeft deze beursdag afgesloten met een klein verlies van 0,2%. Op grond van deze daling kan niet veel worden gezegd over het toekomstig koersverloop. De Amerikaanse markten bleven vandaag dicht en dat verkleint het belang van de Amsterdamse stap. Het koersverloop wordt nu eenmaal aan de overkant van de oceaan gemaakt. Wat in ieder geval gezegd kan worden is dat de omgekeerde driehoek w-w' geldig is gebleven, de index bleef immers binnen het patroon. Ik houd op grond van dit patroon rekening met een eventuele daling en dat blijft dus zo. Hier komt alleen verandering in indien de markt kans zou zien een uitbraak naar boven te verwezenlijken, dus een stijging boven lijn w' die morgen rond 617,6 ligt. Zolang die lijn nochtans niet doorbroken is acht ik een daling naar de onderkant van de driehoek of lager mogelijk.

  • De AEX staat tegen de bovenste lijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiŽle weerstandslijn, ook op grond hiervan is een daling daarom theoretisch een optie. De algehele ontwikkeling in deze grafiek is echter positief. Dit is het geval zolang de AEX boven de middellijn staat.

  • Er was vandaag steun voor de AEX ter hoogte van de bodem 613,5 van afgelopen vrijdag. Tussen de middag volgde een lagere top en dat maakte het beeld wat zwakker. Zolang we echter boven de bodem 613,4 van vandaag koersen wil ik daar omdat de Amerikaanse markten vandaag niet openden geen conclusie uit trekken.

  • Morgen kijk ik naar de koersgang ten opzichte van 615,2 en 613,4. Een stijging boven de top rond 615,2 houdt in dat de stippellijn rond 615,7 en mogelijk ook de top rond 616,5 doorbroken worden. Een stijging boven deze top zou me scherp doen letten op het koersverloop ten opzichte van 617,6, omdat daar lijn w' in de daggrafiek morgen ligt. Een daling onder 613,4 zou in tegenstelling hiermee inhouden dat de markt op zoek moet naar nieuwe steun. Het zou bij zo'n daling in principe kunnen gaan om de start van een neerwaartse beweging in de richting van lijn w in de daggrafiek, de onderkant van de omgekeerde driehoek in die grafiek. 

Resumerend: 

Amsterdam noteerde vandaag een klein verlies van 0,2% voor de AEX. De betekenis daarvan is echter klein vanwege het feit dat de Amerikaanse markten gesloten bleven. Wat blijft is dat ik nog steeds rekening houd met een eventuele daling. Dat doe ik zolang de omgekeerde driehoek w-w' in de daggrafiek geldig blijft, dus bij standen onder de bovenste lijn van dat patroon. Die lijn ligt morgen rond 617,6. Een doorbraak daar zou mijn analyse veranderen, het zou de driehoek namelijk ongeldig maken en dus een vervolg naar boven aannemelijk maken. Ik let op die mogelijkheid indien morgen 615,2, 615,7 en 616,5 doorbroken zouden worden. Bij een daling onder 613,4 moet worden gezocht naar nieuwe steun. De kans is dan aanwezig dat die daling de start is van een neerwaartse beweging in de richting van de onderzijde van de omgekeerde drehoek in de daggrafiek, dat is lijn w. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 20 jan 2020, 18.01u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

20 jan 09.15u: Het zal een rustige beursdag worden

20 jan 10.00u: Teruggekeerd bij doorbroken grens

20 jan 11.00u: Voor steun gezorgd bij bodem vrijdag

20 jan 12.00u: Iets gedaald in het afgelopen uur

Maandag 20 jan 2020: Wat is me opgevallen?

20 jan 14.00u: Een stijging tijdens de lunchpauze

20 jan 15.00u: AEX opnieuw in dalende ontwikkeling

20 jan 16.00u: Poging om koersverloop te keren

20 jan 17.00u: Toch weer iets druk op onze index

 

De analyse van afgelopen vrijdag:

17 jan slot: Volgende week wordt een cruciale week

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven