ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Dit was een uitzonderlijke beursweek. Een week geleden leek bij de bovenkant van het lange termijn stijgend trendkanaal e-f  een top te zijn gezet. Deze week echter volgde een krachtig herstel, waarbij de AEX ten opzichte van vorige week vrijdag 4,6% opliep. Hierdoor ontstond een hogere bodem in de grafiek en keerde de AEX terug bij de bovenste lijn van het kanaal, lijn e. De hogere bodem geeft aan dat in onze markt sterk wordt gedacht aan een voortzetting naar boven.

  • De lijnen e en w' moeten overigens ondanks de stijging nog steeds gezien worden als een potentiële weerstandslijnen. De in de markt gewenste voortzetting naar boven komt alleen tot stand indien beide lijnen doorbroken worden. Mijn focus zal daarom zeker liggen bij de koersvorming ten opzichte van deze twee lijnen. Zolang deze barrières niet genomen zijn blijft topvorming ondanks de hogere bodem een optie.

  • In de daggrafiek let ik volgende week op de stappen die worden gezet ten opzichte van lijn w'. Deze lijn vinden we aanstaande maandag rond 621. Lijn e uit de weekgrafiek vindt u niet terug in deze grafiek, maar ligt ter hoogte van het hoogste punt 619,2 van gisteren. Dit zijn maandag dus twee niveaus waarop de focus ligt indien de AEX omhoog beweegt.

  • De candle van vandaag geeft als hammer steun en dus een vervolg omhoog aan. Hij zou daarentegen geen waarde meer hebben bij een daling onder het laagste punt 614,1 ervan. De beursindex zou dan verder corrigeren.

  • Aan de grafiek met Bollinger Bands hoeven we maandag niet veel aandacht te schenken. Er is namelijk alle ruimte voor zowel een stijging als een daling.

  • In de uurgrafiek is rond 614,1 een hogere bodem neergezet, een teken dat de aandelenmarkt zich richt op een voortzetting naar boven. Het zou veranderen bij een daling onder 614,1. De eerste mogelijke doelen zouden dan worden: de stippellijn rond 612,6, het 23,6% Fibonacci niveau rond 612,2 of het 38,2% niveau rond 607,8. Een daling naar het laatste niveau zou dan het best beredeneerbaar zijn. Correcties bedragen over het algemeen namelijk 38,2% of meer.

  • Achtereenvolgende doorbraken door 616,5 en de top rond 619,2 houden een voortzetting naar boven in, waarop de aandacht uit kan gaan naar lijn w' in de daggrafiek rond 621.

Resumerend: 

We hebben een uitzonderlijke beursweek achter ons. Het koersverloop van vorige week bracht me tot de aanname dat een top was gezet bij de bovenkant van het kanaal e-f. Deze week keerde de AEX echter terug bij de bovenste lijn van het trendkanaal en werd een hogere bodem gezet in de weekgrafiek. De markt denkt dus aan een voortzetting naar boven. Komt een doorbraak door de lijnen e en w' tot stand dan verwezenlijkt men die voortzetting. Lijn e vinden we volgende week ter hoogte van de hoogste stand 619,2 van deze week. Lijn w' ligt aanstaande maandag in de daggrafiek rond 621. 
In de daggrafiek staat een hammer die wijst op steun en in de uurgrafiek is rond 614,1 een hogere bodem gezet. Beide zaken geven aan dat beleggers speculeren op een vervolg naar boven. Loopt de index komende maandag op en worden 616,5 en 619,2 blijvend doorbroken dan kan de focus naar 621, want dan is het tijd te volgen of lijn w' in de daggrafiek eventueel doorbroken wordt.
Een daling onder 614,1 zou zowel de hammer als de hogere bodem onbruikbaar maken, de AEX corrigeert onder die omstandigheid verder. Mogelijke eerste doelen zijn dan zoals we in de uurgrafiek zagen 612,6, 612,2 of 607,8, waarbij een daling naar het laatste niveau van deze drie het best beargumenteerbaar zou zijn. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 7 feb 2020, 18.57u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 feb 09.15u: Het gap van gisteren is gesloten

7 feb 10.00u: Nog niets veranderd in het verloop

7 feb 11.00u: Lichte druk op de beursgraadmeter

Vrijdag 7 feb 2020: Wat is me opgevallen?

7 feb 12.00u: AEX is door steunniveau 615,7

7 feb 14.00u: Stijgende wig, dus er zijn wat zorgen

7 feb 15.00u: Geen beslissing na arbeidsmarktcijfers

7 feb 16.00u: AEX index beweegt per saldo zijwaarts

7 feb 17.00u: Geen verandering in beeld beursindex

Agenda van maandag 3 feb t/m vrijdag 7 feb 2020

 

De analyse van gisteren:

6 feb slot: Groot vertoon van veerkracht op de beurs

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven