ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • We hebben vandaag een stapje naar beneden gezet binnen de omgekeerde driehoek w-w', het potentiŽle toppatroon waarover ik afgelopen vrijdagavond in mijn slotanalyse schreef. Het patroon zou afgerond worden bij een uitbraak naar beneden, dus bij een daling onder lijn w. Ik controleer in dit verband eerst of de AEX naar deze lijn onderweg blijft en dat is tot nog toe het geval.

  • De candle van vandaag is als hammer echter een potentiŽle bodem, ik weet me dus niet verzekerd van een daling. De markt heeft gezien deze candle vooralsnog de intentie om een bodem te vormen, daar waar we nu staan. Morgen wordt het dus volgen of deze intentie omgezet wordt in daden, dus in een groene candle die de hammer bevestigt als bodem. Blijft die bevestiging uit dan kunnen we echter op de weg naar lijn w of lager blijven en controleren of die weg belopen wordt.

  • Het is niet alleen de hammer in de vorige grafiek, maar ook het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands dat op een eventuele bodem wijst. Het slot van vandaag lag namelijk boven de middellijn van deze indicator en dat is een potentiŽle steunlijn. De ontwikkeling van een potentieel bodempatroon bij een potentiŽle steunlijn maakt dat ik serieus rekening moet houden met een stijging.

  • Het laagste punt van de dag lag zoals u in de uurgrafiek ziet bij de bodem die vorige week woensdag rond 606,6 tot stand kwam. Het is een potentieel steunniveau, vanaf deze grens is een nieuwe stijging in principe mogelijk. De andere kant van de medaille is dat een daling onder dit niveau de afronding van een toppatroon zou inhouden. Op het koersdoel van dat patroon zou ik me dan overigens nog niet richten. Eerst zou mijn focus komen te liggen bij de koersontwikkeling ten opzichte van de punten 605,1 (76,4%), 604,1, 602,1 of 601,8. Dat zijn namelijk vier niveaus waar in theorie steun gevonden kan worden.

  • Indien de AEX morgen stijgt boven de laatste top rond 609,6 zie ik in eerste instantie drie mogelijke doelen. Het gaat om de Fibonacci niveaus rond 610,1 (38,2%), 611,2 (50%) of 612,2 (61,8%) in deze kwartiergrafiek, de laatste eventueel in combinatie met de stippellijn rond 612,4 die eerder van betekenis was in het koersverloop van onze AEX.

Resumerend: 

We zagen vandaag een nieuwe stap in de richting van de onderzijde van de omgekeerde driehoek w-w', het toppatroon dat in ontwikkeling is in de daggrafiek. Dit patroon zou afgerond worden bij een uitbraak naar beneden, dus bij een daling onder lijn w. Onze eerste taak in dit verband is na te gaan of de AEX naar die lijn gaat. Dit is de vraag. De candle van vandaag is namelijk een potentieel bodempatroon (een hammer) die bij een potentiŽle steunlijn (de middellijn van de Bollinger Bands) staat. Dit maakt een stijging mogelijk. Verder kwam vandaag een bodem tot stand ter hoogte van de bodem 606,6 van vorige week woensdag, wat eveneens in een nieuwe  beweging omhoog kan resulteren. Gaat de beursindex morgen daadwerkelijk naar boven en wordt de laatste top rond 609,6 in de kwartiergrafiek uitgenomen, dan hebben we in theorie vier niveaus waarbij vervolgens een top kan ontstaan. Het zijn 610,1, 611,2, 612,2 of 612,4. Dit zijn dus mogelijke doelen die we kunnen hanteren. Een eventuele daling onder 606,6 zou daarentegen een negatieve ontwikkeling zijn, want dat zou in de uurgrafiek de afronding van een toppatroon inhouden. Mogelijke doelen zijn dan 605,1, 604,1, 602,1 of 601,8, vier grenzen waar een bodem tot ontwikkeling zou kunnen komen. Een daling zou aansluiten bij de omgekeerde driehoek in de daggrafiek, want het zou een voortgang in de richting van de onderste lijn ervan inhouden. -Ad Nooten-

 

Geplaatst maandag 13 jan 2020, 18.18u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

13 jan 09.15u: AEX bij potentiŽle steun 610,1

13 jan 10.00u: Bodemvorming in theorie mogelijk

Maandag 13 jan 2020: Wat is me opgevallen?

13 jan 11.00u: Veel steun bij Fibonacci niveau

13 jan 12.00u: Rode candle gevolgd op de hammer

13 jan 14.00u: Een daling en een herstelbeweging

13 jan 15.15u: Na enig wachten is daling gevolgd

13 jan 16.00u: Aangekomen bij een recente bodem

13 jan 17.00u: Steunniveau bleef tot nog toe intact

 

De analyse van afgelopen vrijdag:

10 jan slot: Een omgekeerde driehoek in ontwikkeling

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven