ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Kijkend naar de weekgrafiek kan ik maar ťťn conclusie trekken uit het koersverloop, deze week hadden in tegenstelling tot vorige week de kopers het voor het zeggen. De markt lijkt een draai te hebben gemaakt. Volgende week kunnen we gaan kijken of het echt zo is, want dan zal duidelijk worden of de markt met een stijging weet voort te bouwen op de groene candle van deze week.

  • Een half procent lagere opening werd vandaag omgezet in een 0,2% hoger slot. Het toont dat beleggers nog steeds bereid zijn te kopen en  dus mogelijkheden voor een vervolg omhoog zien.

  • Dat vervolg omhoog komt tot stand indien de middellijn van de Bollinger Bands doorbroken zou worden. De AEX koerst daar momenteel echter onder en de trend is dus (licht) naar beneden gericht.

  • In de uurgrafiek wil ik uw aandacht vestigen op de koersontwikkeling boven de stippellijn rond 554,9. Wordt deze stippellijn doorbroken dan betreft het de afronding van een hoofd en schouders patroon, een patroon dat zich boven de stippellijn rond 554,9 ontwikkelt. De toppen onder de rode stippen zijn de toppen die het patroon bij afronding maken. De index zou bij een doorbraak door 554,9 naar de bodem rond 543,6 of lager gaan, als tenminste het 61,8% Fibonacci niveau rond 552,3 vervolgens doorbroken zou worden. Dat is namelijk een potentieel steunniveau.

  • Een ander, tegengesteld patroon wordt gevormd onder de stippellijn rond 561,4. We bestuderen dat in de volgende grafiek, de kwartiergrafiek.

  • Het patroon dat zich hier aftekent is een omgekeerd hoofd en schouders patroon. De bodems met groene stippen zijn de bodems die het bodempatroon zouden kunnen gaan vormen. Het wordt afgemaakt indien de toppen rond 561,4 worden doorbroken. Dat zou een stijging naar de top rond 566,3 of hoger veroorzaken, mits het 61,8% niveau rond 561,9 en de stippellijn rond 562,4 daarna zouden worden gepasseerd. Dat zijn potentiŽle weerstandsniveaus.

Resumerend: 

De markt lijkt deze week een draai te hebben gemaakt, volgende week zal blijken of de markt hier een vervolg omhoog op weet te doen volgen. Het beeld wordt gedomineerd door twee nog niet afgeronde patronen die volgende week maandag een rol kunnen spelen. Het ene is een toppatroon, het andere een bodempatroon. Breekt de AEX naar beneden door de bodems rond 554,9 dan ontstaat een hoofd en schouders patroon, dat is het toppatroon. De AEX gaat dan naar 543,6 of lager, als tenminste een daling onder 552,3 volgt. Daar kan namelijk nog steun worden gevonden. Breekt de beursindex naar boven door 561,4 dan wordt een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgemaakt, dat is het bodempatroon. De aandelenmarktgraadmeter gaat dan naar 566,3 of hoger, mits met weerstand rond 561,9 en 562,4 wordt afgerekend. Dat zijn immers potentiŽle weerstandsniveaus waar een top kan ontstaan. Dit is de keuze waar onze markt komende maandag voor staat, de keuze tussen de afwikkeling van een toppatroon of een bodempatroon.

En dan nog dit...

Aanstaande maandag neem ik een vrije dag. Morgen geef ik namelijk een cursus en ik schuif mijn weekend daarom op met een dag. Maandag zult u dus niets nieuws vinden op de site. Dinsdagochtend pak ik mijn werk weer op, tegen half tien komt mijn eerste update. Ik wens u een goed weekend, graag tot komende dinsdag. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 7 aug 2020, 18.56u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 aug 09.15u: Half procent daling AEX bij opening

7 aug 10.00u: AEX omhoog vanaf onderkant vlag

Vrijdag 7 aug 2020: Wat is me opgevallen?

7 aug 11.00u: Beursindex bleef binnen het patroon

7 aug 12.00u: Markt lijkt te wachten op de cijfers

7 aug 14.00u: AEX is al naar boven uit de vlag

7 aug 15.00u: Stijging na de Amerikaanse cijfers

7 aug 16.00u: Iets gestegen in het afgelopen uur

7 aug 17.00u: Weerstand bij het 50% niveau

Agenda van maandag 3 aug t/m vrijdag 7 aug 2020

 

De vorige analyse:

6 aug slot: Markt maakte het beeld gecompliceerd

Eerder geplaatste slotanalyses vindt u in de historie.

Naar boven